17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii se întrec în sala „Ion Constantinescu“

Luptătorii se întrec în sala „Ion Constantinescu“

Luptătorii din toată țara vor încerca să ia medalii de la Craiova
Luptătorii din toată țara vor încerca să ia medalii de la Craiova

Zece echipe din țară luptă pentru titlul național la cadeți.

CSM Craiova organizează sâmbătă o nouă finală de campionat național. De data aceasta, este vorba de lupte libere, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Valea Vlăicii urmând să se desfășoare turneul final pe echipe la categoria de vârstă cadeți.
Cele mai bune echipe din țară vor lupta pentru medalii începând cu ora 9.00, accesul publicului fiind liber.
La masculin se vor întrece șase echipe, Dinamo Braşov, Viitorul Cluj Napoca, CS Hunedoara – CS Petroşani, Odorheiul Secuiesc, CMS Cetate Deva – CS Petrila, CS Călăraşi – Primăria Jegălia, iar la feminin sunt doar patru echipe: LPS Botoşani, CS Vaslui, CS Călăraşi – Primăria Jegălia, CSM Craiova. Luptătoarele de la echipa gazdă sunt favorite la cucerirea titlului național. Din echipă fac parte Cristina Iani (40 kg), Ştefania Priceputu (43 kg), Denisa Breazu (46 kg), Daniela Vârban (49 kg), Cristina Pintilie (49 kg), Mihaela Bărbulescu (52 kg), Cristina Enache (56 kg), Mădălina Iva (60 kg), Alexandra Anghel (65 kg) și Larisa Niţu (70 kg).

Fetele de la CSM, favorite la titlu

Antrenorul Petre Banciu, coordonatorul secției de lupte de la CSM Craiova, așteaptă craiovenii la sală pentru a le susține pe sportivele din Bănie în încercarea de a păstra titlul național acasă. „Suntem pregătiţi să încheiem acest campionat naţional cu succes. Fetele vor fi motivate de faptul că vor lupta acasă, la Craiova, în faţa propriilor părinţi, prieteni, colegi, şi acest lucru le va împinge de la spate pentru a câştiga titlul naţional. Consider că suntem favoriţii competiţiei în proba feminină, am demonstrat-o în etapele precedente, unde am obţinut de fiecare dată prima poziţie. De asemenea, este bine pentru luptele craiovene că se organizează această finală de campionat naţional la Craiova. Avem nevoie ca oamenii să vadă lupte pe viu, lângă saltea, şi poate aşa vor veni mai mulţi copii la secţiile de lupte existente în oraşul nostru!“, a spus Banciu.
De menţionat este că, în urma etapelor eliminatorii, două cluburi concurente în competiţia feminină, CSS Târgovişte şi CS Atletic Roman, au fost eliminate din cauza neprezentării la ultima rundă de calificare. Ca atare, au rămas doar patru echipe de fete.
La finala Campionatului Național de lupte libere sunt așteptați și oficiali din cadrul Federației Române de Lupte, președintele Răzvan Pîrcălabu, secretarul general Alin Grigore și arbitrul internaţional Tiberiu Horvath.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS