16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Pandurii Târgu Jiu a luat o gură de oxigen în jocul cu Rapid (update, declaraţii)

Fotbal – Pandurii Târgu Jiu a luat o gură de oxigen în jocul cu Rapid (update, declaraţii)

Pandurii Târgu Jiu a reuşit să se impună sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-0, în faţa ultimei clasate, Rapid Bucureşti, în etapa a 17-a, ultima din turul Ligii I. Golurile gorjenilor au fost marcate de Mihai Roman (’14), atacantul craiovean ajungând astfel la cota opt, şi Matulevicius (’89). Rapid a beneficiat de un penalti în minutul 54, dictat după un duel între Elton şi Coman, dar Gliwa a reuşit să respingă şutul lui Emil Dică de la puntul cu var.

De menţionat că înaintea începerii meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Teodor Rădoi, fost jucător al pandurilor timp de zece ani şi căpitan al echipei cinci sezoane, decedat săptămâna trecută.

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Erico, Elton, Momcilovic – Nistor, Răduţ, C. Predescu (’57, Shamsin) – Buleică (’80, Anton), Shalaj (’57, Matulevicius) – M. Roman. Antrenor: Petre Grigoraş.

Rapid: Bornescu – Tânc, Lung, Iacob, Mendy – E. Dică, Rui Miguel (’83, Călin) – Al. Coman, Pancu, M. Stoica (’46, Ciolacu) – M. Martin. Antrenor: Marian Rada.

Cartonaşe galbene: Răduţ, Nistor, Matulevicius, Unguruşan / Emil Dică, Tânc, Martin, Rui Miguel.

Au arbitrat: Marius Avram – Vladimir Urzică, Andrei Constantinescu; Denis Haidiner.

Observatori: Cornel Sorescu, Bogdan Nicolae.

 

Declaraţii după meci (Look TV):

 

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii Târgu Jiu: „Nu sunt foarte uşurat, e important că am reuşit în sfârşit să câştigăm. Am avut şi noi şansă pentru prima dată în acest tur, când Rapidul a ratat lovitura de la 11 metri. Sunt conştient că toată lumea se aştepta la mai mult de la noi. Sunt convins că această echipă va ajunge în topul Ligii I până la finalul campionatului. Nu am fost anunţat, dacă voi pleca veţi afla. Se vehiculează tot felul de variante, dar oficial nu e nimic. Despre Mihai Roman pot să spun doar că momentan are nevoie de jocuri, a recunoscut şi el asta. Părerea mea e să îşi vadă de treabă şi să ajute Pandurii, are vreme apoi să ajungă la Steaua”.

 

Mihai Roman, atacant Pandurii: „Sunt bucuros că am învins pe Rapid. Sunt mulţumit când ajut echipa cu golurile mele. Deocamdată nu am primit nici o ofertă de la Steaua, sunt la Pandurii şi mă gândesc doar la Pandurii. Dacă vine o ofertă de la Steaua, discutăm”.

 

Mihai Răduţ, mijlocaş Pandurii: „A fost un meci destul de greu, am vrut să câştigăm cu orice preţ având în vedere situaţia noastră din clasament. A fost o victorie foarte muncită şi extrem de importantă. Aveam foarte mare nevoie de victorie atât noi, cât şi publicul de la Târgu Jiu. E important că am terminat turul cu un succes, e mai multă linişte, dar în continuare suntem pe locul 12 în clasament. Sperăm să avem un retur mult mai bun, să ne îndeplinim obiectivul. Am auzit şi eu că Roman e dorit de Steaua, e un lucru benefic pentru el. Important e să joace cât mai bine la Târgu Jiu, ca să aibă şanse de a juca şi la Steaua”.

 

Marian Rada, antrenor Rapid: „Un rezultat de egalitate era normal după cum a decurs jocul. Am avut o repriză secundă mult mai bună decât prima, am jucat multe mingi în jumătatea adversă, păcat că nu am înscris. Din păcate, nu reuşim să marcăm nici de la 11 metri, parcă e un blestem! Am făcut nişte greşeli individuale mari, am pierdut puncte importante, era de moral chiar şi un punct astăzi. Din ianuarie vom face o analiză a situaţiei şi se vor lua măsurile necesare. Am făcut un tur foarte slab, dar cu o pregătire foarte bună în iarnă putem crea un lot bun, o echipă competitivă. Nu am discutat cu nimeni despre plecarea mea, vom trage linie în următoarele zile, vom vedea ce măsuri se vor lua. Jucătorii au promise salariile restante, li se vor înmâna în următoarele zile, după care vor pleca în vacanţă”.

 

Emil Dică, mijlocaş Rapid: „Sunt principalul vinovat pentru înfrângere! După aspectul jocului puteam să plecăm cu un punct de aici. Prima repriză le-a aparţinut lor, în a doua am ratat şi un penalti, dar n-am reuşit să marcăm. E foarte trist că terminăm pe ultimul loc, dar cel mai dureros e că suntem la 7 puncte de primul loc salvator. Având în vedere acest tur dezastruos, era normal să plece atât de mulţi jucători de la echipă. Sper că vor veni noi jucători care să ne ajute. Nu mai contează dacă vor intra salariile, ceea ce trăiesc rămâne un vis urât”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS