22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBon a resuscitat Podariul

Bon a resuscitat Podariul

Dragoş Bon şi-a apropiat jucătorii şi au început să apară rezultatele pozitive la Podari
Dragoş Bon şi-a apropiat jucătorii şi au început să apară rezultatele pozitive la Podari

CS Podari a avut o tresărire de orgoliu în acest final de tur al Ligii a III-a și, îndrumată de la margine de Dragoș Bon, a reușit două victorii consecutive, cu Inter Clinceni și CN „Dinicu Golescu“ Câmpulung, asta după ce le-a fost smuls un succes la Ștefănești cu arbitrii, în urmă cu trei etape, la meciul de debut al tânărului antrenor. Formația doljeană are 11 puncte și a scăpat „lanterna“, apropiindu-se foarte mult de plutonul echipelor de la jumătatea clasamentului seriei a 3-a, fapt ce le-a descrețit frunțile tuturor susținătorilor. Dragoș Bon a vorbit, pentru GdS, despre ascensiunea trupei sale din ultimul timp, asigurând că Podariul nu are de ce să se gândească la retrogradare, pentru că va urca mult în clasament în retur.
GdS: S-au mai liniștit apele la Podari. Cum ai găsit cheia succesului?
Dragoș Bon: Nu este nici un secret. Băieții au răspuns pozitiv la metodele cu care am venit eu și prin multă muncă, organizare bună, printr-un proces foarte complex de pregătire, atât video, cât și tehnico-tactic și fizic, au apărut și rezultatele. Am lucrat la toate aspectele, nu am lăsat nici un amănunt să ne scape. La fiecare joc, băieții mei au studiat echipa adversă, au vizionat și jocurile noastre, am corectat greșeli și am încercat să ne apropiem de ceea ce ne dorim. Și, drept dovadă, prin ceea ce le-am spus, au reușit să obțină punctele puse în joc. Dacă respectă în continuare sarcinile și joacă și cu suflet vor obține de fiecare dată cele trei puncte. Dacă nu se întâmplau greșelile acelea flagrante de arbitraj din primul meci cu mine pe bancă, și mă refer la partida de la Ștefănești, aveam nouă puncte din nouă posibile. Spun asta pentru că la Ștefănești am condus cu 1-0 și am primit două goluri din două penaltiuri inventate, care au fost singurele lor șuturi pe poartă.
GdS: Cum ai reușit să le ridici moralul băieților?
D.B.: Într-adevăr, am găsit o echipă debusolată, fără încredere, cu jucători cu capul plecat, dar printr-o foarte bună comunicare i-am scos din starea aia proastă. Am discutat cu ei, atât individual cât și colectiv, și nu numai la stadion, ci și în particular, la o cafea, și am reușit să le insuflu încrederea și spiritul de echipă pe care îl doresc. Prin asta am câștigat echipa!

„Începem să arătăm ca o familie puternică“

GdS: A contat că ești mai apropiat de vârsta lor?
D.B.: Da, sunt un antrenor tânăr și lucrul acesta i-a făcut să aibă încredere în mine, să fie mai degajați în prezența mea. A fost de fapt o încredere reciprocă și începem să arătăm ca o familie puternică, iar asta e foarte bine, pentru că într-un sport de echipă, cum este fotbalul, dacă nu reușești să creezi un grup unit este foarte greu să obții rezultate pozitive.
GdS: Cât de mult te-a ajutat nucleul de jucători pe care i-ai avut la FC Universitatea?
D.B.: Toți jucătorii au fost importanți și m-au ajutat. Majoritatea fotbaliștilor lucraseră cu mine înainte și a fost un avantaj. Am luat echipa când mai erau patru etape, dar eu cunoșteam lotul foarte bine. 90% din jucători îmi fuseseră elevi la FC Universitatea Craiova, CS Turnu Severin sau la Gaz Metan CFR și asta mi-a și dat speranță că pot remedia lucrurile într-un timp foarte scurt.

CS Podari va face deplasările de acum cu propriul autocar
CS Podari va face deplasările de acum cu propriul autocar

GdS: În ciuda situației din clasament, aveți un „aer“ de echipă mare, v-ați luat și un autocar frumos…
D.B.: Da, într-adevăr. Conducerea, prin domnul primar Gheorghiță, a făcut eforturi ca echipa să dețină propriul autocar. Este frumos, cochet, inscripționat cu însemnele clubului și cred că asta i-a făcut pe jucători să înțeleagă faptul că încercăm cu toții să arătăm ca un club profesionist, iar ei trebuie să aducă rezultate. Degeaba arătăm profesionist ca echipă, dacă nu avem și rezultate pe teren.
GdS: Mai este o etapă, sâmbătă vă luați la revedere de la spectatori cu o victorie în fața Chindiei Târgoviște?
D.B.: Sperăm din tot sufletul. Ne așteaptă o ultimă partidă dificilă, cum au fost cam toate de când am preluat echipa. Întâlnim pe Chindia, o formație care este la un punct de liderul seriei, care are ca obiectiv clar promovarea, dar pe noi nu ne sperie și pregătim toate jocurile în amănunt, cu gândul la victorie. Sper ca până la ora jocului, echipa să fie OK din toate punctele de vedere și să putem să avem o prestație bună. O să am probleme de lot și la ultima etapă, dar pentru mine toți componenții echipei sunt importanți. Le-am spus-o de la început: un jucător poate fi la o etapă în tribună sau rezervă neutilizată, dar la următorul joc poate deveni titular dacă se pregătește bine. Au încrederea mea 100% și mă bazez pe fiecare dintre ei. Indiferent dacă avem sau nu indisponibilități, trebuie să aliniem o echipă competitivă și să lăsăm o impresie frumoasă la fiecare joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS