17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristescu pariază pe victoria Craiovei cu Dinamo

Cristescu pariază pe victoria Craiovei cu Dinamo

Silvian Cristescu îşi doreşte enorm o victorie împotriva eternei rivale Dinamo (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Silvian Cristescu îşi doreşte enorm o victorie împotriva eternei rivale Dinamo (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Team-managerul CS Universitatea Craiova, Silvian Cristescu, așteaptă cu nerăbdare partida cu Dinamo București, din etapa a 15-a a Ligii I, programată duminică, de la ora 15.00, pe stadionul „Extensiv“. Fostul atacant al grupării alb-albastre în anii 1990 și dușman declarat al „câinilor roșii“, Cristescu nici nu vrea să audă de alt rezultat în afară de victorie, punctând totodată că elevii lui Emil Săndoi au nevoie și de ajutorul unui public numeros și fierbinte pentru a contabiliza toate cele trei puncte.
GdS: Se apropie marele derbi cu Dinamo. Batem „câinii“?
Silvian Cristescu: Noi sperăm să învingem câinii, ne dorim din toată inima. Toată lumea e conectată la meciul ăsta și trebuie să-l câștigăm. În primul rând pentru că adversar ne e Dinamo, apoi pentru că nu trebuie să ne îndepărtăm de locurile de play-off.
GdS: Dinamo pare în formă anul ăsta.
S.C.: Da, este în fața noastră în clasament, dar dacă ne uităm la meciul din tur nu se vede nici o diferență. Sperăm să avem și noi puțin noroc de data asta, doar asta ne-ar trebui ca să tranșăm cele trei puncte. În rest, avem un lot valoros și capabil de multe lucruri bune.
GdS: Sunt din nou probleme de lot. Nu-l avem nici pe Zlatinski, Madson nu este la capacitate optimă, Acka și Izvoranu ies din calcule pentru multă vreme. Găsim formula câștigătoare?
S.C.: Avem niște probleme de lot, este adevărat, dar nu mai contează cine intră pe teren la meciul ăsta. Putem să luăm și de la copii, tot cu aceeași răutate joacă, aia specifică nouă, oltenilor. Dinamo va avea viață grea indiferent pe cine trimite Săndoi în teren.
GdS: Publicul joacă și el un rol important în această confruntare.
S.C.: Sperăm ca suporterii să umple stadionul „Extensiv“ și să aibă un rol decisiv dacă se poate. Încurajați de 6.000 de craioveni, jucătorii noștri nu au cum să nu facă un meci bun. Împreună cu suporterii am fost întotdeauna puternici.
GdS: Pronostic pentru meciul de duminică?
S.C.: E unu „solist“, asta e clar. Nu știu cine marchează și nici nu contează. Pot să-și dea și autogol „câinii“, numai să câștigăm noi cele trei puncte, pentru că avem mare nevoie de ele.

„Echipele joacă mult mai deschis“

GdS: A trecut prima etapă din retur. Cum caracterizezi acest nou început?
S.C.: Mi s-a părut mult mai spectaculos. Ați văzut că majoritatea meciurilor au fost cu multe goluri, iar la Petrolul cu Steaua, chiar dacă a arătat 0-0, au fost o grămadă de ocazii. Văd că echipele joacă mult mai deschis față de ce au prestat în tur. Nu mai sunt formații care să se cramponeze la un punct. Acum ori iei trei puncte ori nimic. Este valabil pentru toate echipele, nu doar pentru noi.
GdS: Sunt câteva echipe care par să-și fi asigurat deja locul în play-off.
S.C.: Așa este. Dacă ne uităm în clasament, Astra, Viitorul și Steaua nu cred că mai pot pierde participarea în play-off. Viitorul este o surpriză.
GdS: Cu cine luptă CS Universitatea pentru celelalte trei locuri rămase?
S.C.: Cu Pandurii, Dinamo, ASA Târgu Mureș, și nu este exclus să vină tare din urmă CFR Cluj, care are un lot de jucători foarte bun, și CSMS Iași, care văd că se apropie. Deci lupta e deschisă, iar noi trebuie să fim concentrați asupra a tot ce avem de făcut. Oricum, vom fi sus, așa simt. Cu puțină încredere și dacă nu interveneau atâtea accidentări și atâtea ghinioane, aveam mai multe puncte acum. Ne-am creat multe ocazii la fiecare meci, dar le-a lipsit luciditatea băieților în faza de finalizare. Dacă ne uităm la meciul ăsta de la Botoșani, e clar că avem ghinion. Numai noi puteam să primim goluri din alea imposibile. Dacă Hadnagy ar mai da de 100 de ori, n-ar mai nimeri poarta, nu că ar mai nimeri colțul lung, lângă bară. Dar ăsta e fotbalul și de asta e frumos. Sperăm și avem mare încredere în echipă, antrenori, în conducere că ne vom atinge obiectivul.

Bilete pentru derbi

Preţurile biletelor pentru derbiul CS Universitatea Craiova – Dinamo București sunt următoarele: peluza – 5 lei, tribuna 2 – 15 lei, tribuna 1 – 25 lei, tribuna 0 – 40 lei.
Tichetele pot fi comandate on-line, pe www.biletecsuc.ro, sau procurate de la magazinul clubului, situat în zona English Park. La casele de bilete de la stadionul „Extensiv”, tichetele vor fi la vânzare sâmbătă și duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS