27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au strâns rândurile

Tricolorii au strâns rândurile

Echipa națională a României s-a reunit ieri, la Mogoșoaia, pentru a pregăti meciul cu Irlanda de Nord, din preliminariile CE din 2016, programat pe 14 noiembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională, și amicalul cu Danemarca, din 18 noiembrie, ora 20.30, de la București. Selecționerul Anghel Iordănescu, aflat la primul meci din noul mandat, a convocat următorii jucători: portari: C. Pantilimon, C. Tătărușanu, S. Lung Jr.; fundași: S. Luchin, V. Chiricheș, Fl. Gardoș, D. Grigore, C. Moți, R. Raț, P. Papp, L. Sepsi, B. Mitrea; mijlocași: Al. Chipciu, E. Bicfalvi, O. Hoban, Al. Maxim, M. Pintilii, G. Torje, L. Sânmărtean, An. Prepeliță, G. Enache, C. Tănase; atacanți: C. Keșeru, G. Pușcaș, B. Stancu.
„Jocul cu Irlanda de Nord e cel mai important din acest an pentru echipa naţională. Cred că adversarii noştri pornesc ca favoriţi. Au o echipă bună, au câţiva jucători determinanţi, este o echipă care poate specula orice moment. Punctele lor forte sunt contraatacul şi fazele fixe. Am fost instalat într-un moment delicat. Îi mulţumesc lui Victor Piţurcă pentru ceea ce a făcut la echipa naţională, regret plecarea lui. Nu a fost obiectivul meu să preiau echipa naţională, dar s-a ivit aceată situaţie. Preiau naţionala cu foarte multe probleme. Unele sunt de sănătate, iar altele din cauză că unii jucători nu prea evoluează la echipele lor de club. Aveam nevoie de Marica, Rusescu, Bourceanu, Tamaş şi Goian. Ei au contribuit, alături de ceilalţi jucători, la poziţia pe care o are naţionala acum. Există un nucleu de jucători căruia am încercat să-i dau şi eu continuitate. Îmi doresc ca echipa să evolueze ofensiv, să ajungem mai des în faţa porţii, voi folosi acelaşi sistem 4-2-3-1. Răzvan Raţ vine la naţională, are un program special de pregătire, iar în funcţie de recomadările doctorilor vom vedea când putem să-l integrăm în programul normal. Ar fi o lovitură mare dacă nu vom putea să ne bazăm pe Raţ“, a spus Iordănescu.

Jucătorii, optimiști

La conferința de presă organizată ieri la Centrul de Fotbal Mogoșoaia au participat, pe lângă selecționerul Iordănescu, și jucătorii Claudiu Keșeru, Ovidiu Hoban și debutantul George Pușcaș, cu toții arătându-se optimiști în privința jocului de vineri.
„Orice jucător care evoluează constant la echipa de club și care nu joacă la echipa națională e dezamăgit. Așa e normal să fie! Voi da totul la antrenamente pentru a-l convinge pe domnul Iordănescu să mă aleagă”, a declarat Claudiu Keșeru.
„Ne dorim să pregătim bine meciul și să câștigăm la debutul noului staff. Abordăm orice meci la victorie, nu mă gândesc la egal”, a punctat Ovidiu Hoban.
„Orice jucător își dorește să reprezinte echipa țării lui. Sper să mă adaptez repede în grup. La club, sper să ajung cât mai repede să evoluez la prima echipă a lui Inter”, a afirmat George Pușcaș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS