11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU a făcut harcea-parcea „satelitul“ pandurilor

CSU a făcut harcea-parcea „satelitul“ pandurilor

CS Universitatea Craiova a zdrobit echipa a doua a clubului Pandurii Târgu Jiu, impunându-se cu neverosimilul scor de 11-0 în partida amicală disputată ieri după-amiază, pe terenul „Petre Deselnicu“ din incinta Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“. De menționat că tehnicienii grupării din Bănie, Emil Săndoi și Sorin Cârțu, au utilizat principalii jucători ai clubului, folosind formule distincte în cele două reprize, și asta pentru a-i ține conectați la competiție pe fotbaliști în vederea pregătirii meciului cu Rapid, care va avea loc luni, de la ora 20.30, pe „Ion Oblemenco“. De partea cealaltă, tehnicienii gorjeni au aliniat juniori născuți în 1995, 1996, 1997 și 1998.

Vătăjelu, urcat la mijlocul terenului

Strategii CSU au surprins ieri prin folosirea lui Bogdan Vătăjelu de la mijlocul primei reprize pe postul de mijlocaș stânga, în locul său din defensivă fiind „încercat“ Târnăcop, mutare pe care a propus-o antrenorul craiovean Marian Bondrea în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“ de la alege tv și Radio Sud. Randamentul lui „Vătă“ a fost cel preconizat, adică foarte bun, el marcând în poarta gorjenilor de două ori. Prima dată în minutul 28, când, lansat de Brandan cu o pasă în adâncime, și-a pierdut adversarul pe drum și l-a lobat pe portarul Negrilă, apoi în minutul 38, când a pătruns în careul mare și l-a executat pe portar cu un șut cu piciorul stâng, cu exteriorul, la colțul lung.
De remarcat și pofta de joc a lui Viorel Ferfelea, autor al unui gol (‘33) și a două assit-uri, la „dubla“ realizată de Curelea (‘8, ‘11). La primul a lobat mingea peste portar, lăsându-l pe Costin singur cu poarta goală, în timp ce la a doua reușită i-a pus mingea pe frunte lui Curelea, care a punctat de la circa opt metri.
Celelalte două goluri din prima repriza au fost reușite de Târnăcop (‘13), care a carcat de la nouă metri după ce portarul respinsese în față un șut al lui Băluță, și Acka (‘26), ivorianul împingând mingea în poartă din interiorul careului mic, după ce Negrilă fusese salvat de bara transversală la o lovitură de cap a lui Frăsinescu.
În prima repriză, CSU a început astfel: Bălgrădean – Dănănae, Frăsinescu, Acka,  Vătăjelu – Madson, Brandan – Băluță, Ferfelea, Târnăcop – Curelea.
De partea cealaltă, tehnicienii gorjenilor, Adrian Bogoi și Sorin Vintilescu, au utilizat următorii jucători: Negrilă – Trocan, Horj, Oiță, Miroiu – Bârlan, Pârcalabu, Trifu – Dodoi, Hemidi, Cocină.

A revenit Izvoranu

În partea secundă, cei doi strategi ai CSU au schimbat întreaga echipă, în noua formulă regăsindu-se și Silviu Izvoranu, accidentat la meciul cu Oțelul Galați, din urmă cu două luni.
Conduși de Mateiu, alb-albaștrii din repriza a doua au fost mai blânzi cu tinerii de la Pandurii II, înscriind „doar“ patru goluri. Pe primul l-a dat Herghelegiu, atacantul ieșean s-a încurcat în driblinguri în fața porții, dar într-un final a reușit să puncteze (‘63), apoi Gabriel Velcovici a pus latul de la câțiva metri la o centrare venită de pe dreapta (‘69), Ivan a făcut 10-0 după o pasă excelentă a lui Gângioveanu (‘78), iar Varga a „închis“ tabela în minutul 81, executând la vinclu un penalti obținut de Izvoranu.
În repriza secundă, CSU a arătat astfel: Straton (‘70, Brac) – Dicu (‘74, Marcu), Avrămia, Izvoranu, Velcovici – Gângioveanu, Mateiu, Pleșan, Varga – Ivan, Herghelegiu.
La Pandurii, care a operat o singură modificare la pauză, portarul Oprița luându-i locul lui Negrilă, au mai intrat pe parcurs Pârvulescu, Dudea, Tănăsoiu, Constantin, Roșu, Brânzan, Pruteanu, Vasile, Tudor, Cismașu și Vasiliu.

„Aș vrea să joc în acest final de tur“

Silviu Izvoranu a afirmat după joc că se simte bine și că încearcă să se pună la punct cu pregătirea fizică pentru că își dorește să mai prindă măcar un meci din acest final de an. „Este primul joc pe care-l susțin de la acea accidentare și mă simt bine. Nu sunt sută la sută apt, dar sper să mă pun repede la punct cu pregătirea, să revin și să-mi ajut echipa. Mai simt mici dureri, dar ăsta este fotbalul și trec peste din dorința de a reveni cât mai repede. Cum să-i regăsesc pe băieți? Sunt motivați, avem un grup bun, rezultatele pozitive nu au întârziat să apară și sperăm să o ținem tot așa în continuare. Aș vrea să evoluez în acest final de tur, dar depinde și de antrenori dacă mă vor folosi. Mi-aș dori să joc în Cupă, contra Stelei, dar acum nu trebuie să fiu pretențios. Ar fi perfect să avem un parcurs fără înfrângere până la final. Avem nevoie de rezultate pozitive în continuare și așteptăm să vină și lume într-un număr cât mai mare la stadion“, a declarat Silviu Izvoranu.

Săndoi: Ne așteaptă jocuri dificile și cu Rapidul, și cu Ceahlăul

Succesul obținut în fața „satelitului“ pandurilor nu l-a impresionat absolut deloc pe antrenorul CS Universității Craiova, Emil Săndoi, care a admis că a fost un antrenament bun, dar a avertizat că alb-albaștrii nu vor avea deloc o viață ușoară în viitoarele confruntări din campionat. „Am întâlnit o echipă de nivel inferior, dar a fost o repetiție bună, mai ales că noi nu am avut nici un joc amical la sfârșitul săptămânii trecute. De asta am susținut și acest meci astăzi (ieri – n.r.). Am încercat să le dăm tuturor fotbaliștilor șansa să evolueze câte o repriză și a fost un joc binevenit. Ne așteaptă partide dificile și cu Rapid, și cu Ceahlăul. Eu chiar am fost în București și am văzut jocul direct pe care l-au susținut. Giuleștenii mi-au lăsat o impresie bună, au avut mai multe ocazii mari de gol și ar fi meritat să câștige, iar Ceahlăul a egalat în ultimele secunde ale jocului. Cred că s-au mai așezat lucrurile și la Rapid. Ar fi nemaipomenit să terminăm pe locul cinci sau șase turul de campionat și să ne calificăm în semifinalele Cupei României, dar eu rămân adeptul strategiei noastre de a face pas cu pas totul. Prima dată avem disputa cu Rapid și trebuie să scoatem maximum de puncte de acolo, poate că o să reușim să urcăm și mai mult în clasament, iar după aceea vom vedea ce va fi. Să nu credeți că dacă Rapid și Ceahlăul sunt în spatele nostru în clasament meciurile sunt dinainte câștigate. În nici un caz. Noi ce să mai fi zis când eram pe ultimul loc? Că toate echipele care jucau cu noi se puteau considera dinainte câștigătoare? Nu se pune problema. Sperăm să păstrăm invincibilitatea pe care am dobândit-o în aceste ultime opt etape de campionat, să câștigăm, să urcăm în clasament și la finalul turului să realizăm ceea ce ne-am propus în momentul în care am venit la echipă“, a spus Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS