13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFCU, gazdă pe „Oblemenco“

FCU, gazdă pe „Oblemenco“

În sfârşit, emoţiile legate de desfăşurarea partidei FC Universitatea Craiova – Minerul Motru pe „Ion Oblemenco“ s-au risipit ieri, Comisia de Competiţii din cadrul FRF validând solicitarea grupării din Bănie de a evolua contra gorjenilor pe fostul „Central“, sâmbătă, de la ora 17.00. Acesta ar fi primul joc din sezonul regulat pe care Nicolo Napoli şi elevii săi l-ar juca în calitate de echipă gazdă pe „Ion Oblemenco“, după ce până acum au bifat partidele în pribegie, la Severin şi Roşiori.
„Am jucat sâmbătă cu CSU pe «Oblemenco» şi a fost nemaipomenit. Multor colegi, mă refer la cei noi, care nu au mai jucat pe «Oblemenco» până acum, li s-a părut extraordinară atmosfera şi stadionul în sine şi m-au întrebat dacă va fi aşa la fiecare meci. Le-am răspuns că da, mai ales dacă rezultatele sunt bune. Nu credeam că o să mai jucăm acasă în acest an“, a declarat Sorin Buşu, pentru GdS.
Fundaşul craiovean a afirmat că FC Universitatea nu are voie să rateze cele trei puncte puse în jocul cu Minerul Motru şi să nu le ofere suporterilor săi o evoluţie frumoasă. „Ne aşteaptă un meci greu cu Motru, şi în tur abia am câştigat cu ei, am dat gol în prelungiri. Întâlnim o echipă arţăgoasă, care face foarte bine faza defensivă, însă noi trebuie să câştigăm acest meci cu orice preţ şi să-i mulţumim pe fanii noştri. E ultimul joc din an şi nu avem voie să ne luăm la revedere altfel, decât cu o victorie“, a punctat Sorin Buşu.
Pentru ca terenul să se prezinte în condiţii foarte bune la întâlnirea cu „minerii“, oficialii craioveni au început să deszăpezească încă de ieri suprafaţa de joc, la munca de jos trecând inclusiv finanţatorul Adrian Mititelu.  

Mihai Cernica: Ar fi bune toate cele trei puncte

Directorul sportiv al echipei Minerul Motru, Mihai Cernica, a afirmat că FC Universitatea Craiova porneşte cu prima şansă în acest meci, dar că asta nu înseamnă că trupa lui Gabi Zahiu a şi pierdut întâlnirea.
„Abia am primit faxul de la Comisia de Competiţii şi am văzut că jucăm totuşi la Craiova. Chiar dacă se juca la Severin, tot Universitatea pornea favorită, pentru că ei erau de-ai casei şi acolo, însă pe «Oblemenco» vor avea o susţinere mult mai mare din partea suporterilor. Asta nu înseamnă că au câştigat meciul. La fel au considerat şi cei de la Bistriţa şi
amintiţi-vă că am bătut-o pe Gloria şi am trimis-o pe locul trei. Ne vom juca şansa şi eu zic că am putea obţine un rezultat pozitiv. Nu ştiu dacă un egal, eu zic că ar fi bune toate cele trei puncte, pentru că, nu se ştie, poate ne revenim şi noi în restul meciurilor din retur şi putem spera la ceva mai bun. Din păcate, nu putem alinia cel mai bun unsprezece, avem patru indisponibili pentru acest joc foarte important. Ne vor lipsi Ionuţ Stanciu – suspendat, Cosmin Nueleanu, Atilla Şoo şi Marcel Buciuman – accidentaţi în jocul cu Bistriţa. Sper să trecem cu bine peste această partidă“, a declarat Mihai Cernica, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS