14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Meciul România - Spania, din Fed Cup, va avea loc la Galați

Tenis – Meciul România – Spania, din Fed Cup, va avea loc la Galați

George Cosac, bucuros că ITF a acceptat ca duelul cu Spania, din Fed Cup, să se dispute la Galați
George Cosac, bucuros că ITF a acceptat ca duelul cu Spania, din Fed Cup, să se dispute la Galați

Întâlnirea dintre echipele feminine de tenis ale României și Spaniei, pentru Grupa Mondială II din competiția Fed Cup, se va desfășura la Patinoarul „Dunărea” din Galați, pe 7 și 8 februarie 2015, a anunțat Federația Română de Tenis, informează Agerpres.
Președintele FR Tenis, George Cosac, a precizat că federația internațională a acceptat această propunere, meciurile urmând să se desfășoare pe o suprafață care va fi aleasă împreună cu componentele echipei noastre: „Federația Internațională de Tenis, ITF, a acceptat propunerea noastră de a organiza întâlnirea de Fed Cup, România – Spania, la Galați. Meciurile vor avea loc pe o suprafață pe care o vom alege împreună cu echipa de Fed Cup a României. Am ales acest oraș pentru că vrem ca echipele de Fed Cup și Cupa Davis să ajungă în cât mai multe orașe din România, pentru a putea populariza acest sport și pentru a da posibilitatea cât mai multor români să îi vadă, la lucru, pe jucătoarele și jucătorii noștri. În ultimii ani, s-a jucat Cupa Davis la Cluj și Brașov, urmează Fed Cup la Galați și, probabil, următorul meci va fi la Craiova”.
„Patinoarul din Galați a găzduit mai multe evenimente sportive și are o capacitate care corespunde normelor ITF. Am luat în considerare și faptul că, în 2015, în acest oraș urmează să se organizeze mai multe turnee de tenis. Astfel că, ne bucurăm că Galațiul a fost deschis să ne primească. Ne-am întâlnit cu autoritățile locale care ne-au asigurat de toată susținerea lor în organizarea acestui eveniment”, a mai spus Cosac.

„Vom juca pe o suprafață hard”

Alina Tecșor, căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a declarat: „Nu contează în ce oraș jucăm, ci important este ca spectatorii să fie alături de noi în număr cât mai mare, noi să ne facem jocul cât mai bine și în final să ieșim învingători. Sunt sigură că echipa de Fed Cup a României va fi primită așa cum se cuvine la Galați, iar spectatorii vor umple sala și vor fi aproape de noi pentru a le susține pe fete. Suprafața de joc va fi montată înaintea întâlnirii cu Spania și urmează să o stabilim împreună cu fetele și Federația Română de Tenis, dar cel mai sigur vom juca pe o suprafață hard”.
Patinoarul „Dunărea” din Galați are o capacitate de 4.500 de locuri, cu posibilitate de extindere până la 5.000 de locuri. Până acum, patinoarul a fost gazda a numeroase evenimente sportive, cum ar fi turnee de hochei, gale de box și K1, spectacole de patinaj, dar și târguri și concerte de muzică.
Echipa câștigătoare se va califica pentru barajul Grupei Mondiale, iar echipa care pierde va merge la barajul pentru Grupa Mondială II.
În luna aprilie 2014, echipa de Fed Cup a României – formată din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Irina Begu – a învins echipa Serbiei, cu scorul de 4-1, la București, și s-a calificat în Grupa Mondială II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS