9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Paul Papp a urcat România pe primul loc în grupa F

Fotbal – Paul Papp a urcat România pe primul loc în grupa F

Paul Papp (în galben) a reuşit "dubla" cu Irlanda de Nord şi a apropiat România de CE din 2016
Paul Papp (în galben) a reuşit „dubla” cu Irlanda de Nord şi a apropiat România de CE din 2016

Naţionala României a reuşit să confirme calculele hârtiei şi să îndeplinească dorinţele suporterilor, câştigând cu 2-0 confruntarea de vineri seară, de pe Arena Naţională, susţinută în compania Irlandei de Nord, în etapa a 4-a din grupa F a preliminariilor CE din 2016. Cele două reuşite ale reprezentativei noastre au fost marcate de Paul Papp (’74, ’79).

România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Pintilii, Sânmărtean – Torje (’80, Hoban), Chipciu, Tănase (’58, Maxim) – Stancu (’46, Keşeru). Seleţioner: Anghel Iordănescu.

Irlanda de Nord: Carroll – McLaughlin, McAuley, Hughes, McGivern – McGinn (’63, Cligan), Norwood, Baird, Evans (’79, McKay), Brunt – Lafferty. Selecţioner: Michael O’Neill.

Cartonaşe galbene: Pintilii, Maxim / McLaughlin, Lafferty.

Au arbitrat: Jonas Erikssen – Mathias Klasenius, Daniel Wornmark.

În celelalte două partide ale rundei s-au înregistrat următoarele rezultate: Grecia – Insulele Feroe 0-1, Ungaria – Finlanda 1-0.

Clasament grupa F: 1. România 10 puncte (golaveraj 6-1), 2. Irlanda de Nord 9 (6-3), 3. Ungaria 7 (4-3), 4. Finlanda 4 (4-5), 5. Insulele Feroe 3 (2-6), 6. Grecia 1 (1-5).

Pentru România urmează un joc amical în compania Danemarcei, pe Arena Naţională, programată marţi, de la ora 20.30.

 

„Am luat o opţiune serioasă de calificare”

 

La finalul jocului, Paul Papp, eroul României, a făcut o declaraţie de dragoste fotbalului. „E o seară foarte frumoasă pentru mine. Dedic victoria soţiei, familiei şi tuturor suporterilor. Echipa a jucat bine, iar eu am fost la capătul fazelor. Nu este asta cea mai frumoasă zi din viaţa mea, cea mai frumoasă a fost atunci când m-am apucat de fotbal”, a declarat Paul Papp, la TVR. „Sunt foarte fericit, rămân în continuare fundaş, dreapta sau central. Dacă se va ivi ocazia să mai marchez, nu voi ezita. Vreau să vă spun că lumea ar trebui să aibă mai multă încredere în noi, că suntem nişte băieţi de valoare, cu un caracter deosebit. Am luat o opţiune serioasă de calificare. Sunt foarte fericit că am acest instinct, de atacant, şi că cineva acolo sus mă iubeşte. Victoria de azi nu are nicio valoare dacă nu câştigăm în continuare. Dacă vom juca cum am făcut-o azi, cu un echilibru mental, vom reuşi calificarea. Este foarte bună atmosfera cu domnul Iordănescu. O mare a jocului se datorează dânsului”, a mai spus Paul Papp.

 

Iordănescu: Sunt mulţumit

 

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, s-a bucurat enorm pentru victoria obţinută la primul joc din noul mandat. „Sunt mulţumit. Au fost emoţii mari, dar până la urmă a ieşit bine. Am suferit cu toţii, şi noi pe bancă, şi fanii din tribună. Dar până la urmă a ieşit bine. Vreau să le mulţumesc în primul rând suporterilor, i-am simţit mereu în spate, au fost mereu aproape de noi”, a spus Iordănescu, la Digi Sport. „Echipa a jucat bine şi din acest punct de vedere sunt mulţumit. Am jucat fotbal. În multe momente au evoluat aşa cum mi-am dorit eu. Papp şi-a făcut datoria şi mă bucur că a reuşit să şi marcheze”, a mai spus „Generalul”.

 

Alte declaraţii după meci:

 

Vlad Chiricheş: „Suntem primii în grupă şi trebuie să rămânem la acelaşi nivel. Grecii trec printr-un moment mai dificil. E problema lor, pe mine mă interesează ce facem noi şi mă bucură că suntem pe primul loc. Victor Piţurcă ne-a condus până în acest moment şi cred că a făcut-o foarte bine. A venit domnul Iordănescu şi merg lucrurile excelent. Nu mai sunt chiar foarte tânăr, îmi pare foarte bine că la naţională reuşesc să fiu concentrat. Mă bucur că pot să revin cu un moral foarte bun la Tottenham şi sper să demonstrez că merit o nouă şansă la prima echipă. Îmi doresc foarte mult să joc, să arăt că sunt un fotbalist foarte bun”.

 

Răzvan Raţ: „Am avut multe ocazii de a marca. Dacă înscriam din prima repriză, cred că scorul putea fi şi mai mare. Am avut şi eu o oportunitate, am încercat să ridic mingea peste portar, dar nu a mers. La un moment dat ne-am temut că s-ar putea termina egal, dar a ieşit bine. Era şi păcat, pentru că nu am întâlnit o echipă prea puternică. Nu au făcut altceva decât să se apere. E un pas important pentru calificare, aşa pare dacă ne uităm pe cifre. Suntem liderii grupei, cu siguranţă că nu avem cum să fim altfel decât fericiţi.E un lucru unic la naţională ca un fundaş lateral (Paul Papp – n.r.) să înscrie două goluri. Îi mulţumim şi ne bucurăm alături de el”.

 

Răzvan Burleanu: „A fost o victorie foarte meritată. Am obţinut o victorie mare fiindcă suntem pe primul loc. Ne gândim la o calificare de pe prima poziţie. Grecia a făcut încă un pas greşit, dar nu e exclusă din competiţie. Dacă Ungaria făcea egal era foarte bine pentru noi. Am avut un joc mult mai ofensiv astăzi. Cele două meciuri cu Feroe par să fie facile, dar calificarea nu s-a jucat. Mă bucur pentru Paul Papp. Eram foarte nesiguri în ceea ce priveşte postul de fundaş dreapta. Noul staff al naţionalei avea nevoie de această victorie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS