15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au doar varianta victoriei

Gorjenii au doar varianta victoriei

Mihai Roman îşi doreşte să marcheze în poarta Chiajnei (Foto: panduriics.ro)
Mihai Roman îşi doreşte să marcheze în poarta Chiajnei (Foto: panduriics.ro)

Echipa Pandurii Târgu Jiu întâlnește astăzi, de la ora 17.00 (Look TV), pe teren propriu, pe Concordia Chiajna, într-o partidă contând pentru etapa a 13-a din Liga I. Gorjenii speră ca odată cu victoria obținută la Galați, în Cupă, să fi pus punct perioadei nefaste și să „lege“ a doua victorie consecutivă, un succes însemnând și salvarea antrenorului Petre Grigoraș, căruia i s-a pus în vedere că echipa trebuie să câștige meciul cu Oțelul, lucru care s-a și întâmplat, dar și cu Concordia Chiajna, din campionat.
Absent în partida din optimi, pentru cumul de cartonașe galbene, atacantul craiovean Mihai Roman revine în unsprezecele de bază al pandurilor și speră să-și ajute echipa să obțină toate cele trei puncte. „Este un meci foarte important, iar noi sperăm să ne mobilizăm și să câștigăm, pentru că avem mare nevoie de cele trei puncte. Moralul este mai bun acum la echipă, după calificarea în sferturile Cupei României, am obținut o victorie binevenită și ne bucurăm că am ajuns în această fază a competiției, dar acum trebuie să facem un joc bun cu Concordia și să obținem victoria. Sper să fac un meci bun, iar dacă pot să înscriu e foarte bine, dar nu contează cine va marca, important este să ne impunem. Chiajna este o echipă care are jucători cu experiență, are un antrenor bun, însă noi trebuie să ne impunem jocul nostru. Ne bazăm pe grup, suntem o familie și sper să ne creăm multe ocazii și să fructificăm cât mai mult din ele. Trebuie să câștigăm cu orice preț acest joc și să urcăm în clasament, acolo unde ne este locul. Trebuie să adunăm cât mai multe puncte, pentru că nu este normal unde suntem acum, nu asta e adevărata valoare a pandurilor“, a declarat Mihai Roman, pentru site-ul oficial.

Predescu: Vom da totul pe teren

Și Cornel Predescu este conștient de importanța punctelor din acest joc, acesta afirmând că speră ca fanii pandurilor să aibă motive de bucurie după ultimul fluier. „Va fi un meci dificil cu Concordia Chiajna și avem mare nevoie de puncte. Dacă până acum am avut o evoluție bună, cred că acum avem nevoie de cele trei puncte şi fără să facem un joc strălucit. Vom da totul pe teren pentru victorie! Sperăm să luăm cele trei puncte şi să urcăm în clasament, pentru că nu este locul nostru aici. Avem un lot foarte bun, un antrenor foarte bun şi e o atmosferă plăcută la echipă, de aceea trebuie să urcăm în clasament. Sperăm să îi bucurăm şi pe fani de această dată, pentru că am văzut că în ultimele meciuri au fost alături de noi chiar dacă rezultatele nu au fost cele dorite. Sper ca de data aceasta să le oferim o bucurie!“, a spus Cornel Predescu.

Grigoraș: Suntem în creștere ca joc

La rândul său, antrenorul Petre Grigoraș s-a arătat optimist în privința deznodământului partidei cu Chiajna, bazându-se pe evoluția elevilor săi din ultimul timp. „Este un meci foarte important, nu decisiv, pentru că echipa nu stă într-un joc și mai sunt multe etape în față. E important pentru băieți și pentru mine. Am avut atât de multe oportunități ca printr-o victorie să urcăm în clasament încât ne doare capul. Este clar că ne uităm la clasament, vedem rezultatele care au fost și o victorie a noastră, pe care ne-o dorim foarte mult și am încredere că o vom obține, ne-ar liniști un pic. Suntem în creștere ca joc și, chiar dacă avem în față un adversar dificil, sper că ne vom ridica la un nivel de joc bun, care să ne permită să câștigăm această partidă și să depășim măcar acea linie imaginară pe care o vedem în clasament și care ne dă mari bătăi de cap. Sunt convins că vom depăși această perioadă prin care trecem și că o să fim în cărți pentru ceea ce ne-am propus. Suntem calificați în Cupa României, în Cupa Ligii,  iar în campionat suntem puțin în urmă, dar avem posibilitatea să urcăm“, a spus strategul gorjenilor. „Au rămas aceleași probleme cu cei doi fundași centrali care nu vor juca, Paraskevas nu va fi apt până la finalul turului, iar Mevlja ar putea fi recuperat pentru meciul următor, mai este Matulevicius care va ieși din calcule, în rest nu sunt probleme“, a completat Petre Grigoraș.
Partida de pe stadionul „Municipal – Tudor Vladimirescu“ va fi arbitrată de Radu Petrescu (Bucureşti), ajutat la cele două linii de Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe) și Alexandru Cerei (Cluj), rezervă fiind Horațiu Mircea Fesnic (Cluj). Observator de arbitri a fost desemnat Zoltan Szekely (Baia Mare), iar pentru joc a fost delegat Dan Potocianu (Reşiţa).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS