Acasă Sport România a învins Spania, scor 22-20, în grupa principală I la CE...

România a învins Spania, scor 22-20, în grupa principală I la CE de handbal feminin

-

Handbalistele tricolore
Handbalistele tricolore

Naţionala de handbal feminin a României a învins astăzi, la Debrecen, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 22-20 (9-14), în a doua partidă din grupa principală I a Campionatului European, informează Mediafax.ro. Cu Spania, tricolorele şi-au jucat ultima şansă de a continua drumul spre semifinale, şi pentru care s-au luptat cu îndârjire încă din debut, 2-3 (min. 5). Au urmat trei atacuri ratate de România, Paula Ungureanu reuşind să blocheze fiecare atac advers. Ţăcălie a dus scorul la 2-4 (min.9). Două minute mai târziu, Spania a reuşit egalarea, 5-5, iar apoi a preluat şi conducerea prin Mangue, 6-5.

Partida a continuat cu Spania la conducere, 11-8 (min. 20) şi 13-9 (min. 25), pentru ca la pauză tabela să arate 14-9. Singura remarcată din echipa României după 30 de minute a fost portarul Paula Ungureanu.

La reluare, România a fost echipa care a dat „tonul”, 14-13 (min. 38), reuşind egalarea în minutul 47, 17-17, prin Brădeanu. Cristina Neagu a adus avantajul, 17-18 (min. 49), iar ultimele 10 minute ale partidei au continuat sub semnul echilibrului, Ungureanu fiind din nou remarcată, în timp ce în atac tricolorele au irosit mingi preţioase (18-18, min. 53).

Antrenorul Gheorghe Tadici a cerut time-out un minut mai târziu. La reintrarea pe teren, Neagu a fost marcată imediat „om la om”. Extrema Ardean-Elisei a înscris pentru 18-19 (min. 56), Barbosa a egalat imediat, 19-19, Brădeanu a readus avantajul, 19-20 (min. 57), iar Neagu a mărit la 19-21 (min. 58), obligând Spania să intre la time-out.

La revenirea pe teren, Ungureanu a bifat cea de-a 20 intervenţie, România a ratat atacul următor, dar Neagu a recuperat în defensivă şi s-a intrat la ultimul time-out. Neagu a mai înscris o dată, 19-22, iar Barbosa a stabilit scorul final, 20-22, care menţine România în cursa pentru semifinale.

Portarul Paula Ungureanu a fost MVP-ul partidei.

Marcatoare:

Spania – Pinedo 5 goluri, Martin 4, Pena 4, Barbosa 4, Mangue 3;

România – Neagu 7 goluri, Ardean-Elisei 4, Chiper 3, Brădeanu 2, Ţăcălie 2, Pîrvuţ 1, Perianu 1, Ciuciulete 1, Chintoan 1.

În urma acestui rezultat, naţionala României acumulează 3 puncte şi aşteaptă celelalte rezultate din meciurile de astăzi, între Polonia-Norvegia şi Ungaria-Danemarca.

Miercuri se vor juca ultimele meciuri din grupa I, iar marţi şi joi în grupa II, după care primele două clasate în fiecare dintre acestea vor juca semifinalele, vineri, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc duminică. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, tot vineri, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...