28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Dans“ prin zăpadă

„Dans“ prin zăpadă

Pandurii Târgu Jiu a revenit cu brio în campionat şi s-a impus, sub Tâmpa, în faţa lui FC Braşov, cu 5-3, într-un meci din etapa a 18-a, prima a returului Ligii I, disputat în condiţii de iarnă. Pentru trupa lui Cristi Pustai au marcat Nicoară (‘5), Shamsin (‘8), Eric (‘49, ‘56) şi Alex Dos Santos (‘85), gazdele reducând din diferenţă prin Machado (‘32), Surdu (‘72) şi Buga (‘78-penalti).
FC Braşov: Bordea – Străuţ, Machado, Santos, Serginho – Vagner (‘27, Tătar), Mateiu, Aganovici (‘64, Moraru), Surdu – Buga, A. Cristea (‘57, Fonseca). Antrenor: Ilie Stan.
Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Paraskevas, Mamele, Momcilovic – Anton, Elton da Silva – Ciucur, Eric (‘61, Paulinho), Nicoară (‘68, Alex dos Santos) – Shamsin (’46, Erico Da Silva). Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonaşe galbene: Machado, Străuţ.
Au arbitrat: George Rădulescu – Aurel Oniţă, Sebastian Stoianov.
Observatori: Cataros Bratu, Constantin Gheorghe.
În urma acestei victorii, gorjenii se menţin pe locurile de cupe europene, iar printr-un eventual succes în etapa viitoare, acasă, cu Petrolul Ploieşti, ar putea spera chiar la podiumul Ligii I.

Eric, golgheterul Ligii I

Unul dintre componenţii exponenţiali ai „pandurilor“ în acest sezon a fost mijlocaşul Eric de Oliveira, autorul unei „duble“ luni seară, mijlocaşul brazilian fiind, de altfel, golgheterul Ligii I, cu 11 reuşite, la egalitate cu jucătorul grupării FC Vaslui, Liviu Antal. „Nu aş vrea să mă opresc, este cel mai bun an al meu în România, am marcat 11 goluri. Sunt bucuros, le mulţumesc colegilor mei. Este greu să joci pe un astfel de teren, îngheţat, e grea adaptarea, dar eu mă bucur şi sunt fericit. Când pierdem, noi ne plângem mai mult, dar terenul a fost greu pentru ambele echipe. Eu îi felicit pe braşoveni pentru dăruire, lumea a plecat mulţumită acasă. Vreau să îi dedic golurile socrului meu“, a spus Eric, la Digi Sport. „Sunt convins că putem să câştigăm cu Petrolul şi să urcăm în clasament. Mircea Sandu are motivele lui să spună că eu vorbesc prea mult, dar, dacă nu vorbesc eu, vor vorbi alţii. Niciodată nu am zis eu, cu de la mine putere, că vreau să joc pentru România, eu doar am răspuns la anumite întrebări. Eu vreau să joc pentru România, dacă sunt dorit“, a completat jucătorul cariocas.

Pustai, exasperat
de ratări

Tehnicianul oltenilor, Cristi Pustai, a fost mulţumit de prestaţia jucătorilor săi, însă şi-a amintit de multiplele ratări din partidele precedente. „A fost un meci pe care l-am dominat de la un capăt la altul. Am avut la un moment dat senzația că se va termina rău pentru noi. Din fericire, nu a fost așa. Am ratat exasperant și la meciul cu Pacos, și acum. Totuşi, jucătorii au evoluat bine și aproape la fiecare acțiune și-au creat șanse de gol. A fost al 33-lea meci al nostru în acest sezon. Urmează al 34-lea și gata. E greu, dar important e că am obţinut cele trei puncte cu o echipă aflată într-o situaţie grea. Dacă stau şi mă gândesc, cu cele două puncte pierdute contra Coronei, eram şi noi destul de bine, chiar şi cu acest parcurs european și fără amânări“, a punctat Pustai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS