5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCosmin Frăsinescu: Luptăm să adunăm cât mai multe puncte

Cosmin Frăsinescu: Luptăm să adunăm cât mai multe puncte

Cosmin Frăsinescu (portocaliu) îşi doreşte să bifeze cât mai multe minute în tricoul CSU Craiova
Cosmin Frăsinescu (portocaliu) îşi doreşte să bifeze cât mai multe minute în tricoul CSU Craiova

Adus în vară de la Gaz Metan Mediaș, Cosmin Frăsinescu s-a impus ca titular la CS Universitatea Craiova și a bifat aproape toate meciurile în centrul apărării, doar cu Oțelul Galați fiind lăsat pe bancă de abia instalații antrenori Sorin Cârțu și Emil Săndoi. Băcăuanul de 29 de ani a vorbit cu GdS despre evoluțiile sale și ale grupării alb-albastre, a punctat că s-a adaptat foarte bine în Bănie și că își dorește să obțină rezultate notabile în tricoul CSU.

GdS: Cum te simți în Bănie? Cum a fost impactul cu publicul craiovean?
Cosmin Frăsinescu: Mă simt foarte bine, m-am adaptat destul de repede. Cunoșteam majoritatea colegilor și totul a fost OK. Am și o oarecare experiență în fotbal. Publicul ne-a cam criticat la început, pentru că nu ne cunoștea. A fost mai greu, pentru că nu au fost rezultatele dorite, suporterii erau supărați, iar noi ne simțeam destul de frustrați că nu putem să-i mulțumim. Acum, că au apărut și punctele, și jocul este mult schimbat în bine, lumea este mai liniștită, mai caldă și a venit în număr mai mare la stadion.
GdS: Ești foarte apreciat pentru evoluțiile tale din defensivă.
C.F.: Da? Mă bucur. Am jucat toate meciurile, exceptând unul singur, cel de acasă cu Galațiul. Nu mă consider unul dintre pilonii principali ai echipei, pentru că sunt jucători care oricând pot intra și să joace bine. Mă străduiesc să-mi fac treaba cât mai bine și să-mi ajut echipa să obțină rezultate bune. Dacă voi juca titular în continuare depinde în primul rând de mine, apoi și de antrenori. Poate că au contat și accidentările de până acum, pentru că am rămas să jucăm doar eu cu Acka acum în ultimul timp și s-au creat și niște automatisme între noi și ne simțim destul de bine pe teren. Dar nu numai noi doi, că toată echipa acum e mult mai preocupată să nu ia gol și lucrul acesta se vede.

„Sperăm să urcăm în continuare în clasament“

GdS: Am neglijat pe timpul lui Jerry Gane defensiva și de-asta am pierdut atâtea puncte?
C.F.: Nu știu ce să spun. Poate a fost și ghinionul lui, pentru că a preluat o echipă cu foarte mulți jucători noi, apoi și programul a fost mai greu. Sincer, mie îmi pare rău de Jerry, care este un antrenor bun. Viața merge înainte și sunt convins că va reuși.
GdS: Luați foarte greu gol, deși nu folosiți „autobaza“.
C.F.: Nu se pune problema de autobază, dar suntem foarte preocupați să nu primim gol, suntem mai responsabili pe partea defensivă.
GdS: Ne-ați convins prin victoria de la Iași că traversați o perioadă fastă. Cum ați reușit să vă redresați?
C.F.: Nu a fost nimic întâmplător până acum, deși au existat oameni care au crezut asta. Am avut și programul mai greu la început, dar am spart gheața într-un final și știți cum e în sport: victoriile aduc victorii. A contat și lipsa omogenității, au fost aduși 16-17 jucători noi și a fost mai greu să se lege relațiile de joc. Acum, însă, este bine.
GdS: Ocupați locul șapte în clasament. Voi credeați în revenirea asta spectaculoasă?
C.F.: La cum am început campionatul, nici noi nu credeam, dar pe parcurs a început să ne revină și nouă încrederea și moralul și, cu toate că am ajuns pe locul șapte, sperăm să urcăm în continuare în clasament. La câte puncte am pierdut la început, acum orice înfrângere se simte.

„Trebuie să ne vedem lungul nasului“

GdS: Urmează câteva meciuri importante, trei pe teren propriu, consecutive, cu Rapid, Ceahlăul – în campionat și cu Steaua – în Cupă, apoi încheiem turul în deplasare, cu CFR Cluj. Cum privești acest final?
C.F.: Le vom aborda cu multă seriozitate, ca și până acum. Trebuie să scoatem punct sau puncte din fiecare. Din experiența mea, pot spune că nici un meci nu seamănă cu altul și nu se știe ce se va întâmpla, dar cu siguranță le vom aborda cu multă încredere, pentru că am adunat puncte și avem alt statut ca echipă.
GdS: Cu Rapidul va fi un meci revanșă, după eliminarea din Cupa Ligii?
C.F.: Vreau să ne revanșăm, pentru că am jucat bine atunci și am pierdut nemeritat. A fost vina noastră, ei nu au fost peste noi ca joc. Acum trebuie să le demonstrăm că suntem mai buni.
GdS: Suporterii tânjesc după trofeul Cupei României. Este posibil să-l cucerim?
C.F.: Noi o să facem tot posibilul să ajungem cât mai departe. Îmi doresc să trecem de Steaua și să-i facem fericiți pe fani, mai ales că este meciul despărțirii de stadionul „Ion Oblemenco“, apoi să ne calificăm în finală. Acolo nu poți să știi niciodată ce se întâmplă, dar ar fi extraordinar dacă am câștiga Cupa României.
GdS: Ne putem gândi la cupele europene pentru sezonul următor?
C.F.: Trebuie să luăm lucrurile treptat și să ne concentrăm pe prezent acum. Noi luptăm să adunăm cât mai multe puncte acum, iar dacă o să fim acolo în față și o să avem un parcurs bun, de ce nu, tragem și la cupele europene. Deocamdată, trebuie să ne vedem lungul nasului, să fim mai umili, pentru că numai așa am ajuns acum să avem parcursul bun. Ce vom realiza în viitor vom vedea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS