13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHotoboc, „gardianul“ din poarta FC Universitatea

Hotoboc, „gardianul“ din poarta FC Universitatea

FC Universitatea Craiova a avut una dintre cele mai bune defensive din Liga a II-a, doar şapte goluri primind alb-albaştrii în prima parte a campionatului, la fel ca ASA Târgu Mureş. Pe lângă fundaşi, de acest lucru se face „vinovat“ şi portarul Dumitru Hotoboc, care a bifat toate minutele în poarta grupării din Bănie, fiind totodată un bun exemplu pentru „rezerva“ sa, Andrei Preda. Evoluţiile excelente dintre buturile craiovenilor i-au adus respectul suporterilor, care văd în el un lider al vestiarului, alături de Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu. Dumitru Hotoboc a împlinit ieri 35 de ani, însă este hotărât să demonstreze şi în partea secundă a campionatului că nu „joacă“ buletinul, promiţând evoluţii la fel de bune.
Alexandru Vîrtosu: La mulţi ani şi la cât mai multe realizări. Cum te simţi la 35 de ani?
Dumitru Hotoboc: Vă mulţumesc pentru urări şi le mulţumesc tuturor celor care au fost lângă mine şi m-au susţinut. Mă simt bine, la fel de tânăr şi de pregătit pentru noile provocări.
A.V.: Ai fost unul dintre „motoarele“ echipei FC Universitatea în prima parte a campionatului, ai bifat toate minutele şi ai avut evoluţii extraordinare. Cum ai reuşit şi când îi laşi vreo şansă şi lui Preda?
D.H.: Aşa este, am fost integralist şi am încercat să-mi fac treaba cât mai bine de fiecare dată când am intrat pe teren. Cum am reuşit? Păi am o experienţă în spate şi m-am pregătit foarte bine, iar faptul că am primit doar şapte goluri în campionat se datorează şi colegilor din apărare. În ceea ce-l priveşte pe Andrei, el trebuie să se pregătească, pentru că îi va veni şi lui rândul într-o zi.
A.V.: Cum ai caracteriza prima parte a campionatului?
D.H.: Aş putea spune că a ieşit bine, ţinând cont de necazurile pe care le-am avut. Am jucat numai în deplasare, ne-am antrenat pe unde am apucat, pe terenuri destul de proaste, nu am avut o stabilitate financiară… A fost foarte greu şi cred că ne-am descurcat bine, onorabil. Dacă am fi jucat acasă, pe „Ion Oblemenco“, altfel ar fi stat lucrurile. Au fost multe meciuri când am scăpat victoria exact pe final, dar ăsta e fotbalul şi poate că în partea a doua vom avea mai multe şanse.

„Datorită fanilor am trecut peste numeroasele probleme“

A.V.: Deşi aţi evoluat numai în deplasare, aţi avut de fiecare dată alături de voi un grup însemnat de suporteri. Cât de mult v-au ajutat fanii?
D.H.: Enorm. Dacă nu erau ei, nu ştiu dacă eram pe locul patru în clasament şi vreau să le mulţumesc cu această ocazie. Chiar i-am simţit aproape. De fapt, ei ne-au impulsionat la fiecare meci şi datorită lor am trecut peste numeroasele probleme şi am mers mai departe. Au venit peste tot după noi şi ne-au susţinut, ei au menţinut viu spiritul alb-albastru.
A.V.: Sunteţi în vacanţă, aţi mai primit şi voi din restanţe? Crezi că se va schimba în bine situaţia financiară?
D.H.: Nu am primit nimic şi e destul de greu, pentru că avem şi noi familii, vin Sărbătorile de iarnă… Ni s-a promis că se vor schimba lucrurile şi noi sperăm să se întâmple asta, pentru că vă spun sincer ne-a fost extraordinar de greu până acum şi încă ne este. E foarte important să se rezolze situaţia financiară.
A.V.: Ţinând cont de acest aspect, crezi că lotul va fi acelaşi la reluarea pregătirilor?
D.H.: Nu pot şi nu prea vreau să vorbesc despre asta, nu e treaba mea. Pot spune că eu îmi doresc să nu plece nimeni şi să mai vină şi alţi jucători valoroşi, să facem o echipă şi mai puternică.

Crede în promovare

A.V.: Ce şanse sunt ca FCU să promoveze?
D.H.: Clasamentul actual este provizoriu, mai sunt destule etape de disputat şi se pot schimba multe. În ceea ce ne priveşte, am jucat de la egal la egal cu toată lumea şi am demonstrat că merităm să fim acolo, în faţă. Cu o pregătire bună în iarnă şi cu mai multă linişte şansele de promovare sunt mari.
A.V.: Cei de la CSU şi-ar dori o fuzionare cu voi, crezi că ar fi posibilă şi benefică?
D.H.: Ar fi bine să rămână o singură echipă în oraş şi aia să fie FC Universitatea. Suporterii craioveni au demonstrat în cele două jocuri disputate cu cine ţin. Mai multe nu aş vrea să zic.
A.V.: Cum crezi că va fi returul?
D.H.: Va fi foarte disputat, să fiţi siguri de asta. Noi vom încerca să obţinem maximum de la fiecare meci şi să mergem în play-off. În ceea ce mă priveşte, îmi doresc să am evoluţii cel puţin la fel de bune precum cele din tur şi să-mi ajut echipa să promovăm.

Dumitru Emanoil Hotoboc

– data naşterii: 23 decembrie 1978
– locul naşterii: Târgu Jiu.
– a evoluat la: Poli Timişoara (1997/1998), Jiul Petroşani (1998/1999, 2000-2006, 2009/2010), Steaua Bucureşti (1999/2000), FC Argeş (2006-2008), Prefab Modelu (2008), Minerul Lupeni (2010), FC Universitatea Craiova (2010/2012, 2013), CS Turnu Severin (2013).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS