21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAchim: Vreau să câștigăm trofee!

Achim: Vreau să câștigăm trofee!

Sebastian Achim este unul dintre pilonii principali ai echipei CS Universitatea
Sebastian Achim este unul dintre pilonii principali ai echipei CS Universitatea

Adus în vară de la Petrolul Ploiești, fundașul dreapta Sebastian Achim s-a dovedit a fi un câștig pentru CS Universitatea Craiova. Fotbalistul orădean de 28 de ani (1,80 metri) a triumfat în bătălia pentru postul de titular cu craioveanul Ovidiu Dănănae, a fost integralist în zece din cele unsprezece meciuri jucate, doar cu Gaz Metan Mediaș a lipsit, și a fost unul dintre jucătorii care și-au făcut treaba bine. Achim a vorbit, pentru GdS, despre cum se simte în Bănie, despre evoluția de până acum a echipei și despre ce și-a propus el cu CS Universitatea Craiova.
GdS: Sebi, se pare că te-ai acomodat repede și bine la Craiova, așa este? Nu puțini sunt cei care afirmă că ești un câștig pentru echipă.
Sebastian Achim: M-am acomodat foarte repede datorită grupului foarte bun și mă simt din ce în ce mai bine la echipă, mai ales acum, când lucrurile stau bine. Am început să câștigăm, n-am pierdut de cinci jocuri și facem pași importanți înainte.
GdS: Ai câștigat lupta pentru titularizare cu Ovidiu Dănănae, un fotbalist din Bănie, iubit de public. A fost greu să te impui?
S.A.: M-am pregătit cât am putut de bine și a fost alegerea antrenorului să mă folosească. A fost greu, pentru că Ovidiu este un fotbalist bun, dar mă pregătesc în continuare și încerc să dau totul atât la antrenamente, cât și la jocurile oficiale.
GdS: Ai evoluat din primul minut atât în mandatul lui Jerry Gane, cât și acum, cu Sorin Cârțu și Emil Săndoi la timonă. Ne poți spune ce s-a schimbat astfel încât au început să apară și rezultatele pozitive?
S.A.: Probabil disciplina tactică impusă de domnii Cârțu și Săndoi. Ne-au făcut să fim mult mai atenți, să gestionăm mai bine jocurile, am studiat foarte bine adversarul și am reușit să nu pierdem de cinci meciuri, ceea ce este un lucru foarte bun.

„Toți câștigăm, toți pierdem, suntem o echipă“

GdS: Referitor la ultima partidă, ce ne-a lipsit să câștigăm meciul cu Chiajna?
S.A.: Am luat gol foarte repede și asta ne-a stricat toate planurile, ca să zic așa. După aceea am tot atacat, dar Chiajna s-a apărat foarte bine și n-am reușit să desfacem defensiva lor și să câștigăm. Dacă marcam la ocazia lui Curelea, din prima repriză, și egalam rapid, probabil că reușeam să mai înscriem și să câștigăm, dar așa, nu rămânem decât cu regretul că am pierdut două puncte importante acasă.
GdS: Ați fost supărați pe Varga pentru hențul acela care a condus la penalti? I-ați reproșat ceva?
S.A.: Nu, pentru că oricine poate să greșească. Nu i-a zis nimeni nimic. Toți câștigăm, toți pierdem, suntem o echipă.
GdS: El și-a cerut scuze față de voi în vestiar?
S.A.: Da, a spus după meci că îi pare rău, că a fost un moment de neatenție. Viața merge înainte și ne gândim deja la partida cu Brașovul.
GdS: Cum vezi meciul cu „Steagul roșu“? Iată că brașovenii stau bine în clasament.
S.A.: Da, este o echipă bună, care joacă foarte bine acasă, are jucători cu experiență în Liga I. Va fi o partidă grea, e clar asta, dar sperăm să facem un joc bun și să obținem un rezultat pozitiv, să recuperăm punctele pierdute acasă, cu Chiajna.

„Aș dori să joc cât mai mult aici“

GdS: Ești foarte apreciat de public. I-ai simțit aproape pe suporteri?
S.A.: Sunt minunați, am văzut că meci de meci vin 10-15.000 și e un lucru foarte bun. Știam că fotbalul este foarte iubit aici, în Bănie, că publicul se pricepe la fenomen și mă bucur mult că sunt apreciat. Înseamnă mult pentru mine și le răspund fanilor cu jocurile mele bune și cu dăruirea mea din teren. Sper să nu-i dezamăgesc.
GdS: Ți-ar plăcea să prelungești înțelegerea cu CS Universitatea?
S.A.: Am semnat pe doi ani cu Craiova, dar aș dori să joc cât mai mult aici. Vreau să câștigăm multe trofee,
de-asta am venit.
GdS: Cam când crezi că vom pune în vitrină un trofeu?
S.A.: Sezonul viitor vom fi mult, mult mai puternici și avem toate șansele să câștigăm un trofeu. Poate și anul acesta și mă gândesc la Cupa României când spun asta, pentru că este mai ușor de obținut.
GdS: Pe ce loc crezi că ar trebui să terminați, cunoscând atât valoarea lotului nostru, cât și a echipelor adverse?
S.A.: Avem un lot puternic, jucători de valoare, dar nu pot spune unde
ne-am putea clasa. Eu și colegii mei ne dorim să terminăm cât mai sus și să evităm zona retrogradării, pentru că este un an greu, pică șase echipe. Sperăm ca din retur să nu ne mai gândim la retrogradare, ci la un loc foarte bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS