12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA lăsat fotbalul pentru box și a luat medalie de aur

A lăsat fotbalul pentru box și a luat medalie de aur

Marius Gabriel Cîțu a renunţat la fotbal pentru box, un sport în care a obţinut deja două medalii (Foto: Lucian Anghel)
Marius Gabriel Cîțu a renunţat la fotbal pentru box, un sport în care a obţinut deja două medalii (Foto: Lucian Anghel)

Marius Gabriel Cîțu, pugilist legitimat la CSM Craiova, practică acest sport de doar câteva luni, dar a reușit să cucerească deja două medalii. După ce în vară s-a întors cu „bronzul“ de la Campionatul Național pentru cadeți de la Sulina, Marius Gabriel Cîțu a cucerit zilele trecute medalia de aur la Cupa României (cadeți), competiția desfășurându-se în localitatea Gilău, din județul Cluj. Interesant este că Marius a ajuns la box după ce înainte practicase fotbalul.
Persoana care i-a pus mănușile în mâini a fost Iulian Cărămidă, arbitrul internațional AIBA, Cărămidă și Cîțu fiind amândoi din Pielești. În luna februarie a acestui an, Cărămidă a mers la Școala nr. 1 din Pielești pentru a face selecție. A intrat într-o clasă și a ales opt băieți. Acum, la zece luni distanță, dintre aceștia doar Cîțu mai face box. „Este un băiat foarte talentat la box, iar drept dovadă stau cele două medalii cucerite într-un timp scurt de când s-a apucat de acest sport“, a spus Iulian Cărămidă pentru GdS.

Face naveta din Pielești

Tânărul, care este elev în clasa a opta, a practicat mai mulți ani fotbalul și a evoluat la echipa de juniori din Pielești. Acum, că face box, a renunțat să bată mingea, de teama unei accidentări. „Eram atacant, dar nu mai joc fotbal de teamă să nu mă accidentez. Mă concentrez pe box“, a spus sportivul.
Pentru noua sa pasiune, Marius Cîțu face zilnic naveta de la Pielești la Craiova, iar CSM Craiova îi plătește abonamentul. Când nu ajunge în Bănie, se antrenează acasă, deoarece antrenorul său i-a împrumutat un sac de box. La Gilău, Marius Gabriel Cîțu a disputat două partide până să devină cel mai bun competitor de la categoria 59 de kilograme. În primul meci l-a învins prin KO tehnic, în  repriza a doua, pe Antonio Dumitru, de la CFR Marfă IRLU Craiova, iar în finală s-a impus la puncte în fața unui sportiv ploieștean, antrenat de Titi Tudor. După trei meciuri oficiale, Marius Gabriel Cîțu se laudă cu tot atâtea victorii, iar pentru anul următor speră să repete aceste rezultate.

CFR Marfă IRLU, încă trei medalii pe final de an

Florin Gabriel Dinu, Chevin Mogoșanu şi Antonio Dumitru s-au întors cu medalii de la Gilău (Foto: Claudiu Tudor)
Florin Gabriel Dinu, Chevin Mogoșanu şi Antonio Dumitru s-au întors cu medalii de la Gilău (Foto: Claudiu Tudor)

La competiția din Ardeal au participat și pugiliștii de la CFR Marfă IRLU Craiova, pregătiți de Marcel Sîrba. Trei dintre ei au urcat pe podium. Florin Gabriel Dinu a cucerit medalia de aur la categoria 48 de kilograme, în timp ce Antonio Dumitru (59 de kilograme) și Chevin Mogoșanu (38,5 kilograme) au obținut medalia de bronz. Rezultatele sunt mulțumitoare pentru antrenorul Sârba. „Dinu a disputat trei meciuri și le-a câștigat pe toate la puncte. Putea să bată prin KO în primul meci, dar nu l-am lăsat deoarece trebuia să-și facă antrenamentul, nu să termine meciul repede. În al doilea meci a boxat cu un adversar de la Ploiești, iar în reprizele a doua și a treia a «măturat» prin ring cu el. În finală, elevul meu a învins un băiat din Sibiu și încheie perioada de la cadeți cu o medalie de aur. Totodată, el a fost printre cei remarcați de antrenorii de la lot, iar în luna februarie a anului viitor va merge la selecție pentru lotul național de juniori. În ceea ce-i privește pe ceilalți doi copii care au luat medalie, Dumitru și Mogoșanu, Dumitru a fost la primul său concurs oficial“, a spus Marcel Sârba.

Dorința pentru 2015: colaborare cu CSM

Antrenorul de la CFR Marfă IRLU Craiova se mândrește cu cele șapte medalii naționale (două de aur, una de argint, patru de bronz) cucerite de elevii săi în 2014, în ciuda numeroaselor lipsuri, dar se gândește cu teamă la anul care vine. „Nu avem buget pe 2015. CFR IRLU este în insolvență și nu știu dacă vom mai continua. Noroc cu domnii Frățică și Mătușa care ne-au mai ajutat“, a spus Sârba. Totuși, fiind în perioada Sărbătorilor în care toată lumea își pune dorințe, antrenorul craiovean speră că anul 2015 va aduce o colaborare cu CSM Craiova, club care ar putea sprijini financiar sportivii, cu participarea la turnee și poate o indemnizație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS