17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe spectacolul sub panou

Începe spectacolul sub panou

Bozovic este pregătit pentru un sezon de excepţie cu SCM-U Craiova (Foto: Bogdan Grosu)
Bozovic este pregătit pentru un sezon de excepţie cu SCM-U Craiova (Foto: Bogdan Grosu)

În acest sfârșit de săptămână se dă startul unei noi ediții a Ligii Naționale de baschet masculin, cu 12 echipe la start: SCM-U Craiova, Energia Târgu Jiu, U BT Cluj, CSU Atlassib Sibiu, CSM CSU Oradea, BC Timișoara, Dinamo București, Phoenix Galați, Steaua CSM Eximbank București, Gaz Metan Mediaș, BC Mureș și BCMU Pitești.
Cele două echipe oltene vor juca în etapa inaugurală sâmbătă. SCM-U Craiova va întâlni în deplasare pe BCMU Pitești (ora 19.00, DigiSport), iar Energia, formația care a încheiat sezonul trecut pe un excelent loc trei, va primi vizita nou-promovatei Phoenix Galați (ora 19.00).
Partida de la Pitești se anunță echilibrată și poate avea orice deznodământ. De altfel, de-al lungul timpului, meciurile dintre Craiova și Pitești au fost frumoase și aprig disputate. În cele 15 confruntări, Craiova a câștigat opt întâlniri, iar argeșenii șapte. În sezonul trecut, BCM-U Pitești s-a impus atât pe teren propriu (scor 76-75), cât și în Bănie (scor 92-81).
SCM-U Craiova are o altă față spre deosebire de sezonul 2014-2015. S-a schimbat antrenorul, în locul lui Andelko Mandic fiind adus Oliver Popovic. Au venit opt jucători: Cătălin Burlacu, Bogdan Popescu, Bozo Djurasovic, Vlad Negoițescu, Cezar Stănescu, Wesley Johnson, Milos Grubor și Marko Djurkovic, iar din lotul de anul trecut au mai rămas Djordje Micic, Bozo Djurasovic, Andrei Damian și Marius Ciotlăuș.
Oltenii au disputat deja două meciuri oficiale, dar fără Bogdan Popescu, care a revenit în Bănie la începutul acestei săptămâni. SCM-U a întâlnit Steaua CSM București în Cupa României, formația din capitală impunându-se în Bănie cu scorul de 79-71, iar în retur scorul a fost egal (81-81). Craiova mai are șanse să se califice în turul următor al Cupei, din postura de „lucky loser“, dacă CSM Oradea va învinge pe Gaz Metan Mediaș în meciul retur din Cupă. Formația din Bănie va fi susținută la Pitești de un numeros grup de suporteri.Sezonul 2015-2016 are un nou sistem competițional, împreună cu revenirea la un mai vechi regulament. Campionatul cuprinde trei faze: cele 12 echipe joacă în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă (22 de etape). Primele șase clasate la încheierea fazei inaugurale a campionatului se califică în grupa valorică 1-6, iar ultimele șase vor participa în grupa valorică 7-12. Grupa valorică 1-6 cuprinde jocuri în dublă manșă pentru determinarea ordinii la primele șase poziții pentru play-off. Și grupa valorică 7-12 cuprinde jocuri în dublă manșă pentru a determina ultimele două echipe ce avansează în play-off, respectiv stabilirea echipelor care vor retrograda. În play-off participă opt echipe, după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Noutatea o reprezintă faptul că va fi o zi de pauză între meciurile 1-2, respectiv 3-4. Nu va exista turneu play-out. Ultimele două clasate în faza a 2-a la grupa valorică 7-12 vor fi declarate retrogradate. O echipă poate înscrie pe foaia oficială un număr maxim de șase jucători străini și are obligația de a juca în permanență, pe toată durata fiecărui meci, cu cel puțin un jucător autohton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS