14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportArătați-vă valoarea!

Arătați-vă valoarea!

Băluță (la minge) și colegii săi au pierdut o primă bătălie cu Rapid în acest sezon competițional
Băluță (la minge) și colegii săi au pierdut o primă bătălie cu Rapid în acest sezon competițional

CS Universitatea Craiova trăieşte o „poveste“ frumoasă în fotbal, fiind într-o continuă ascensiune de la numirea cuplului Săndoi – Cârţu la timonă. S-a trecut practic de la agonie la extaz, alb-albaştrii reuşind să-şi simplifice existenţa în Liga I după un debut prost, cu iz de retrogradare. A fost greu să părăsească zona periculoasă a clasamentului, dar nu este uşor nici să menţină distanţa de aceasta. Două-trei jocuri cu final nefericit, coroborate cu succese din partea „suferindelor“, înseamnă revenirea în lupta „surdă“ şi de uzură pentru salvare. De acest lucru sunt conştienţi toţi membrii CS Universitatea, începând de la conducători, continuând cu tehnicienii şi terminând cu jucătorii, care sunt atenţi şi la cel mai mic detaliu, fiind fiecare responsabil de „felia“ sa. Principiul menţinerii liniştii aşternute este simplu: victoriile sunt obligatorii pe teren propriu, iar punctele venite din afară contribuie la urcarea în clasament.

Cu Rapidul, victoria este obligatorie

Ţinând cont de ideile de mai sus, CS Universitatea se obligă să contabilizeze toate cele trei puncte puse în jocul de astăzi, de pe „Ion Oblemenco“, când va întâlni, începând de la ora 20.30 (Look TV), pe Rapid Bucureşti, aceasta fiind ultima partidă a rundei a 15-a. Pe lângă miza celor trei puncte puse în joc, alb-albaştrii îşi doresc victoria şi ca să răzbune înfrângerea din Cupa Ligii, când doar gafa lui Brac a decis cine merge mai departe.
„Se poate considera un joc revanşă pentru noi, având în vedere meciul pierdut în Cupa Ligii, în Giuleşti. Rapid este o echipă care nu se află deloc într-o poziţie confortabilă, dar nu trebuie să uităm că şi noi am fost într-o situaţie similară şi ne-am ridicat. Aşa că nu se poate spune că există o favorită certă doar privind clasamentul, dar jucăm acasă, în faţa suporterilor noştri, şi de aceea pornim cu prima şansă. Nu avem timp de spectacol, trebuie să acumulăm cât mai multe puncte“, a spus Emil Săndoi, punctând, pentru GdS, că lotul va fi definitivat abia astăzi: „În momentul de faţă avem 20 de jucători în lot, dar e posibil să apară şi din cei care au evoluat şi au făcut-o bine la echipa a doua. Mâine-dimineaţă (astăzi – n.r.) ne vom decide asupra primului unsprezece“.

„Vom vedea care va
fi situaţia pe teren“

Altădată o echipă care impunea respectul, Rapidul din prezent, măcinat de probleme de ordin financiar şi chiar organizatoric, pentru că Dinu Gheorghe abia a venit în Giuleşti şi are de muncit la acest capitol, stă prost în clasament. Cu unii jucători prea tineri şi alţii aflaţi la apus de carieră, gruparea de sub podul Grant se chinuiește să revină pe linia de plutire şi se agaţă de orice punct pentru asta.
„În mod normal, Rapid ar trebui să nu se sperie de nimeni, dar în situaţia actuală, ei (craiovenii – n.r.) pleacă favoriţi. Dar ca favoriţi au plecat şi în meciul de Cupa Ligii, erau pe cai mari, doreau să câştige campionatul, însă prin dăruirea jucătorilor am reuşit să învingem. Vom vedea care va fi situaţia pe teren. Chiar dacă ei joacă acasă, noi suntem totuşi Rapid şi sunt sigur că jucătorii vor avea o tresărire de orgoliu, să arate că nu asta e faţa Rapidului, cea pe care a arătat-o până acum. Sunt jucători care acuză probleme de sănătate sau care sunt în urmă cu pregătirea, pentru că nu au fost de la începutul sezonului lângă noi şi va fi greu. Însă, ne-am propus să scoatem cât mai mult, vrem chiar să câştigăm toate meciurile, să încercăm măcar. Trebuie să scoatem măcar cinci, şase puncte pentru a rămâne în lupta pentru evitarea retrogradării. Nu ştiu dacă ei (craiovenii – n.r.)
şi-au rezolvat problemele, însă au jucători cu mare experienţă, talentaţi, de valoare, unii dintre ei de perspectivă. Va fi un joc greu, însă noi nu vom merge acolo să facem doar un egal, mergem să câştigăm“, a declarat tehnicianul giuleştenilor, Marian Rada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS