15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii

Fotbal – Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii

Gorjenii au învins şi în Cupa Ligii pe Oţelul, după ce au trecut şi în campionat şi în Cupa României de formaţia gălăţeană
Gorjenii au învins şi în Cupa Ligii pe Oţelul, după ce au trecut şi în campionat şi în Cupa României de formaţia gălăţeană

Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii după ce s-a impus vineri seară, pe teren propriu, în sferturi, în fața Oțelului Galați cu scorul de 2-0. Golurile gorjenilor au fost marcate de Dan Nistor (‘9) și Alin Buleică (’87).

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Erico, Elton, Momcilovic – Anton, Nistor, Răduţ (’63, Predescu) – Buleică, Shalaj (’12, Nicoară; ’80, Șendroiu) – M. Roman. Antrenor: Dorian Gugu.

Oțelul: Hotoboc – Milea, Leca, Ottenhoff (’70, I. Popa), Murgoci (’65, Bârlădeanu) – Cucu, Karlik – Brigido (’46, Stoian), Helder Lopes – Tudorie, Cristian Cristea. Antrenor: Tibor Selymeş.

Cartonașe galbene: Elton, Erico, Răduț / Helder, Karlik.

Au arbitrat: Marian Balaci – Gero Szabo, Ionuţ Bobe; Viorel Flueran.

 

Declaraţii după meci (Look TV):

 

Dan Nistor, mijlocaş Pandurii Târgu Jiu: „Mă bucur că am înscris, dar sunt dezamăgit că am marcat abia în ultimul meci din acest an. Nu este un tur de campionat prea reuşit al meu sau al echipei. Îi dedicăm victoria şi calificarea domnului Petre Grigoraş. Ne pare nespus de rău că nu mai este antrenorul nostru. Vrem la finalul returului sa îl recompensăm cu o calificare în Europa League”.

 

Alin Buleică, mijlocaş Pandurii: „Cupa Ligii este un obiectiv, deoarece au rămas puţine meciuri până în finală, unde se poate întâmpla orice. Am incercat să terminăm anul cu o victorie, pe teren propriu şi aveam mare nevoie de asta pentru o pauză liniştită. Plecarea domnului Grigoraş a fost un şoc pentru noi. Nu ştiam că va pleca după meciul cu Rapid. Îi mulţumim pentru tot ce a făcut, dar mergem mai departe. Îl aşteptăm pe domnul Iordănescu alături de noi şi sper să facem treabă bună în retur”.

 

Edi Iordănescu, viitorul antrenor al echipei Pandurii Târgu Jiu: „Este un acord, nu mă mai ascund după deget. Contractul nu este semnat, ne-am înţeles în ceea ce înseamnă perspective, condiţii de lucru, dar nu este un preşedinte încă la club. Urmează să fie făcut anunţul oficial al clubului şi să semnez contractul. Mă ştiu foarte bine cu domnul Pârvulescu, dacă va fi preşedinte. Este un conducător cu experienţă, care cunoaşte foarte bine fenomenul, iar dacă andurii reuşesc să facă această mutare, va fi foarte bine pentru club. Eu mâine (sâmbătă – n.r.) am o întâlnire cu domnul Pârvulescu şi îmi va confirma el dacă va fi preşedinte. Va fi un contract pe un an şi jumătate cu posibilitatea de prelungire. Nu mă voi mulţumi cu o clasare deasupra liniei clasamentului pentru că este o echipă cu potenţial, iar anul viitor vom ataca un loc de cupe europene.

 

Tibor Selymes, antrenor Oţelul Galaţi: „Pandurii este o echipă mai bună ca noi, cu jucători mai valoroşi. Sincer, nu înţeleg situaţia în care se află în campionat. Cu lotul pe care îl au, Pandurii ar trebui să fie între primele trei, patru echipe din ţară. Noi vrem să construim în jurul lui Cernat echipa, aşa că el nu va pleaca. Următoarea perioadă este foarte importantă. Sper să fim inspiraţi şi să aducem câţiva jucători care să ne ajute să rămânem în Liga I. După acest meci tragem linie şi vedem pe cine ne putem baza pentru retur”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS