17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoşul, prezent şi la „Depou“

Moşul, prezent şi la „Depou“

\n

Moş Crăciun este departe de a-şi fi încheiat activitatea în Bănie. După ce s-a prezentat în faţa mai multor cluburi şi echipe sportive, miercuri seară, la Stadionul „Depou-CFR“, a acordat cadouri juniorilor de la CFR Romgaz Craiova, club înfiinţat în urmă cu aproximativ doi ani, dar care în sezonul acesta şi-a făcut simţită prezenţa cu adevărat. Acest centru de copii este practic continuatorul fostei echipe Gaz Metan CFR Craiova, plecată la Severin pentru performanţe notabile, însă „trecută în nefiinţă“ din diverse motive. De altfel, conducerea CFR Romgaz speră să se întoarcă în prim-planul fotbalului românesc cu propriile „produse“, sperând ca în viitor să revină în Liga a II-a, promiţând că de data aceasta echipa va rămâne în Craiova.
„Suntem la un nou început de drum şi sperăm că o să redevenim ce am fost odinioară, deşi e prea mult spus odinioară, pentru că nu este de mult timp încheiat. Avem curtea plină. După cum aţi văzut, au fost 90 de copii, şi sperăm ca ei să fie baza şi nucleul echipei pe care vrem să o formăm de la vară şi să redevenim o forţă pentru Liga a II-a. Vrem să reedităm ce a fost la Craiova, adică Gaz Metan CFR, şi să nu mai avem parte de surprize neplăcute cum am avut la Severin. Am păstrat şi culorile clubului defunct, adică galben, vişiniu, albastru. Ideea şi obiectivul este să urcăm acele «trepte» cu copii crescuţi de noi. Vom porni şi cu grupele de republicani A şi B şi nu oricum, sperăm să fim pe podium la sfârşitul ediţiei de campionat 2014/2015. În prezent, avem patru grupe, dar din ianuarie se vor despărţi cele două grupe cu care vrem să mergem la juniori republicani, pe grupe de vârstă adecvate. Acum îl avem antrenor pe Marian Vulpe, care se ocupă de grupele mari, juniorii C sunt pregătiţi de Marian Bârsanu, Daniel Oprea, Ionuţ Pătrană, Ştefăniţă Mondea. Sunt antrenori care au jucat pentru clubul nostru, în prezent sunt profesori de sport, deci calitate au în a educa din punct de vedere fotbalistic aceşti copii. Va urma o perioadă în care vor merge la perfecţionare la cursurile de la FRF, deci vor fi foarte instruiţi pentru a ne atinge obiectivele“, a spus directorul tehnic Marian Zaharia, pentru GdS.
„A venit Moşul şi la juniorii noştri. Este un centru de copii pe care vrem să-l dezvoltăm treptat, să fie cel mai mare centru de juniori din Craiova. Avem în perspectivă, mai exact la începutul anului viitor, să facem un teren sintetic de 60 pe 40 şi să îmbunătăţim şi celelalte două terenuri de joc, cu iarbă. Vrem să aducem cel puţin 300 de copii aici, pentru că fotbalul în Craiova s-a dezvoltat şi la periferie, în centrele sărace, şi noi ne considerăm un centru de copii şi juniori ceva mai sărăcuţ. Clubul se numeşte CFR Romgaz şi îi mulţumesc pe această cale lui Vasile Cârstea (directorul Romgaz – n.r.) pentru noua colaborare. Un om de bine, împreună cu care am luat în urmă cu câţiva ani o echipă şi am dus-o în Liga I. Suntem ferm convinşi că vom avea o mare reuşită“, a punctat preşedintele clubului CFR Romgaz, Gheorghe Frăţică.

Curcă, nostalgic după CS Turnu Severin

Reprezentantul zonal al Romgaz şi totodată vicepreşedinte al clubului, Costel Curcă, a punctat că are mari aşteptări de la noul centru de copii şi juniori, amintindu-şi totodată de greşeala făcută în momentul în care au decis să mute echipa Gaz Metan CFR Craiova la Severin, învinovăţindu-i pe conducătorii oraşului de la Dunăre de dispariţia fostei echipe de Liga I. „Este un club relativ nou-înfiinţat şi vrem să păstrăm tradiţia acelei echipe care în urmă cu doi ani a făcut un pas important prin promovarea în Liga I, dar rezultatul îl cunoaştem cu toţii… Pentru faptul că ne place foarte mult acest sport am zis să continuăm, să o luăm de jos, să facem un club nou, să încercăm să rupem nişte bariere şi la nivel naţional, şi municipal. Acest proiect sperăm să aibă un parcurs bun şi fără să ne mai implicăm cu alţi parteneri să facem o echipă cel puţin la nivelul diviziei C. După aceea, dacă valoric aceşti copii vor confirma şi dacă vor fi condiţiile financiare propice, am vrea să urcăm acolo unde am fost acum doi ani, cu CS Turnu Severin. Sunt nostalgic pentru că a fost o creaţie plecată de la Divizia D, făcută de trei oameni, printre care şi eu, şi e normal să te doară sufletul în momentul în care ai crescut un copil de la grădiniţă până la majorat şi după aceea te părăseşte sau, mai bine zis, alţii fac în aşa fel ca acest copil să nu te mai asculte şi după aceea să nu-l mai ai. La Severin nu a fost seriozitate între parteneri, adică între noi şi conducerea oraşului. Una s-a promis în 2011, când am promovat, şi alta s-a pus în practică. Nici acum nu-mi explic cum conducătorii unui municipiu ca Severin nu au putut să găsească o sursă de finanţare. De când s-a promovat cu echipa în Liga I, tot turul campionatului ei nu au căutat decât să vândă echipa, ba unor italieni, ba unor greci, în loc să se preocupe să găsească fondurile minime pentru existenţă. Nu s-au putut înţelege cu nimeni, întrucât ceea ce cereau dumnealor şi ce ofereau era într-o contradicţie totală. Au preferat să o desfiinţeze, în loc să continue şi să aibă echipa lor, pentru că noi atât de dezinteresaţi am fost încât le-am cedat echipa totalmente, numind-o chiar CS Turnu Severin, fără să mai păstrăm nimic din denumirile anterioare. A fost o mare dezamăgire şi, ţinând cont că FC Universitatea a plecat şi ea acum din Severin, nu ştiu ce destinaţie îi vor da acelui stadion care a costat o grămadă de bani. Trebuia să ni se spună în faţă: «Băi fraţilor, nu putem, nu avem, hai să nu ne mai strofocăm să promovăm». Asta ar fi trebuit să spună conducerea Severinului şi în special primarul (Constantin Gherghe – n.r.)“, a punctat Costel Curcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS