9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlimpice - România va participa cu 24 de sportivi la FOTE 2015

Olimpice – România va participa cu 24 de sportivi la FOTE 2015

România va participa cu 24 de sportivi la ediția 2015 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va fi găzduită, în premieră, de două regiuni din țări diferite – Vorarlberg (Austria) și Liechtenstein, informează Agerpres. Echipa Olimpică a României va fi formată din șapte biatloniști (patru băieți și trei fete), cinci sportivi care se vor întrece la sărituri cu schiurile (trei băieți și doua fete) și tot cinci sportivi (trei băieți și două fete) care vor fi înscriși la schi fond. Alți patru sportivi (doi băieți și două fete) vor lua startul la schi alpin și unul (un băiat) la snowboard, în timp ce la patinaj artistic vor evolua doi sportivi (un băiat și o fată).

Deocamdată, din lotul olimpic extins fac parte 33 de sportivi (19 băieți și 14 fete), dintre aceștia, până pe 8 ianuarie 2015, urmând a fi selecționați cei 24 de componenți ai Echipei Olimpice a României care va participa la FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015. În Echipa Olimpică vor fi cooptați sportivii care se va considera că vor atinge forma fizică cea mai bună la momentul întrecerilor, precizează forul olimpic român.
La competiția programată în perioada 25-30 ianuarie 2015 și rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt așteptati peste 850 de concurenți din 45 de țări europene, iar organizatorii vor avea o misiune deloc ușoară: să se ridice la nivelul FOTE Brașov 2013, considerat de forurile internaționale de specialitate cel mai bine organizat Festival de până acum.
La ediția FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015 se va concura la opt discipline sportive:
– schi alpin, unde au fost înscriși 206 sportivi (probele individuale vor avea loc la Malbun – Liechtenstein, iar probele pe echipe, la St. Gallenkirch-Garfrescha – Vorarlberg).
– biatlon, unde și-au anunțat participarea 160 de concurenți (întrecerile vor avea loc la Bürserberg – Vorarlberg).
– schi fond, unde se vor întrece 166 de concurenți (probele vor avea loc la Steg – Liechtenstein).
– patinaj artistic, unde vor evolua 49 de sportivi (întrecerile vor avea loc la Messestadion Dornbirn – Vorarlberg).
– hochei pe gheață, unde vor participa reprezentativele a șase țări, fiecare reprezentativă urmând a deplasa un lot de 20 de sportivi (întrecerile vor avea loc la Aktivpark Montafon – Vorarlberg).
– combinată nordică, unde s-au înscris 47 sportivi (întrecerile de schi fond, din cadrul combinatei nordice, vor avea loc la Gaschrun, iar cele de sărituri cu schiurile, la Montafon Nordic Sportzentrum, ambele locații fiind în Vorarlberg).
– sărituri cu schiurile, unde vor lua startul 88 de sportivi (întrecerile vor avea loc la Montafon Nordic Sportzentrum – Vorarlberg).
– snowboard, unde se vor întrece 88 de sportivi (probele vor avea loc la Schruns-Hochjoch – Vorarlberg).
O particularitate a ediției de anul viitor a FOTE constă în faptul că nu va exista un Sat Olimpic, cazarea participanților urmând a fi asigurată în 32 de hoteluri (790 de camere și 1850 de paturi) localizate în stațiunile Schruns, Tschagguns și în împrejurimile acestora. Cele mai multe locuri de cazare au fost rezervate în Schruns și Tscagguns (nouă hoteluri), dar participanții vor mai locui în St. Gallenkirch (șapte hoteluri), Gaschurn (patru hoteluri), și în câte trei hoteluri din Gantschier&Vandans, Silbertal si Partenen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS