13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă nu uitaţi de fotbal!

Să nu uitaţi de fotbal!

http://www.youtube.com/watch?v=uCP12Tf9Kq0

\n

Oltenia fierbe! Sâmbătă, de la ora 16.00 (TVR 1), pe stadionul „Ion Oblemenco“, se va disputa un derbi ce nu ar fi trebuit să aibă loc vreodată: CS Universitatea întâlneşte FC Universitatea. Craiova fotbalistică este împărţită în două. Unii suporteri susţin CS-ul lui Ovidiu Stângă şi al gloriilor din Maxima, echipă care ocupă primul loc în Liga a II-a, seria 2, şi anunţă obiective îndrăzneţe pentru viitor, bazându-se pe o situaţie financiară foarte bună. Cealaltă parte, mult mai mare, susţine cu toată fiinţa FC-ul lui Nicolo Napoli pentru că, deşi a fost izgonită din propriul templu şi a fost lipsită de aportul financiar din partea patronului său, echipa joacă pentru culori. Mădălin Ciucă, Săceanu şi compania sunt în primul rând suporteri ai acestei echipe, abia apoi fotbalişti. De asta au acceptat să revină la greu şi de asta tronează în inima suporterilor. Îi consideră olteni adevăraţi. În schimb, elevii lui Stângă, cu excepţia unora, acum învaţă să fie olteni, fiind veniţi din toate colţurile ţării. Acest derbi este şi o confruntare de idei şi principii în rândul suporterilor, care până nu de mult susţineau acelaşi lucru.

Iancu: Familia Universităţii Craiova există

În timp ce oficialii CSU au prefaţat derbiul joi, la Sala Polivalentă, reprezentanţii FC Universitatea au vorbit cu mass-media pe terenul de fotbal şi în prezenţa a peste o sută de suporteri. Aceştia au oferit vineri şi o lecţie de devotament faţă de culori şi echipă înaintea antrenamentului, când au făcut o chetă, iar cei aproximativ 3.300 de lei strânşi au fost daţi cu dragă inimă lui Nicolo Napoli, care a promis că îşi va cinsti jucătorii după partida cu CSU. De asemenea, ultraşii Peluzei Sud, prezenţi la antrenament, au făcut un adevărat spectacol pe stadionul „Depou – CFR“, folosind fumigene şi petarde ca în timpul unui meci cu miză de altădată, sfidând „sistemul“.
Încurajările venite din tribună l-au mişcat profund pe preşedintele clubului, Marcel Iancu, care a lăcrimat şi şi-a găsit cu greu cuvintele.
„De la suporterii noştri mereu m-am aşteptat la astfel de lucruri, ne însoţesc peste tot… Este un gest frumos, iar băieţii trebuie să înţeleagă că trebuie să joace pentru aceşti minunaţi suporteri, că ei iubesc echipa, iar noi avem obligaţia morală să învingem în partida de mâine (sâmbătă – n.r.). Pregătirea meciului s-a făcut în cel mai frumos mod posibil. Simbioza dintre suporteri şi echipă există şi în acest campionat, în care ei ne-au însoţit peste tot, în toate partidele pe care le-am disputat în deplasare. Cum să nu plângi? Spiritul Craiovei există… asemenea oameni te susţin cu tot sufletul, nu este nimic artificial. S-au inventat tot felul de lucruri, s-a încercat să ne dezbine, dar grupul nostru e prea unit, n-au cum să ne «spargă». Cu trei zile înainte cumpărau echipa… Am să le contest din nou dreptul de participare în competiţie, pentru că echipa aceasta a lor este artificială, este înscrisă abuziv şi trebuie să dispară de pe firmamentul fotbalului românesc“, a spus preşedintele FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu.
Conducătorul grupării alb-albastre a explicat şi gestul făcut de suporteri cu privire la banii strânşi pentru fotbaliştii lui Nicolo Napoli: „Este un gest frumos. Familia Universităţii Craiova există şi asta trebuie să priceapă toată lumea“.

Napoli: Ne întoarcem acasă

La rândul său, antrenorul Nicolo Napoli a apreciat devotamentul fanilor şi le-a promis că el şi elevii săi vor face totul ca sâmbătă să-i răsplătească cu o victorie. „Suporterii ne-au iubit mereu, au fost alături de noi şi avem nevoie de ei. Mâine (sâmbătă – n.r.) ne întoarcem acasă, pe «Ion Oblemenco», iar majoritatea suporterilor vor fi cu noi. În privinţa banilor, suporterii au vrut să facă un gest foarte frumos pentru băieţi, iar noi încercăm să jucăm bine pentru ei. Nu e derbi, noi jucăm cu altă echipă din Craiova şi vrem să câştigăm“, a spus Napoli.
De partea cealaltă, antrenorul lui CSU, Ovidiu Stângă, speră ca elevii săi să-şi adjudece victoria, considerând că trebuie să valorifice avantajul terenului propriu: „Este un meci important şi nu neapărat pentru că jucăm cu FCU, ci pentru că avem nevoie de puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Sper ca sâmbătă să vă oferim ceea ce vă doriţi şi ceea ce-şi doreşte spectatorul, un meci reuşit“.
Aşadar, spectacolul din tribune va fi garantat şi sperăm să se adeverească şi promisiunile antrenorilor şi jucătorilor celor două formaţii, să avem parte de un regal fotbalistic în care cei mai buni să câştige, nu ca în tur, la Severin, când scorul de 0-0 a reflectat perfect cele întâmplate pe teren.
Derbiul Craiovei va fi arbitrat de Cristi Balaj, ajutat la cele două tuşe de Mircea Orbuleţ şi Florin Ungureanu, rezervă fiind Denis Haidiner. Observatori au fost desemnaţi Cornel Sorescu şi Marian Bucurescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS