12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar baschetbalistele au pierdut

Doar baschetbalistele au pierdut

Laurenţiu Lică (în alb) şi colegii săi nu au cedat nici un set adversarilor
Laurenţiu Lică (în alb) şi colegii săi nu au cedat nici un set adversarilor

Patru echipe craiovene de sală, trei de la SCM-U şi una de la CS Universitatea, au avut meciuri în campionat weekendul trecut.
În timp ce formaţiile de volei de la clubul municipalităţii şi echipa masculină de handbal de la CS Universitatea au obţinut victorii frumoase pe teren propriu, baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au suferit un nou eşec, de această dată în deplasare.
Vineri seară, în Polivalentă, voleibaliştii lui Dănuţ Pascu au obţinut o victorie de trei puncte, după ce au învins cu 3-0 (25-22, 25-20, 25-12) pe Phoenix Şimleul Silvaniei, în etapa a şasea din Divizia A1. A fost un succes care îi menţine pe olteni pe locul trei şi le dă un moral bun în perspectiva partidei-retur de miercuri (ora 19.15), de acasă, cu Partizan Belgrad, în Cupa CEV. „A fost un meci la discreţia noastră. A ieşit exact cum ne-am dorit, o victorie de trei puncte, nu le-am permis să ne ia nici un set. Am jucat bine şi în apărare, la preluare şi blocaj şi îmi felicit colegii“, a spus căpitanul echipei craiovene, Laurenţiu Lică. Antrenorul Pascu s-a temut ca oboseala acumulată în ultima vreme să nu afecteze prestaţia echipei sale. „Primele două seturi au fost foarte grele. La un moment dat, am avut emoţii, am crezut că nu putem ţine ritmul până la sfârşit. Am simţit o stare de oboseală, normală după un asemenea program. În a doua parte, băieţii au jucat eficient şi nu a fost nevoie să prelungim fazele, tocmai pentru a nu ne consuma energia. Este o victorie muncită, cu un adversar incomod“, a concluzionat Pascu.
Sâmbătă, dar în Sala „Ion Constantinescu“, voleibalistele de la SCM-U Craiova au obţinut prima victorie din acest sezon, 3-0 (25-20, 25-21, 25-11), cu Unic Piatra Neamţ. Venit după cinci înfrângeri consecutive, acest succes le redă încrederea în forţele proprii elevelor lui Alex Cosma, care au părăsit ultimul loc.

CS Universitatea a urcat pe trei

Tot sâmbătă, în Polivalentă, handbaliştii de la CS Universitatea Craiova au trecut de Potaissa II Turda, cu scorul de 37-29 (19-13), într-un joc contând pentru etapa a noua din Divizia A, seria B.
Pentru formaţia antrenată de Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu au înscris: Udriştoiu (10 goluri), Păuna (7), Tudor (6), Luntraru (4), Ianaşi (4), Maxim (2), Cărăgui (2), Zaritchi (1), Iovănescu (1). CSU a trecut pe trei, iar etapa viitoare va juca la Sighişoara.
Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au fost învinse în deplasare de CSBT Alexandria, cu scorul de 91-52 (24-9, 25-17, 22-8, 20-18). A fost a 11-a etapă din Liga Naţională şi a 11-a înfrângere pentru craiovence, care rămân pe ultimul loc. Pentru SCM-CSS au evoluat: Plăviţu, Moţăţeanu (19p), Pop (9), Funieru, Niţă, Olteanu (8), Lungu (2), Pirnea (6) şi Ninu (8).
Echipele de handbal feminin şi baschet masculin de la SCM Craiova nu au jucat la sfârşitul săptămânii trecute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS