10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea adună victorii

CS Universitatea adună victorii

Alex Păuna (la minge) a fost principalul marcator al echipei craiovene la Sighișoara
Alex Păuna (la minge) a fost principalul marcator al echipei craiovene la Sighișoara

Handbaliștii de la CS Universitatea Craiova au câștigat meciul de la Sighișoara și au urcat pe podiumul Diviziei A.

Nu doar echipa feminină de handbal SCM Craiova a avut un tur de campionat reușit, ci și handbaliștii de la CS Universitatea Craiova. După zece etape disputate din Divizia A, seria B, jucătorii pregătiți de Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu sunt pe locul trei în clasament, cu opt victorii și doar două înfrângeri și un total de 24 de puncte.
Cel mai recent succes al alb-albaștilor a fost obținut sâmbătă, în deplasare. Andrei Păuna și colegii săi au înfruntat formația Național Sighișoara, au fost conduși la pauză cu 15-12, dar și-au revenit în repriza secundă și au câștigat partida cu scorul de 34-25.

Instabilitatea în joc, principalul pericol

Antrenorul Costin Dumitrescu a punctat că mai are de lucrat la capitolul motivație: „Mai avem de lucrat la motivație, mai ales cu echipele considerate mai slabe ca noi. La Sighișoara am fost conduși la pauză, iar după ce i-am «zdruncinat» un pic pe jucători și-au revenit și în 12 minute au recuperat șapte goluri, trecând de la -3 la +4. Nu pot sta niciodată liniștit, chiar când avem un avans de cinci goluri. În meciul cu Sibiu, din etapa a șaptea, am condus, iar din minutul 56 am început să ratăm, oaspeții au marcat și ne-au luat o victorie care o avuseserăm în mână aproape tot jocul. Atâta timp cât nu putem avea o echipă cu patru-cinci jucători experimentați există pericolul instabilității în joc“.
În jocul de la Sighișoara, cel mai bun marcator al oltenilor a fost Păuna, cu zece goluri, urmat de Tudor (6), Maxim (5), Luntraru (4), Ion (3), Cărăgui (3), Ianăși (2). Cirogaru (1). Au mai jucat portarii Păuna, Gheorghiță, dar și Iovănescu. Răzvan Udriștoiu nu a făcut deplasarea, fiind învoit, deoarece a avut un necaz în familie. Cu atât mai importantă este victoria obținută la Sighișoara, ținând cont că Udriștoiu este un jucător extrem de important pentru echipă, care i-a ajutat și pe mai tinerii coechipieri să crească în valoare.
Vorbind despre parcursul din acest tur, antrenorul principal al celor de la CS Universitatea Craiova se declară mulțumit. „Ținând cont că am pierdut patru titlulari, care au plecat, rezultatele sunt impresionante. Sperăm că toți jucătorii care compun acum lotul vor rămâne până la final, pentru că mereu am teama că vor primi oferte de la echipe mai puternice, din punct de vedere financiar și, de obicei, nu avem cum să-i ținem. Atmosfera în lot este bună și ne dă încredere că se poate mai mult“, a spus Costin Dumitrescu ieri pentru GdS.

O șansă pentru tineri

Media de vârstă din lotul craiovean este destul de scăzută. În fiecare intersezon antrenorii aduc la echipă jucători care tocmai au încheiat junioratul și le oferă șansa să se afirme.
„Copiii care au venit în vară au primit o șansă și trebuie la rândul lor să ne dea nouă, antrenorilor, încrederea că ei sunt soluția câștigătoare. Nu avem un număr standard pentru primii șapte, mereu avem opt, nouă, zece băieți care pot fi între titulari. Mulți când termină junioratul sunt nerăbdători să-și găsească locul în echipă, dar este o trecere dificilă. Dacă nu prind minute în teren, își pierd încrederea, speranța, și nu se mai pregătesc cum trebuie. Dar eu cred că tocmai acesta este secretul: să se pregătească bine și dacă muncesc din greu vor veni șansele. Și, atunci când vin, trebuie să le apuce cu două mâini și să profite“, consideră Dumitrescu.
Pentru handbaliștii craioveni urmează poate cel mai dificil test din această primă parte a campionatului. Duminică, posibil de la ora 17.00, alb-albaștrii vor primi vizita echipei HC Adrian Petrea Reșița, liderul neînvins al seriei B. „Ne dorim o prestație onorabilă. Reșița chiar este o superechipă, cam de locul nouă în Liga Națională. Un jucător al lor din primii șapte are experiență cât tot lotul nostru la un loc. De obicei, noi ne mobilizăm bine împotriva echipelor bune. Rămâne de văzut ce va ieși“, a completat Costin Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS