24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - CSU Craiova va întâlni pe Steaua în sferturile Cupei (UPDATE - declarații)

Fotbal – CSU Craiova va întâlni pe Steaua în sferturile Cupei (UPDATE – declarații)

Jucătorii Craiovei (în verde) trebuie să-și ia revanșa în fața Stelei după înfrângerea cu 3-1 din campionat
Jucătorii Craiovei (în verde) trebuie să-și ia revanșa în fața Stelei după înfrângerea cu 3-1 din campionat

Astăzi, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a sferturilor Cupei României, fază care se va desfășura pe 3 decembrie 2014. Conform sorților, CS Universitatea Craiova va întâlni campioana României, Steaua, partida urmând să se dispute în Bănie, iar Pandurii Târgu Jiu va da piept cu Universitatea Cluj în Ardeal.
Iată programul complet al sferturilor: CS Mioveni – CFR Cluj, CS Universitatea Craiova – Steaua, ASA Târgu Mureş – Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj – Pandurii.
Meciurile se vor disputa într-o singură manşă.
Înaintea tragerii la sorţi, secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, a premiat una dintre legendele Cupei României: Ion Voinescu, portarul care a câştigat de cinci ori trofeul.

Reacții:

Felix Grigore, manager general CS Universitatea Craiova: „Meciul cu Steaua va fi ultimul jucat pe stadionul „Ion Oblemenco“. Am obţinut înţelegere de la autorităţile locale şi vom juca acolo. Vom aveam 30.000 de suporteri în tribune care ne vor împinge către victorie. Dacă luăm ultimele 7 etape, noi sunte pe primul loc, iar Steaua în urma noastră. Dacă-i vom elimina nu înseamnă că vom produce surpriza“.

Emil Săndoi, antrenor principal CS Universitatea Craiova: „Sorţii nu au fost de partea noastră. Steaua era cel mai greu adversar pe care-l puteam întâlni. Însă, la ora actuală, noi suntem pe primul loc în clasamentul formei, postură pe care dorim să o menţinem şi la ora jocului cu Steaua. Vom lupta pentru calificare pentru Nicuşor Bancu, pentru suporteri, care, sunt convins că vor umple stadionul. Este un meci de gală la despărţirea de bătrânul „Ion Oblemenco“, iar acesta este un motiv în plus pentru care dorim să câştigăm“.

Robert Bălăeţ, director sportiv Pandurii Târgu Jiu: „Consider că a fost o tragere la sorţi foarte bună pentru noi, anticipasem deja că U Cluj va fi un adversar de care am putea trece în această fază a competiţiei. Cred că vom avea un adversar bun şi va fi un meci echilibrat, dacă ne uităm la locurile din clasament, oricum pornim cu şanse egale ambele echipe. Oriunde şi cu oricine am fi jucat era un meci în deplasare pentru noi dar o deplasare la Cluj e mai avantajoasă pentru noi decât una, de exemplu, la Târgu Mureş”.

Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu: „Avem un adversar accesibil, dacă ne vom ridica la un nivel mai bun ca la meciul din campionat (oltenii au pierdut la Cluj cu 2-0 – n.r.) sunt convins că ne putem califica mai departe, e o oportunitate certă pentru noi. Important e că am căzut cu o echipă faţă de care ai şanse cel puţin egale, în clasament suntem vecini, sunt convins că avem şanse acum”.

Mai multe amănunte, în GdS de mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS