12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZivkovic: Cred că vom câștiga ambele meciuri cu Radnicki

Zivkovic: Cred că vom câștiga ambele meciuri cu Radnicki

Jelena Zivkovic (la minge) crede că SCM poate elimina echipa din ţara sa natală (Foto: Bogdan Grosu)
Jelena Zivkovic (la minge) crede că SCM poate elimina echipa din ţara sa natală (Foto: Bogdan Grosu)

Handbalistele de la SCM Craiova vor debuta în weekend în Cupa Cupelor, cu două meciuri pe teren propriu în compania formației Radnicki Kragujevac din Serbia. Jelena Zivkovic, interul dreapta al oltencelor, este încrezătoare că SCM va trece cu două victorii de echipa din țara sa natală.

Handbalistele de la SCM Craiova au încheiat duminică parcursul în Liga Națională în 2015, odată cu terminarea turului, iar acum se concentrează pe debutul în Cupa Cupelor. Un debut absolut în cupele europene pentru echipa de handbal de la clubul muncipalității, iar prima adversară a echipei pregătite de Simona Gogârlă și Grigore Albici este Radnicki Kragujevac (Serbia). Formația din țara vecină a acceptat ca ambele partide să aibă loc în Sala Polivalentă din Bănie, sâmbătă, de la ora 18.00, apoi duminică, de la 17.45.
Cei de la SCM văd în această situație un avantaj, dar și o responsabilitate, ținând cont că vor evolua în fața propriilor fani. Cei doi antrenori, dar și două dintre cele mai experimentate jucătoare din lotul craiovean au vorbit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, despre partidele cu sârboaicele, iar părerea generală este că SCM este favorită.
Interul dreapta Jelena Zivkovic a oferit informații prețioase despre Radnicki, iar ieri a spus că sârboaicele nu au o echipă de temut și că pot fi bătute nu doar o dată, ci în ambele partide. „Nu avem de ce să ne temem de această echipă! Jucăm acasă, am avut partide mult mai grele decât cele care vor fi sâmbătă și duminică. Echipa noastră are mult mai multă experiență decât adversarele. Cred în formația noastră și sunt convinsă că vom obține două victorii în această dublă manșă. S-a schimbat jumătate din echipă în vară, au plecat jucătoarele cu experiență. Acum au rămas numai jucătoare tinere“, a punctat Zivkovic.

Gogârlă: Sper ca în al doilea meci să jucăm fără presiune

Antrenoarea Simona Gogârlă speră că, fiind vorba de prima participare în cupele europene pentru destule dintre elevele sale, emoțiile, care sigur vor exista, să fie constructive: „Vor fi două meciuri foarte grele. Din punctul nostru de vedere, jucând pentru prima dată într-o cupă europeană, cu siguranță emoțiile nu vor lipsi, dar sper să fie constructive. Vom juca în fața unei echipe tinere, dar și cu experiență la echipa națională. Au patru jucătoare, portarul, cu evoluție foarte bună, interul drept, centrul și extrema stângă“.
Fosta internațională își dorește ca echipa sa să tranșeze soarta calificării încă din prima partidă: „Sperăm ca în cele două jocuri, mai ales în cel de sâmbătă, să avem o evoluție cât mai bună și să reușim să facem un spectacol pe măsura așteptărilor. În al doilea meci, sper să jucăm fără presiune și să practicăm o partidă cât mai frumoasă. Sunt o echipă arțăgoasă, evoluează cu multă ambiție și sunt agresive în apărare. Pornim cu prima șansă, având și publicul alături, însă important este să jucăm bine și apoi să obținem rezultate cât mai bune“.
Și Cătălina Cioarec își dorește un parcurs cât mai lung în Cupa Cupelor pentru SCM Craiova. „Ne dorim un parcurs cât mai lung, dar luăm totul pas cu pas. Vor fi două meciuri grele, din care ne dorim să ieșim învingătoare și să ne calificăm în turul următor“, a spus experimentata handbalistă.
Antrenorul cu portarii, Grigore Albici, crede că SCM are de partea sa experiența, iar sârboaicele de la Radnicki vor miza pe ambiția specifică poporului sârb: „Experiența echipei noastre ar trebui să ne ajute să ne impunem fără probleme, chiar dacă va fi o partidă grea. Fetele trebuie să intre montate pe teren și să anihileze așa-zisa ambiție superioară a poporului sârb. Cred că vor fi două succese muncite, dar normale, analizând valoarea celor două loturi“, a afirmat Albici.

„Merita și Băbeanu la națională“

SCM Craiova are o reprezentantă în lotul României pentru Campionatul Mondial de luna viitoare. Este vorba despre portarul Diana Petrescu, iar Simona Gogârlă a spus ieri că și Dana Băbeanu ar fi putut fi convocată: „Având în vedere ultimele trei meciuri, cred că și Dana Băbeanu ar putea face față la națională, dar este decizia selecționerului cine merge. Important este că avem și noi o fată acolo, pe Diana Petrescu, și sper să ajute când va fi nevoie de ea“. Și Gore Albici a lăudat-o pe Diana Petrescu pentru că a reușit să prindă lotul pentru Mondiale: „Este meritul ei, al colegelor, al antrenorilor, dar și al clubului care încearcă să asigure liniștea jucătoarelor, pentru că în orice domeniu când ai liniște poți să te gândești mult mai mult la ceea ce ești pregătit să faci. Dacă i se va da șansa, cred că va avea evoluții bune“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS