10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘoc la Turneul Campioanelor! Halep a spulberat-o pe Serena

Șoc la Turneul Campioanelor! Halep a spulberat-o pe Serena

Simona Halep a pornit ca din puşcă la Turneul Campioanelor, obţinând victorii categorice cu Bouchard şi Serena Williams
Simona Halep a pornit ca din puşcă la Turneul Campioanelor, obţinând victorii categorice cu Bouchard şi Serena Williams

Simona Halep a obținut ieri o victorie fabuloasă în fața Serenei Williams, cea mai titrată jucătoare în activitate. A fost un meci ca un coșmar pentru americancă, dar care le-a adus multă bucurie românilor.

Nu de puține ori, fostul tenisman Ion Țiriac vorbea despre modul în care poate fi învinsă jucătoarea care a dominat tenisul în ultimii ani, americanca Serena Williams. „Dacă este cineva în stare să o plimbe pe Serena Williams de două ori, dreapta-stânga, s-a terminat. Pentru că nu se mişcă aşa ca lumea. Dar trebuie să fii în stare“, afirma Ţiriac.
Simona Halep (locul 4 WTA) a respectat ieri întocmai această tactică în meciul cu Serena Williams, din Grupa Roșie a Turneului Campioanelor din Singapore. Românca, debutantă a acest superturneu, a reușit cel mai bun meci al carierei, umilind-o pe jucătoarea care ocupă prima poziție a clasamentului WTA de 88 de săptămâni. Constănțeanca a făcut un meci extraordinar, o demonstrație de tenis sublim: 6-0, 6-2 după o oră și cinci minute. În întreaga sa carieră, Serena n-a pierdut decât de două ori cu doar două game-uri câștigate.
Mai ofensivă ca niciodată, încă de la început, românca nu a slăbit ritmul şi şi-a „plimbat“ adversara dintr-un colţ în altul al terenului, provocându-i lui Williams una dintre cele mai grele înfrângeri din carieră. Statistica unui schimb lung de mingi câştigat de Halep a oferit exact măsura jocului româncei. Williams a parcurs 32 de metri pe teren, în timp ce Halep doar 18. Serena a făcut și un număr neobișnuit de greșeli, iar una dintre armele ei forte, serviciul, a trădat-o. Americanca a prins o zi proastă, dar a avut câteva reveniri în setul al doilea. Insuficient însă pentru a o putea opri pe româncă, Simona zdrobind toate șansele de break ale redutabilei sale adversare.

Serena Williams a prins o zi slabă, cum rar i se întâmplă
Serena Williams a prins o zi slabă, cum rar i se întâmplă

Serena: Serviciul meu a fost la nivelul copiilor sub zece ani

Williams, care are un palmares impresionat, cu 18 titluri de Mare Șlem și alte 45 de turnee câștigate, și-a făcut autocritica după meci: „Jocul meu de astăzi a fost categoric jenant. Halep m-a surprins cu jocul ei. Niciodată nu am văzut-o jucând atât de bine. Să fiu sinceră, aştept următoarea întâlnire, pentru că ea mă face să mă duc acasă, să mă antrenez din greu şi în special să mă antrenez pentru ea“, a spus Williams, potrivit Miami Herald. Americanca a afirmat că lovitura sa de dreapta nu a funcţionat deloc ieri: „În mod clar a intrat mai devreme în vacanţă. Serviciul meu a fost în cel mai bun caz la nivelul copiilor sub zece ani“, a completat Williams.
După prima victorie în fața liderului WTA, dar totodată și primul succes în fața unei sportive din Top 3, Simona Halep abia și-a putut stăpâni emoțiile: „A fost cel mai mare meci din viața mea. Nu știu cum să exprim în cuvinte. Sunt foarte fericită. Le mulțumesc prietenilor mei, fără ei n-aș fi reușit“.
Halep şi Serena Williams se mai întâlniseră de trei ori până acum şi toate meciurile au fost adjudecate de americancă: 3-6, 6-2, 6-1 la Wimbledon 2011 (iarbă), 6-3, 6-0 la Roma 2013 (zgură) şi 6-0, 6-4 la Cincinnati 2013 (hard).

Serena Williams a felicitat-o pe Simona Halep pentru evoluţia de excepţie
Serena Williams a felicitat-o pe Simona Halep pentru evoluţia de excepţie

Andrei Pavel: O poate învinge și pe Șarapova

După victoria de răsunet mondial, specialiștii cred că acesta este începutul ascensiunii pentru tânăra jucătoare din România. „Este o victorie care o va duce din ce în ce mai sus pe Simona. Va avea din ce în ce mai multă încredere. Este la începutul unei mari urcări, după părerea mea“, consideră managerul Simonei, Virginia Ruzici. „Simona a distrus-o pe Serena, nu s-a mai întâmplat aşa ceva. M-a impresionat tot. Serviciul, cum a stat pe teren, chiar dacă Serena nu a avut un joc extraordinar. Este un an de vis pentru Simona, joacă pentru titlu acum, mai are trei meciuri. Dacă joacă tot aşa, Simona o va învinge şi pe Şarapova. Trebuie să joace jocul ei, dacă va continua aşa câştigă Turneul Campioanelor“, a spus fostul tenisman Andrei Pavel, la Digi Sport. Pentru tânăra din România urmează mâine ultimul meci al Grupei Roșii, cu Ana Ivanovic, din Serbia, și apoi semifinalele supercompetiției din Singapore. Jucătoarea din Serbia a învins-o ieri pe Eugenie Bouchard, cu 6-1, 6-3.

Clasamentul Grupei Roşii

1.  Simona Halep 2-0 (4-0 la seturi,  24-7 game-uri câştigate/pierdute)

2.  Ana Ivanovic 1-1 (2-2 la seturi, 20-16 game-uri câştigate/pierdute)

3.  Serena Williams 1-1 (2-2 la seturi, 14-20 game-uri câştigate/pierdute)

4. Eugenie Bouchard 0-2 (0-4 la seturi, 9-24 game-uri câştigate/pierdute)

Halep este în proporţie de 99,99% calificată în semifinalele turneului de la Singapore. Românca are nevoie de doar două game-uri în disputa din ultima rundă, cu Ivanovic (mâine), pentru a avea garantată prezenţa în careul de aşi.

Cum ar putea pierde Simona calificarea: Halep – Ivanovic 1-6, 0-6, Serena Williams – Bouchard 6-0, 6-0

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS