Acasă Sport Pîrvulescu și Edi Iordănescu au preluat Pandurii Târgu Jiu

Pîrvulescu și Edi Iordănescu au preluat Pandurii Târgu Jiu

-

Edi Iordănescu (stânga) şi Eugen Pîrvulescu trebuie să scoată Pandurii din impas (Foto: panduriics.ro)
Edi Iordănescu (stânga) şi Eugen Pîrvulescu trebuie să scoată Pandurii din impas (Foto: panduriics.ro)

Gata cu incertitudinile la Pandurii Târgu Jiu! Membrii Consiliului de Administrație al grupării gorjene au hotărât să-l numească la cârma clubului pe Eugen Pîrvulescu, acesta revenind astfel în orașul lui Brâncuși după numai câteva luni petrecute la Universitatea Cluj, unde a fost director sportiv. Fostul arbitru, care va ocupa postul de președinte rămas vacant după demisia lui Mihai Prunariu, va colabora în retur cu Edi Iordănescu (36 de ani), care a devenit ieri antrenor principal cu acte în regulă la formația olteană, după ce își dăduse acordul să vină la Târgu Jiu încă de săptămâna trecută. Fiul selecționerului a semnat un contract valabil un an și jumătate și va avea un staff tehnic compus din Ionuţ Stelescu – antrenor secund şi preparator fizic, Alexandru Radu – antrenor secund și Bogdan Pârvu – antrenor cu portarii. Cei trei au mai lucrat alături de Edi Iordănescu la precedentele două echipe antrenate de tânărul tehnician: Fortuna Brazi și FCM Târgu Mureş. Edi Iordănescu a mai fost, pentru o scurtă perioadă, antrenor interimar la Steaua și FC Vaslui.
„Primul obiectiv este să nu retrogradăm. Ca obiectiv secundar, să gândim o motivare pentru a obţine un loc nu mai jos de opt, că nu se mai poate altfel“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

„Sunt sigur că vom face treabă bună”

Eugen Pîrvulescu și Edi Iordănescu au fost prezentați oficial ieri-seară, în cadrul unei conferințe de presă, ambii arătându-se optimiști în privința redresării echipei Pandurii.
„Pentru mine a fost un moment emoționant când am primit telefonul de la domnul Ion Călinoiu, de la membrii AGA, oamenii care finanțează clubul, membrii CA și jucători. Mi-a fost foarte greu să mă despart de Universitatea Cluj, dar am venit la Târgu Jiu, a doua casă a mea, iar în sufletul meu există clar Pandurii. Au fost momente grele pentru mine în jocurile din această toamnă când ne-am întâlnit în campionat și în Cupa României, la momentul respectiv cu un ochi râdeam, cu altul plângeam. Prin telefoanele primite de curând mi-am dat seama că a fost apreciată munca mea de la Târgu Jiu. Situația echipei nu este prea bună dacă privim clasamentul, este la un îngrijorător -9 la adevăr, este pe locul 12, deci într-o zonă fierbinte, dar am mare încredere în jucători. Îi cunosc foarte bine pe băieți și o vom scoate la capăt. În această ediție de campionat e foarte greu să ajungem într-o competiție europeană, dar vom încerca să ne clasăm cât mai sus, iar în ediția viitoare de campionat, vom încerca să ducem din nou echipa Pandurii în cupele europene“, a spus Eugen Pîrvulescu. „Am venit cu o echipă tânără, dar cu un antrenor ambițios, care vrea să facă performanță, și sunt sigur că vom face treabă bună împreună aici, la Târgu Jiu“, a mai spus noul președinte al gojenilor.
„Să nu trecem cu vederea parcursul meu ca şi antrenor secund, trei participări în cupele europene, o primăvară europeană cu Steaua şi cu Vaslui în condiţiile în care am întâlnit nişte adversari de marcă precum Napoli, Liverpool, Fenerbahce sau Inter. Deci a fost o experienţă extraordinară, care pe mine m-a ajutat foarte mult în a progresa. Am venit la Pandurii cu gândul de a face o treabă bună“, a punctat Edi Iordănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Adrian Iencsi: Mă bucur că am parte de un grup foarte bun

Antrenorul formaţiei secunde a Universităţii Craiova, Adrian Iencsi, a făcut bilanţul turului de campionat de la Liga a III-a, seria 3. „Mozambicanul“...

Bancul zilei

Bulă, urmărit de nemţi, neavând unde să se ascundă, s-a băgat într-o fântână: Neamţul: E cineva acolo? Bulă face pe ecoul:E...