11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Pascu: Meciurile cu Dinamo au fost mereu spectaculoase

Dan Pascu: Meciurile cu Dinamo au fost mereu spectaculoase

_DSC0009

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova debutează sâmbătă (ora 14.45) în campionat, pe teren propriu, contra rivalei Dinamo București. Antrenorul Dan Pascu (foto) a vorbit într-un interviu acordat Gazetei de Sud despre perioada precompetițională, dar și despre obiectivele din noul sezon.
Gazeta de Sud: Domnul Pascu, ați încheiat sezonul trecut cu un meci împotriva celor de la Dinamo, acum începeți campionatul tot în compania lor.
Dan Pascu: Așa este. Atunci i-am învins în cele două confruntări pentru locul trei și am luat medalia de bronz. Este o mică schimbare, pentru că trei ani la rând jucaserăm în runda inaugurală cu Zalăul.
GdS: În alte competiții interne s-au desfășurat multe etape din tur sau în unele cazuri a și început returul. De ce începe Divizia A1 de volei masculin așa de târziu?
D.P.: Mulți jucători au participat la Europene și de aceea campionatul a început mai târziu. Nu numai în România.
GdS: Vi se pare un dezavantaj sau un avantaj că pregătirea a durat mult mai mult ca în anii precedenți?
D.P.: Pe de o parte, nu este un lucru bun, pentru că va fi foarte înghesuit calendarul. De exemplu, în luna noiembrie vom avea șapte meciuri. Poate fi un avantaj că ai o perioadă mai mare de pregătire, timp suficient ca echipa să se lege mai bine. Dezavantajul este că jucătorii stau numai în pregătire, așteaptă cu nerăbdare să înceapă competiția. Eu cred că am reglat treburile destul de bine. Simt echipa motivată și într-o stare bună.

„Am fi vrut cuplaj cu baschetul“

GdS: Cu ce gânduri așteptați marea rivală, Dinamo?
D.P.: Să câștigăm. Aștep-tăm meciul cu încredere. Va fi greu. Dinamo va veni să-și vândă scump pielea. Chiar dacă nu mai are străini în lot, rămâne o echipă cu pretenții.
GdS: Tot sâmbătă, baschetbaliștii de la SCM-U Craiova întâlnesc altă rivală, Steaua CSM București. V-ați fi dorit ca meciul de volei să fie mai apropiat, ca oră, de cel de baschet, care va începe la 19.55?
D.P.: Am fi vrut să facem cuplaj cu baschetul. Ce putea fi mai frumos decât să vezi Craiova jucând cu Steaua și Dinamo? Nu este un avantaj faptul că jucăm mai devreme, organismul unui sportiv nu funcționează la parametri maximi atunci. Totuși, chem spectatorii să vină la meci. Avem noutăți în lot, iar meciurile cu Dinamo au fost întotdeauna spectaculoase. Va fi un joc de angajament, bărbătesc.

Obiectivul: locurile 1-4

GdS: Ce obiectiv aveți în noul sezon din Divizia A1?
D.P.: Avem obiectiv clasarea în primele patru echipe. Mulți pot spune că avem echipă foarte bună, că s-au adus nume sonore și putem avea pretenții mai mari la campionat, dar noua regulă, prin care se permit șase jucători străini, a schimbat situația. Campionatul este mai echilibrat, iar echipele mai valoroase.

Jumătate din naționala României joacă la Craiova

GdS: În presezon ați transferat câțiva jucători de națională. Reprezintă acest lucru un atu?
D.P.: Avem șase jucători noi, iar din lotul de bază de anul trecut mai sunt doar Lică și Mărieș. Ceilalți au fost schimbați și este foarte greu să creezi relațiile de joc. Eu am marele avantaj că din formula de bază îi am pe Bartha, Lică, Borota, Ghionea și Mărieș, care toată vara s-au pregătit și au jucat împreună la națională. Sper să se vadă. Ar fi un avantaj pentru mine.

Joacă şi fetele

Tot sâmbătă, înainte de meciul băieților, echipa feminină de volei SCM-U Craiova va întâlni Știința Bacău. Meciul va începe la ora 12.15. Echipa gazdă a pierdut primele două jocuri din noul sezon al Diviziei A1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS