15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: „E un campionat nebun“

Pascu: „E un campionat nebun“

Dănuţ Pascu şi jucătorii Bogdan Ene (stânga) şi Laurenţiu Lică (dreapta) au vorbit despre programul infernal al echipei SCM-U
Dănuţ Pascu şi jucătorii Bogdan Ene (stânga) şi Laurenţiu Lică (dreapta) au vorbit despre programul infernal al echipei SCM-U

În 15 zile, voleibaliștii de la SCM-U Craiova au disputat patru meciuri care au avut nevoie de cinci seturi pentru a stabili câștigătoarea.
Mâine, de la ora 18.00, Laurențiu Lică și colegii săi înfruntă Șimleul Silvaniei și vor să oprească acasă toate punctele.

Campionatul intern de volei masculin a debutat în luna octombrie, dar de atunci voleibaliștii de la SCM-U Craiova au avut partide la foc automat. Antrenorul Dănuț Pascu avertiza încă din vară că va fi un campionat foarte disputat și nici o echipă nu va mai câștiga așa ușor un meci.
Formația olteană a avut un program infernal în ultima jumătate de lună. Trei meciuri în Divizia A1, plus unul în Cupa CEV, pe terenul echipei Partizan Belgrad, toate încheiate după cinci seturi. Oltenii au pierdut partidele cu Municipal Zalău și Partizan Belgrad, dar s-au impus în decisiv în disputele cu Dinamo București și Știința Explorări Baia Mare.
„Noi avem patru jocuri de cinci seturi în 15 zile. Vreau să sparg această barieră, pentru că e greu să faci față. Avem un program foarte încărcat. Jucăm un meci la trei zile și asta necesită foarte multă atenție din partea mea și a jucătorilor, în ceea ce înseamnă pregătire, recuperare, refacere. Duminică am jucat la Baia Mare, unde am făcut un joc foarte bun și am câștigat cu 3-2 în condițiile în care eram obosiți, deoarece trei zile mai devreme am avut meci la Partizan Belgrad. O partidă de cinci seturi oferă mai mult spectacol pentru public, face o bună propagandă voleiului, dar este un consum foarte mare și pentru jucători și nu v-aș dori să fiți antrenor în situația mea. Principala mea preocupare e să nu apară probleme medicale. Avem un campionat nebun, dar faptul că suntem în top, pe locul trei, demonstrează că avem un lot bun, competitiv“, a spus ieri antrenorul Dănuț Pascu.
Și jucătorul Bogdan Ene, venit în vară din campionatul Austriei, consideră că lupta în Divizia A1 este acerbă. „Este un campionat cum nu a mai fost după Revoluție. Este bine că orașele se ambiționează să investească în volei, iar jucătorii români care revin de la cluburi din străinătate dau greutate competiției. Noi am trecut cu bine peste o perioadă încărcată. În cele două partide disputate săptămâna trecută, la Belgrad și Baia Mare, am revenit de la scorul de 2-0,
respectiv 2-1, ceea ce înseamnă foarte mult ca echipă, ne dă forță, moral“.

Lică: Nu vrem să cedăm puncte acasă

Laurențiu Lică, căpitanul echipei SCM-U Craiova, își dorește și el o victorie mai rapidă mâine seară: „Dacă nu luăm acum trei puncte, degeaba ne-am luptat la Baia Mare, acolo unde veneam direct de la Belgrad, iar drumul ne-a obosit și am avut și mici accidentări inerente. Avem nevoie de trei puncte, nu contează că batem cu 3-0 sau 3-1, dar nu vrem să mai pierdem puncte, mai ales acasă. Șimleul Silvaniei este o echipă imprevizibilă, cu jucători care pot avea zile extrem de bune“.
Adversara oltenilor de mâine ocupă doar locul zece în clasament, mult sub așteptările clubului din județul Sălaj. „Au adus jucători bine cotați, propunându-și ca obiectiv să prindă locurile 5-6, şi anume calificarea într-o cupă europeană. Au avut un început slab, ceea ce a dus la o presiune din partea conducerii. De aceea trebuie să fim atenți, că vin să obțină puncte“, a mai spus Pascu.
După partida cu Șimleul Silvaniei, SCM-U Craiova, aflată pe locul trei în Divizia A1, la doar două puncte în spatele primelor două clasate, se va pregăti pentru jocul retur cu Partizan Belgrad, programat miercurea viitoare, de la ora 19.15, în Sala Polivalentă din Bănie.

Fetele „suferă“ de cinci etape

Dacă echipa masculină de volei de la SCM-U Craiova merge bine, voleibalistele de la clubul craiovean nu au simțit gustul victoriei în cele cinci partide disputate în actualul sezon din Divizia A1. Sâmbătă, elevele lui Alex Cosma vor primi vizita formației Unic Piatra Neamț, în Sala „Ion Constantinescu“, de la ora 19.00, iar speranțele staff-ului sunt în obținerea unui punct. „Este un nou meci greu, după rezultatele noastre de până acum în care nu am câștigat. Piatra Neamț este o echipă mai omogenă, cu multe variante pe banca de rezervă, și ne dorim să facem un joc bun, să câștigăm un set sau două, deci un punct.  Nu putem spune că noi avem o echipă mai slabă ca anul trecut, dar toate echipele au făcut achiziții serioase“, a spus ieri antrenorul Cosma.
Sorina Buz, jucătoare importantă a echipei din Bănie, a mărturisit că toate meciurile vor fi grele pentru ea și colegele sale: „Pentru noi toate meciurile sunt grele, dar îndrăznesc să sper că vom crește în valoare de la joc la joc, vom fi mai motivate și ne dorim să aducem lumea la sală. Sper într-un joc bun cu Piatra Neamț“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS