17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFiliaşiul e pe val

Filiaşiul e pe val

Neacşu (la minge) şi colegii săi au trecut cu bine peste derbiul cu ACSVM Craiova
Neacşu (la minge) şi colegii săi au trecut cu bine peste derbiul cu ACSVM Craiova

Derbiul Doljului din Liga a III-a, seria 4, disputat sâmbătă, la Braloştiţa, a fost câştigat de CSO Filiaşi cu 3-1, partidă în care ACS Viitorul Municipal Craiova a dat o replică bună.
Gazdele au deschis scorul în minutul 28, Dragoş Ştoiu transformând cu o „scăriţă” un penalti obţinut de Alin Bălă şi contestat vehement de staff-ul trupei de la Işalniţa. „Arbitre, jucătorul meu are gaură în picior, iar tu dăduşi penalti în loc de fault în atac“, a răcnit antrenorul oaspeţilor, Alin Gavrilă. „Municipalii“ au primit golul doi în urma unei gafe comise de portarul Gavriş, Răducanu a centrat de pe dreapta, mingea a „prins“ pământul şi dintr-un smoc i-a sărit în antebraţ goalkeeper-ului oaspete, apoi s-a oprit în plasă (’61, 2-0). ACSVM a primit a treia lovitură de la Buciuman, care l-a executat pe Gavriş cu un şut din colţul careului de 16 metri, lateral stânga, după o incursiune frumoasă a lui Dumitraşu (’76, 3-0).
Golul de „onoare“ al grupării ACSVM Craiova l-a reuşit Lucian Scarlat, acesta a făcut o cursă de 25 de metri pe partea dreaptă şi a şutat la colţul lung, la vinclu, de la aproximativ 12 metri lateral dreapta (’89, 3-1).
CSO Filiaşi: Lascu – Celea, Vulpe, Lupu, Neacşu – Pais (’23, Ianâcu), Hrelea (’75, Fruntelată), Ştoiu, Dumitraşcu – Buciuman (’77, Obeanu), Bălă (’46, Răducanu). Antrenor: Gigi Ciurea.
ACSVM Craiova: Gavriş – Grigore, Chircan, Istudor, Flori – Mirescu (’46, Şerban), Ţenovici, Nuţă, Poenaru (’79, Gheorghiţă) – C. Scarlat (’46, Chirea), L. Scarlat. Antrenor: Alin Gavrilă.
Cartonaşe galbene: Ştoiu, Răducanu / Grigore, Poenaru, Ţenovici, Mirescu.
Au arbitrat: Cristian Vieru – Ioan Duma, Ramona Bunget.
Observatori: Elena Muşetoiu, Florin Nicolaescu.

Gazdele, fericite

Căpitanul formaţiei CSO Filiaşi, Aurel Lupu, a afirmat că a fost o victorie frumoasă, dar muncită contra grupării de la Işalniţa, de aceeaşi părere fiind şi antrenorul Gigi Ciurea şi preşedintele Marian Pătraşcu.
„A fost o victorie frumoasă. După un început rău, ne-am revenit şi am câştigat acest derbi al Doljului. Am luat trei puncte importante şi suntem pe drumul cel bun şi sperăm să o ţinem tot la fel. Rezultatul este echitabil. Suntem pe un loc nesperat de bun, dar am muncit foarte mult, băieţii sunt bine concentraţi şi avem şi antrenorul care ştie să ne motiveze“, a spus Aurel Lupu, pentru GdS.
„A fost o victorie meritată din punctul meu de vedere. A fost penalti clar la Bălă, dar oaspeţii sunt de altă părere, îşi văd interesul lor. Am fost echipa mai bună şi nu e cazul să se vorbească prea mult pe tema rezultatului. S-a pus osul, aşa trebuie jucat, dar la minge. Am un grup foarte bun, jucători admirabili şi sper să o ţină tot aşa, ca să-i facem fericiţi pe susţinătorii noştri“, a declarat Gigi Ciurea, pentru GdS.
„Era ultimul meci acasă, în faţa suporterilor, şi ne bucurăm că ne-am impus şi ne-am consolidat poziţia în clasament. Mie mi s-a părut un arbitraj corect, dar acum ştiţi cum e, la orice lovitură de pedeapsă sau un fault mai dur apar discuţii. Eu zic că a fost penalti clar la Alin Bălă“, a punctat preşedintele Marian Pătraşcu, pentru GdS.

Oaspeţii, supăraţi

ACS Viitorul Municipal Craiova nu a cunoscut victoria nici în acest al 11-lea meci disputat, iar supărarea a pus stăpânire pe staff-ul şi lotul Işalniţei.
„A fost o înfrângere dureroasă, dar nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe. Am evoluat bine, dar am avut din nou ghinion. Mai este de jucat o etapă din tur şi sper să spargem gheaţa, să câştigăm şi noi primul meci“, a spus mijlocaşul Lucian Scarlat, pentru GdS.
„O înfrângere ruşinoasă, deşi am fost peste ei de la început, dar a venit acel 11 metri… Jucătorul nostru, Chircan, are gaură în picior şi nu ştiu cum a văzut acest arbitru invers. Să sperăm că din retur va fi altceva, pentru că se vor face multe schimbări la echipă. Nu ştim ce se întâmplă de nu reuşim să câştigăm nici un meci, pentru că echipa nu joacă rău. Cred că nu avem un om de gura porţii. O să ne revenim“, a afirmat Dumitru Firu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS