22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar două succese pentru echipele de la SCM-U

Doar două succese pentru echipele de la SCM-U

Handbalistele craiovene au obţinut a opta victorie din acest sezon
Handbalistele craiovene au obţinut a opta victorie din acest sezon

Toate cele cinci echipe de la SCM-U Craiova au jucat sâmbătă, iar rezultatele înregistrate nu au fost deloc surprinzătoare.
Formaţiile de handbal feminin şi volei masculin au continuat seria de victorii, iar la polul opus, baschetbalistele şi voleibalistele au mai adăugat câte o înfrângere în parcursul lor din acest sezon, unul în care nu au cunoscut gustul victoriei. După două succese consecutive, ambele în deplasare, cea mai populară echipă din club, de baschet masculin, a părăsit terenul învinsă la Mediaş.

La egalitate cu liderul

Handbalistele de la SCM Craiova au întâlnit în Sala Polivalentă ultima clasată în Liga Naţională, Mureşul Târgu Mureş, în etapa a noua. Oltencele s-au impus cu scorul de 25-21 (10-6), la finalul unui joc în care au ratat destul de mult. „Am întâlnit o echipă foarte bătăioasă, care ne-a pus probleme serioase pe durata întregului meci. Şi noi ne-am făcut jocul greu, ratând nepermis de mult. Am obţinut o victorie muncită şi meritată“, a spus Roşca după meci. Aflată la a opta victorie stagională, echipa SCM Craiova a acumulat 24 de puncte, la fel ca liderul HCM Baia Mare.
Pentru SCM au jucat: Munteanu – Ianaşi, Pârvuţ (4 goluri), Eidem (7), Zamfirescu (2), Tomescu, Tănasie (3). Au mai jucat: Paşca, Georgescu, Şelaru, Apipie (2), A. Amariei (1), Cioaric, Florica (1). În etapa viitoare, programată sâmbătă, formaţia din Bănie va juca tot acasă, cu CSM Ploieşti.

Înfrângeri în sala mică

Ambele echipe craiovene care au jucat sâmbătă în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ au suferit înfrângeri. Baschetbalistele au fost învinse de CS Phoenix Galaţi, cu scorul de 97-46 (26-15, 17-11, 24-11, 30-9). A fost etapa a cincea şi, din păcate, tot al cincilea insucces pentru fetele pregătite de Paul Nicolae şi Daniel Vasile. În partida cu Galaţi, antrenorii au mizat pe jucătoarele: Plăviţu (2p), A. Pop (10), R. Matei (2), Moţăţeanu (20), Lungu. Au mai jucat: Niţă (4), Olteanu (2), Funieru, Pirnea (6).
Voleibalistele de la SCM-U nu au putut ţine piept adversarelor de la Dinamo Bucureşti, oaspetele plecând cu toate punctele acasă, după ce s-au impus cu 3-0 (25-16, 25-18, 25-22) în etapa a doua din Divizia A1. Alex Cosma a trimis în teren jucătoarele: Buz, Gagea, Chirilov, Smultea, Dancu, Derveşteanu, Foca – libero. Au mai jucat: Postea şi Breban.

Victorie pe terenul Stelei

Echipele masculine de la SCM-U au jucat în deplasare. Voleibaliştii au evoluat pe terenul celor de la Steaua Bucureşti şi s-au impus cu 3-0 (25-20, 25-16, 29-27), reuşind a doua victorie din tot atâtea meciuri disputate în noul campionat. „A fost un meci pe care l-am abordat foarte bine în primele două seturi. Am jucat exact, pragmatic, la puncte, dar în setul trei a intervenit o relaxare inexplicabilă, care era să ne coste“, a concluzionat antrenorul Dănuţ Pascu. Pentru SCM-U au jucat: Manda, Voinea, Lică, Turanjanin, Ghionea, Milev, Mărieş-libero. Au mai intrat: Velicu şi Ene.

Baschetbaliştii au coborât cu picioarele pe pământ

DSC_3886

După două succese consecutive pe terenuri străine, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au suferit sâmbătă prima înfrângere, în deplasarea de la Gaz Metan Mediaş, ardelenii impunându-se fără emoţii, cu scorul de 96-81(29-18, 25-16, 22-27, 20-20). Jocul slab prestat de echipa craioveană l-a nemulţumit pe antrenorul Andelko Mandic, tehnicianul sârb trăgând un semnal de alarmă în perspectiva meciurilor următoare: „Nu am făcut nimic bine. Mediaş a jucat bine, noi oribil. Nu am putut să ne apărăm unu la unu, nu am făcut recuperări defensive. Am fost total pierduţi în spaţiu! Nu trebuia să ne comportăm ca şi cum am fi câştigat Cupa Mondială după două victorii“. Un capitol care a făcut diferenţa au fost aruncările de trei puncte. Gazdele au marcat 36 de puncte de la distanţă, iar jucătorii de la SCM-U doar 12. Pentru Craiova au jucat: Bureau (15 puncte), Bozovic (6), Krstanovic (26), D. Andrei (6), Santa, Otovic (16) Bosnjak (9), Ciotlăuş, Damian şi Petrişor (3). Acesta din urmă a suferit o entorsă în sfertul al treilea şi este incert pentru jocurile de săptămâna aceasta. Oltenii vor debuta mâine într-un nou sezon din Liga Balcanică, urmând să primească vizita macedonenilor de la Kozuv (ora 19.00).

CSU, primul eşec acasă

Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova au întrerupt sâmbătă seria incredibilă de victorii, fiind învinşi în Polivalenta din Bănie de către HC Sibiu, cu scorul de 27-25, după un final de joc dramatic. Oltenii au ratat, iar oaspeţii au profitat şi au obţinut un succes care nu se preconiza cu câteva minute înainte de final. Pentru CS Universitatea au înscris: Păuna (13 goluri), Cărăgui (3), Udriştoiu (3), Maxim (2), Luntraru (1), Tudor (1), Zaritchi (1) şi Ion. Craiova a coborât pe locul patru în clasament, cu cinci victorii şi două înfrângeri, iar etapa următoare va întâlni Academia de Handbal Minaur Baia Mare, în deplasare, pe 8 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS