12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul 13 a fost cu ghinion pentru Săndoi şi Cârţu

Meciul 13 a fost cu ghinion pentru Săndoi şi Cârţu

Vătăjelu (la minge) şi colegii săi trebuie să uite eşecul din Cupă şi să se concentreze la campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Vătăjelu (la minge) şi colegii săi trebuie să uite eşecul din Cupă şi să se concentreze la campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CSU Craiova – Steaua 0-1
Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 20.000.
A marcat: Rusescu 68-penalti.
CSU Craiova: Bălgrădean – Târnăcop, Izvoranu, Frăsinescu, Vătăjelu – Mateiu, Madson (’83, Sin), Brandan – Băluţă (’46, Herghelegiu), Bawab, Ferfelea (’74, Cârstea). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Steaua: Cojocaru – Râpă, Luchin, Papp, Latovlevici – Prepeliţă, Breeveld – Stanciu, Neagu (’63, Sânmărtean), Toşca (’46, Chipciu) – Rusescu (’78, Ad. Popa). Antrenor: Constantin Gâlcă.
Cartonaşe galbene: Breeveld, Cojocaru, Sânmărtean, Latovlevici.
Au arbitrat: Alexandru Tudor – Mircea Orbuleţ, Alexandru Cerei; Adrian Comănescu.
Observatori: Corneliu Fecioru, Octavian Goga.

CS Universitatea Craiova nu a reușit să bifeze joi seară și cel de-al 13-lea rezultat pozitiv, fără înfrângere, în cele două competiții majore pe plan intern, sub comanda tehnicienilor Emil Săndoi și Sorin Cârțu, pentru că Steaua a beneficiat de un penalti acordat cu mare ușurință de „centralul“ Alexandru Tudor, la un presupus fault al lui Bălgrădean asupra lui Râpă, ce a făcut diferența în jocul din sferturile Cupei României. Steaua s-a impus cu 1-0 pe „Ion Oblemenco“, dar cei 20.000 de suporteri din tribune și alte cifre amețitoare de telespectatori au simțit că gruparea din Bănie a fost, de fapt, câștigătoarea morală a acestei întâlniri memorabile, ultima disputată pe bătrânul „Central“.
Călăul CSU a fost Raul Rusescu, care a transformat cu noroc „cadoul“ lui „Brad Pitt“ Tudor (68), iar cu fiecare pas făcut spre minge de atacantul stelist, apostrofările publicului creșteau la adresa omului în negru. Cuvintele „dulci“ la adresa fluierașului s-au auzit până s-a stins noctura și au continuat pe site-urile care au tratat subiectul fierbinte din Bănie și pe rețelele de socializare. Concluzia unanimă a fost următoarea: alb-albaștrii au părăsit competiția cu capul sus, în timp ce arbitrul Alexandru Tudor a deschis Stelei drumul spre semifinalele Cupei României.

Alb-albaștrii au pus tunurile pe Tudor

La finalul jocului, întreaga suflare alb-albastră a sărit la gâtul arbitrului Tudor, considerând că Steaua nu avea nevoie de ajutorul său ca să o elimine pe CS Universitatea.
„Normal că nu a fost penalti, a fost o decizie împotriva noastră. Atmosfera a fost foarte frumoasă, numai la Craiova se poate întâmpla aşa ceva. Steaua a jucat bine sau am făcut noi o primă repriză foarte proastă. În a doua parte am echilibrat meciul, dar a venit decizia eronată a lui Tudor. Sunt recidive la el. La un meci de fotbal trebuie să iasă altceva în evidenţă. Cei care ierarhizează fotbalul ies în evidenţă, nu oamenii care vin şi fac spectacol şi jucătorii. Este inacceptabil ca 20.000 de oameni să plece cu decizia această eronată, aşa cum o consider eu“, a spus Sorin Cârţu.
„Steaua a jucat mai bine, dar diferenţa a făcut-o greşeala de arbitraj. Mingea ieşea afară şi nu avea cum să fie pericol pentru poartă. Alexandru Tudor a greşit, nu trebuia să dea penalti. Poate Steaua ar fi câştigat, dar trebuia să o facă fără acel penalti. În seara asta (joi – n.r.) Tudor s-a calificat în semifinale. Bravo lui! El a creat o stare de tensiune. Şi arbitrul de tuşă a greşit, pentru că am înţeles că el i-a sesizat penaltiul lui Tudor“, a declarat Pavel Badea.
„Alexandru Tudor şi-a bătut joc de un oraş întreg. Să dai acest penalti aşa este penibil. În tribune au fost 20.000 de oameni care au venit cu iluzii, echipa a jucat foarte bine, dar Tudor a decis meciul cu un penalti inventat. Este o eroare flagrantă. Sunt indignat şi îmi vine să plâng. Alexandru Tudor a râs de Oblemenco, de Balaci, de Cârţu şi de Săndoi. Nu am fost inferiori Stelei“, a „tunat“ Gică Craioveanu.
„Ce ne-a lipsit azi? Alt arbitru! Ne pare rău pentru suporteri, ne cerem scuze, ştim cât de importantă era o victorie cu Steaua. Nu-mi găsesc cuvintele fiindcă nu există meci în care Tudor să nu facă probleme, ştiţi foarte bine asta! Ideea e că el face ce vrea pe teren, este arogant şi a vrut să intre în istorie“, a declarat căpitanul CSU, Pablo Brandan.
„N-a fost penalti şi atât! Cred că domnul Tudor a dat penaltiul, dar tuşierul de pe partea aceea (Alexandru Cerei – n.r.) putea să intervină şi să anuleze decizia. Dar sunt prea fricoşi ca să facă asta! Este o înfrângere nemeritată“, a punctat portarul Cristi Bălgrădean.

Atmosferă de vis

Din punct de vedere al rezultatului, jocul CS Universitatea – Steaua le-a lăsat un gust amar tuturor celor prezenți pe „Ion Oblemenco“, dar atmosfera a fost de nota 10, în tribune și pe marginea terenului derulându-se un adevărat spectacol. Publicul s-a încălzit cu celebrele melodii ale lui Tudor Gheorghe și nu numai, apoi, din „gura“ tunelului, Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, acompaniat de Gică Craioveanu și de cei 20.000 de spectatori, a cântat „Oltenia, Eterna Terra Nova“ şi a uns pe suflet întreaga suflare alb-albastră. A urmat ceva de poveste. În timp ce jucătorii celor două formații se îndreptau spre mijlocul terenului pentru salutul oficial, cerul s-a luminat de la numeroasele artificii pornite de la tribuna a doua. Tunurile de confetti au fost foarte generoase, iar fanii de la Peluza Nord au aprins câteva torțe și fumigene, petardele „detonate“ făcând un adevărat deliciu.

Balaci, în prim-plan, dar reținut

Lovitura de începere a dat-o marele Ilie Balaci, unul dintre puținii componenți ai Craiovei Maxima care nu s-au implicat în proiectul CS Universitatea. Deși întreg stadionul a radiat la vederea „Marelui blond“, fiind darnic în aplauze, acesta a fost destul de reticent, cu greu scăpând câteva zâmbete.
Contactat telefonic, Ilie Balaci nu a dorit să comenteze pe tema arbitrajului sau a jocului, punctând că lovitura de începere a dat-o la rugămintea conducerii, în calitate de fost jucător al Maximei. „Nu mă pricep eu la jocul ăsta. Nu fac parte din lumea fotbalului, așa că n-am ce să vă spun despre meci. Am făcut parte, dar nu mai fac, așa că nu-mi permit să comentez. Sunt alții care o pot face mult mai bine decât mine. Vi s-a părut ceva interesant că am dat eu lovitura de începere? Am fost rugat în ideea că trebuia să dea lovitura cineva de la Craiova Maxima, fiind și ultimul meci oficial pe «Ion Oblemenco». Nimic mai mult! În locul meu putea fi oricare alt fost coleg al meu“, a declarat, vineri, Ilie Balaci, pentru GdS.

Lupta continuă în campionat

Alb-albaștrii nu au avut mult timp la dispoziție ca
să-și lingă rănile, pentru că programul este foarte încărcat, CS Universitatea urmând să evolueze duminică, de la ora 20.30 (Look TV), în Ardeal, împotriva celor de la CFR Cluj, în etapa a 17-a a Ligii I, ultima a turului de campionat. Brandan și compania au părăsit vineri după masa de prânz Bănia și s-au îndreptat spre Ardeal, au înnoptat la Sibiu, iar sâmbătă vor ajunge la Cluj, urmând ca seara să se antreneze pe un teren din localitate.
„Trebuie să trecem peste acest eșec și să ne concentrăm pe ce avem de făcut în campionat. Suntem într-o poziție bună în momentul de față și ar fi păcat să nu ne păstrăm locul în continuare. Ne interesează foarte mult jocul pe care-l avem la Cluj și obiectivul este să aducem puncte de acolo, așa cum ne-am propus la toate celelalte partide. Este un avantaj pentru cei de la CFR că au jucat marți în Cupă, pentru că au mult mai multe zile la dispoziție pentru refacere. Noi, în afară de accidentările pe care le știți, mai avem și un jucător suspendat, Madson, și iarăși va trebui să mai facem unele modificări în primul unsprezece, dar sperăm să ne descurcăm bine și acolo“, a spus antrenorul Emil Săndoi.
„Trebuie să uităm cât mai repede meciul cu Steaua și să fim concentrați pe cel de la Cluj. Sperăm să obținem un rezultat bun pe terenul CFR-ului“, a punctat Bogdan Vătăjelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS