9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Sport Judo - Andreea Chiţu - argint, Corina Căprioriu - bronz, la Grand Prix IJF de la Abu Dhabi

Judo – Andreea Chiţu – argint, Corina Căprioriu – bronz, la Grand Prix IJF de la Abu Dhabi

Sportiva Andreea Chiţu a obţinut, vineri, medalia de argint, la categoria 52 de kilograme, iar Corina Căprioriu pe cea de bronz, la 57 de kilograme, la Grand Prix IJF la judo de la Abu Dhabi, dotat cu premii totale de 154.000 de dolari, informeză Mediafax. Andreea Chiţu a câştigat grupa B după victorii în faţa sportivelor Alexandra Starkova (Ucraina) şi Yingnan Ma (China), iar în semifinale a învins-o şi pe rusoaica Natalia Kuziutina. În finala categoriei, Andreea Chiţu a cedat însă în faţa campioanei mondiale, kosovara Majlinda Kelmendi, care luptă sub însemnele IJF.

Tot vineri, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi al grupei A, în timp ce Violeta Dumitru a pierdut în ultimul tur al grupei C intrând în recalificări. În prima luptă din această fază, Dumitru a învins-o pe chinezoaica Yahong Jiang, iar în disputa pentru medalia de bronz a cedat în faţa sportivei Sol Mi Kim (Coreea de Nord).
De asemenea, la categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu a câştigat grupa B după victorii în faţa unor sportive din Olanda şi Italia, dar ulterior a pierdut în semifinale în faţa Laetitiei Blot (Franţa), iar în lupta pentru medalia de bronz a dispus de Catherine Beauchemin-Pinard (Canada).
La Grand Prix IJF de la Abu Dhabi, care este dotat cu premii totale de 154.000 de dolari şi care se încheie duminică, România va mai fi reprezentată de Cristian Bodîrlău (categoria 81 kilograme), dar şi de Daniel Natea şi Vlăduţ Simionescu (ambii la categoria plus 100 kilograme).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...