9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la FEFS, aproape de „careul de aşi“

Handbalistele de la FEFS, aproape de „careul de aşi“

\n

Craioveanca Bianca Ghindă a fost desemnată cel mai bun pivot de la finala Campionatului Naţional de minihandbal. Torok Vâlcea, noua campioană, a avut două fete premiante: Alice Gogârlă – jucătoarea turneului şi Ingrid Andronache – cea mai bună extremă dreapta.

Singura echipă de handbal juniori din Craiova calificată la un turneu final în acest sezon, formaţia feminină Universitatea FEFS Craiova, s-a clasat pe locul şapte în ţară la minihandbal (jucătoare născute în 2003-2004). În plus, una dintre componentele lotului, Bianca Ghindă, a fost desemnată cel mai bun pivot al competiţiei.
Lupta pentru medalii, la care au participat cele mai bune 16 formaţii din România, s-a dat la Târgu Mureş, iar ieri a fost desemnată noua campioană. Aceasta este Torok Râmnicu Vâlcea, care a învins în finala gazdele de la Olimpic Târgu Mureş, cu scorul de 13-10.  Două jucătoare ale echipei oltene, Alice Gogârlă, fiica fostei internaţionale Simona Gogârlă, şi Ingrid Andronache, au primit distincţii individuale. Gogârlă a obţinut titlul de jucătoarea turneului şi cel mai bun inter dreapta, iar Andronache a fost cea mai bună extremă dreapta.

Două goluri au făcut diferenţa

Revenind la handbalistele de la FEFS Craiova, aflate în premieră la un turneu final, acestea au avut o şansă foarte mare să pătrundă în „careul de aşi“, fiind la două goluri distanţă de această performanţă. „Am fost foarte aproape de calificarea în primele patru. Am pierdut la două goluri diferenţă meciul cu Oneşti, în ultimele minute de joc. A fost dramatic“, a spus ieri Marian Mitroi, antrenor care alături de Remus Fumurescu, Gabriela Niculeţ şi Lavinia Firan, acestea din urmă studente la FEFS Craiova, au dus echipa la turneul final. Sistemul de desfăşurare al turneului a fost următorul: grupe preliminarii, grupe principale, unde, dacă se întâlneau aceleaşi echipe ca în preliminarii, nu se mai juca meciul, ci se punea rezultatul din primul meci, cum a fost cazul Craiovei cu Oneşti (partida a fost câştigată de Oneşti, scor 20-18 – n.r.), apoi Universitatea FEFS a jucat două meciuri de clasament.

Adversarele au împrumutat jucătoare

Pentru primul an, rezultatul echipei FEFS Craiova este chiar bun, ţinând cont că majoritatea formaţiilor din prima parte a clasamentului au beneficiat de o prevedere regulamentară, adică au împrumutat patru jucătoare de la alte echipe care nu au prins turneul final. „Suntem mulţumiţi de acest loc şapte, mai ales că fetele noastre nu aveau experienţă competiţională la acest nivel. Am învins două dintre formaţiile care câştigaseră turneul semifinal în zona lor, Rapid şi Plopeni. Mai trebuie ţinut cont că din primele opt echipe clasate, majoritatea au împrumutat jucătoare de la echipe care nu au prins turneul final. Noi am mers cu acelaşi lot de la început până la ultimul joc“, a completat Mitroi.
Lotul formaţiei FEFS Craiova cuprinde jucătoarele: Roxana Chiricioiu, Bianca Ghindă, Andreea Preda, Alexandra Nica, Francesca Gogoşeanu, Maria Tudorache, Andreea Cioablă, Narcisa Badea, Adelina Gheorghe, Iulia Ciobanu, Mihaela Voinea, Cristina Croitoru, Erika Popescu, Lorena Ungureanu, Ana Maria Ciungu, Ana Maria Cojan Ţenea, Larisa Dragu şi Luiza Militaru.
Rezultatele înregistrate de „U“ FEFS Craiova la turneul final: în grupa preliminară: Craiova – Baia Mare 14-14, Rapid Bucureşti – Craiova 19-23, Craiova – Oneşti 18-20; în grupa principală: Oneşti – Craiova 20-18 (nu s-a disputat, s-a pus rezultatul din meciul anterior), Plopeni – Craiova 16-24, Craiova – Galaţi 16-23; pentru locuri de clasament: locurile 5-8: Craiova – Ploieşti 12-13; locurile 7-8: Craiova – Plopeni 21-15.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS