10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonica Munteanu și Aneta Pârvuț merg la Euro

Ionica Munteanu și Aneta Pârvuț merg la Euro

Antrenorul naționalei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a definitivat ieri lotul pentru turneul final al Campionatului European, programat în perioada 7-21 decembrie, în Ungaria și Croația. Selecționerul a convocat 17 handbaliste, printre acestea și două jucătoare de la SCM Craiova, revelația campionatului. Este vorba despre extrema Aneta Pârvuț și portarul Ionica Munteanu. Din lotul lărgit făcea parte și celălalt portar al Craiovei, Mirela Pașca.
Lotul României pentru Euro: portari: Ungureanu, Munteanu, Dedu, extreme stânga: Ardean, Hotea, extreme dreapta: Nechita, Pârvuţ, Chiper, pivoţi: Chintoan, Pintea, linia de 9 metri: Neagu, Zamfir, Brădeanu, Perianu, Ţăcălie, Bondar, Băbeanu.
După ultima etapă din turul Ligii Naţionale, Gheorghe Tadici va decide pe cine va selecţiona ca al treilea pivot, disputa fiind între Ciuciulete şi Agrigoroaie. Din echipa convocată iniţial lipseşte Luciana Marin, care abia la începutul lunii viitoare se va stabili dacă va fi aptă din punct de vedere medical.
Naţionala se va reuni pe 24 noiembrie, la Cluj, iar la sfârşitul lunii va susţine două jocuri de pregătire cu Germania, în deplasare. Apoi, echipa va reveni la Cluj, unde se va antrena până pe 6 decembrie, când va pleca la Debrecen. În 3 şi 5 decembrie, staff-ul tehnic va împărţi echipa în două pentru jocuri de pregătire. Pentru a completa lotul, Tadici le va aduce la Cluj pe Puiu şi Constantinescu, care astfel vor fi şi în stand-by pentru orice lucru neprevăzut. La turneul final, România se va deplasa cu 17-18 jucătoare. În mod cert, o rezervă va fi al treilea portar. România face parte din Grupa B, la Debrecen, alături de Norvegia, Danemarca şi Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS