16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Emil Săndoi: Așteptăm un public cât mai numeros la stadion

Fotbal – Emil Săndoi: Așteptăm un public cât mai numeros la stadion

Emil Săndoi își dorește victoria în meciul cu Chiajna
Emil Săndoi își dorește victoria în meciul cu Chiajna

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre partida de duminică, de la ora 16.00, de pe „Ion Oblemenco”, cu Concordia Chiajna și a făcut un scurt bilanț al pregătirii din ultimul timp. „Am avut o perioadă bună, venim după o întrerupere în care am avut posibilitatea să mai facem un mini-stagiu de pregătire la Herculane, de câteva zile, în care am susținut și o partidă amicală cu Pandurii și pe care am și reușit să o câștigăm. Pot să spun că am fost mulțumiți de evoluția tuturor jucătorilor din acest amical, au jucat toți câte o repriză, exceptând Frăsinescu și Acka, ei eu evoluat câteva minute în plus și în partea a doua, și pot spune că jocul nostru a fost în creștere față de partidele precedente. În rest, venim după un rezultat de egalitate obținut la Dinamo, unde am avut două reprize diferite. A fost un rezultat bun, un egal muncit și meritat. Urmează un joc deosebit de dificil și de important, cum de altfel au fost și vor fi toate până la finalul campionatului, dar la ce ne-am propus noi, bineînțeles că avem neapărat nevoie de victorie. Suntem conștienți că nu va fi un joc ușor, chiar dacă Chiajna are doar nouă puncte, pentru că vine după două rezultate pozitive. Așteptăm și un public cât mai numeros la stadion”, a spus Emil Săndoi, după care a răspuns întrebărilor reprezentanților mass-media.

 

Sunt câteva probleme de lot

 

– Aveți probleme de lot?
– N-aș putea să spun că sunt probleme deosebite, dar mai există. Bawab a fost convocat la naționala Iordaniei și a avut dinainte unele probleme de sănătate, ieri (joi – n.r.) a făcut antrenament separat. Și Mateiu la fel. Nu mai are probleme, dar așa am considerat noi, pentru că el a jucat mai mult de o repriză în amicalul de la mijlocul săptămânii cu Vișina și îi trebuia un antrenament fizic, de capacitate aerobă. Ivan acuză unele dureri musculare, ar putea fi o mică întindere, a venit cu ea de la lotul naționalei under 19, nu știm dacă vom putea conta pe el. De mâine (sâmbătă -n.r.) vom intra în cantonament și în funcție de cum se va prezenta și la antrenamentul de astăzi vom decide. Rocha se întoarce după jocurile de la naționala Capului Verde și de abia astăzi ne vom întâlni cu el și vom vedea care este exact starea lui de sănătate, dar din câte știm acum el este ok și putem să contăm pe el.
– Pleșan și Izvoranu nu au evoluat în amicale. Ce se întâmplă cu ei?
– La Izvoranu este o problemă de durată, are o leziune la tendonul lui Ahile, care necesită o atenție mare și un repaus mai mare. Deja are o perioadă de trei săptămâni de când nu se antrenează. Ce face el pentru trenul superior sau pentru celălalt picior nu poți să spui că este antrenament. Este o pierdere pentru noi, pentru că la capitolul fundași centrali în momentul de față noi stăm doar în doi inși, Acka și Frăsinescu, aceștia au jucat toate minutele până în momentul de față, și Avrămia, care este o variantă. Odată cu pierderea lui Izvoranu și Kay, suntem puțin descoperiți. Este adevărat însă că avem jucători care pot să compenseze, pentru că ați văzut că Brandan, la jocul cu Oțelul, a trecut fundaș central. S-a descurcat bine, chiar dacă este un post relativ nou pentru el. Sperăm să nu fim obligați să facem improvizații.

 

„Ne interesează să urcăm în clasament pas cu pas”

 

– Plecați din postura de favoriți și e prima dată în acest campionat. E o presiune mai mare?
– Nu. Noi nu trebuie să ne considerăm, înainte de vreun meci, în postură de favoriți. Nu ne interesează aspectele astea. Așa cum spuneam de la bun început, ne interesează să urcăm în clasament pas cu pas. Nu știm exact până unde vom putea să o facem, dar ne-am propus să nu mai coborâm mai jos de poziția pe care o avem în momentul de față.
– Cârstea, una dintre surprizele plăcute din ultima perioadă, poate face parte din lotul de 18 pentru partida cu Chiajna?
– Este posibil. Ne gândim de mult timp la el, de asta a și rămas în program de pregătire cu noi. Asta nu înseamnă că la echipa a doua nu mai sunt și alți jucători talentați, dar față de ei, Cârstea poate să evolueze într-o competiție a seniorilor. Este un jucător cu potențial, cu o tehnică bună, inteligent, și în scurt timp garantăm că va debuta la prima echipă. Nu știm exact când se va întâmpla asta, că va fi în meciul de duminică sau în meciul de Cupă cu Viitorul… E posibil orice.
– Echipa a doua joacă mâine un meci destul de important cu Bistrețul. V-ați hotărât ce jucători o să trimitețiu la satelit?
– Da, ne-am gândit, dar noi mâine o să intrăm în cantonament și după antrenamentul de astăzi o să stabilim jucători care să meargă să joace la echipa a doua. Cei care merg acolo, trebuie să joace la fel ca la prima echipă. Sunt foarte importante și acele meciuri, pentru că și noi ne dorim o promovare în Liga a III-a, ar fi important pentru club. Cu cât competiția în care evoluează cei de la echipa a doua este la un nivel mai înalt, cu atât este mai bine pentru noi, pentru că jucătorii chemați au o altă stare de competiție și randamentul lor ar fi mult mai bun.

 

Nu se gândește la postul de selecționer

 

– Pe cine vezi înlocuitor pentru Victor Pițurcă la echipa națională?
– Nu știu care sunt planurile conducătorilor FRF, dar vehiculându-se această problemă de o perioadă destul de mare, sunt convins că au deja câteva variante. Pentru echipa națională poate nu pică atât de bine schimbarea aceasta, pentru că în nici o lună de zile va fi confruntarea cu Irlanda de Nord, de la București. Este un meci important, pentru că Irlanda de Nord a reușit surprize de proporții, zic eu, până în acest moment, pentru că nu este ușor să câștigi în Ungaria, să revi de la 1-0, iar gluma s-a îngroșat atunci când a reușit să se impună în Grecia de o manieră categorică. Este o echipă foarte disciplinată, care a aglomerat zonele din fața porții, a jucat un 5-4-1, și e foarte periculoasă pe contraatac. N-aș putea să zic ce antrenor va veni la echipa națională, dar este important să existe o continuitate în rezultate, pentru că am început bine spre foarte bine această campanie. Cred că este o generație bună, pentru că am lucrat cu majoritatea fotbaliștilor de acolo și sper că echipa națională să se califice la turneul final chiar de pe primul loc.
– Ar trebui să se ia în calcul numirea unui cuplu de antrenori, ca la Craiova?
– În România cred că noi suntem primii care avem o colaborare de genul ăsta. Ea poate fi îmbrățișată și la alt nivel.
– Ai lăsa Craiova pentru națională, ținând cont că tu cunoști bine lotul?
– Nu cred că trebuie să ne gândim la asta. E treaba lui Contra, Moldovan și a celor care își fac speranță, eu nu mă autopropun. Noi am început o muncă aici de foarte puțin timp, până acum a dat roade și sperăm să se întâmple la fel și de acum înainte. Avem nevoie de o revitalizare a fotbalului din Craiova, iar din punct de vedere al condițiilor stăm foarte bine și avem un plan bine structurat, s-a investit și cred că putem să visăm frumos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS