10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor să țină Rapidul în subsolul Ligii I

Vor să țină Rapidul în subsolul Ligii I

Frăsinescu (numărul 4) şi colegii săi au de luat o revanşă în faţa Rapidului, după eliminarea din Cupa Ligii
Frăsinescu (numărul 4) şi colegii săi au de luat o revanşă în faţa Rapidului, după eliminarea din Cupa Ligii

Liga I reintră în normal în acest sfârșit de săptămână după pauza prilejuită de jocurile naționalei României cu Irlanda de Nord și Danemarca. În ceea ce privește CS Universitatea Craiova, gruparea din Bănie intră luni în focuri, urmând să evolueze de la ora 20.30, pe „Ion Oblemenco“, împotriva Rapidului. Giuleștenii sunt o „umbră“ a ceea ce reprezentau odată, în prezent formând o echipă clasată pe locul 16, cu mari probleme financiare, dar cu toate acestea sosirea alb-vișiniilor în Bănie prezintă un mare interes. „Suntem două cluburi de tradiție, cu un trecut fantastic, cu campionate și cupe câștigate. În prezent, ținând cont că ambele sunt în prima ligă, se poate spune că este un derbi. Sunt două nume care impun respect în fotbalul românesc. Sperăm să fie o partidă frumoasă și să ne bucurăm noi la sfârșit“, a spus antrenorul principal al CSU, Emil Săndoi, într-o conferință de presă susținută vineri.

„Este un joc de șase puncte“

Tehnicianul craiovenilor, Emil Săndoi, a atras atenția elevilor săi, dar și suporterilor, că echipa Rapidului nu trebuie tratată de sus. „Am văzut în presă că se dorește o revanșă după jocul pierdut în Cupa Ligii și, ca să fiu sincer, și eu la vremea respectivă, în calitate de suporter, văzând la televizor jocul din Giulești, mi-am dorit ca noi să câștigăm, pentru că ar fi urmat un meci cu Steaua acasă. O să avem parte de unul în Cupa României, care din punctul meu de vedere este mai important. Rapid este o echipă cu jucători cu experiență, mă refer la Daniel Pancu, Emil Dică, Vali Negru, o formație care nu este pe un loc foarte bun în clasament, dar nu trebuie să uităm că și noi, cu câteva etape în urmă, eram într-o poziție destul de grea. Acum nu cred că putem să spunem, prin prisma clasamentului, că există o favorită certă. Bineînțeles că, jucând acasă, ne dorim cu toții victoria și așa, la o primă vedere, am porni cu prima șansă această confruntare. Este un joc de șase puncte până la urmă, pentru că noi am avut ca obiectiv, când am fost instalați, salvarea de la retrogradare. Prin evoluțiile noastre și rezultatele pe care le-am avut în ultima perioadă ne-am distanțat la câteva puncte de zona periculoasă a clasamentului, dar așteptările noastre sunt mai mari. Nu va fi ușor, dar sper să avem o evoluție în nota celor pe care le-am avut până acum și să scoatem puncte și în acest joc. În eventualitatea câștigării jocurilor cu Rapid și Ceahlăul, de pe teren propriu, ar mai fi încă șase puncte în clasament, ceea ce ne-ar permite să respirăm mai ușurați în perioada de întrerupere și de pregătire de iarnă. În prezent, nu avem timp să ne gândim la spectacol, trebuie să acumulăm cât mai multe puncte. Este obiectivul prioritar. Nu trebuie să facem greșeli. Nu există adversari accesibili sau meciuri dinainte câștigate“, a spus Emil Săndoi.

Frăsinescu: Vrem din ce în ce mai mult

Prezent la întâlnirea cu reprezentanții mass-media, fundașul Cosmin Frăsinescu a spus că o victorie cu Rapidul ar răzbuna și eliminarea din Cupa Ligii, dar și înfrângerea cu Astra, pentru că la acea dată formația din Giurgiu era condusă de Dinu Gheorghe, actualul președinte al giuleștenilor. „A fost o înfrângere usturătoare la Giurgiu și avem și noi orgoliul nostru, trebuie să ne revanșăm. Mai ales că jucăm în fața fanilor. Trebuie să avem determinare și să luăm cele trei puncte. Faptul că a venit Dinu Gheorghe la Rapid, cu siguranță va fi un stimulent pentru ei. Nu știu problemele lor. Noi trebuie să ne continuăm ascensiunea și după meciul cu Rapid să fim cei fericiți. Nu mă așteptam să avem parcursul din ultimul timp, dar victoriile ne-au adus până aici și acum vrem din ce în ce mai mult. Ce au schimbat noii antrenori? Jocul a fost același, dar dânșii au venit cu altă mentalitate. Nu numai noi, cei de pe linia de fund, ci toată echipa a fost preocupată să nu luăm gol și asta ne-a ajutat. Se mai fac și greșeli, se întâmplă, dar ideea e că în ultimul timp am câștigat, iar asta ne-a dat încredere“, a afirmat Frăsinescu, punctând că nu este imposibilă o participare în viitoarea ediție a Ligii Europa: „E posibil la ce parcurs am avut până acum. Uitându-ne la ce program avem putem spune că ne ajută. Dacă este să facem puncte în continuare putem să ne gândim și la chestia asta. Trebuie să le luăm pe toate pas cu pas și la final tragem linie“.
Frăsinescu a mai spus că nu l-au speriat rezultatele proaste de la început și că a avut întotdeauna încrederea că își va reveni CS Universitatea: „Nu am regretat că am venit, pentru că am văzut ce jucători erau aici. Am mai trecut prin perioade de genul ăsta. Chiar și la Mediaș țin minte că în primele șapte etape nu am făcut decât vreo cinci puncte, apoi am avut o serie de 11 meciuri în care nu am pierdut. Am făcut,
într-adevăr, multe egaluri, dar nu pierdeam, ne legam de orice și chestia asta ne-a dat încredere. Știam că aici este un grup mult mai valoros și am zis că o să o scoatem la capăt până la urmă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS