22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, pro şi contra fuziunii dintre CS şi FC Universitatea Craiova

Craiovenii, pro şi contra fuziunii dintre CS şi FC Universitatea Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=7R8O6r5-Y2A

\n

Dumitru Smaranda:
„Am înţeles că s-a făcut o ofertă de fuzionare şi ar fi foarte bine pentru oraşul Craiova. Eu sunt casier de pe timpul lui Ceauşescu, de 25 de ani, am fost pe la cei patru patroni care au cumpărat Universitatea Craiova, sunt suporter înflăcărat de mult timp. Am lucrat la CFR şi am fost în toată ţara după echipă, cu Teaşcă şi ceilalţi. Ar fi bine să avem o echipă a Craiovei cu unu sau mai mulţi sponsori cu bani, să vină lumea la stadion şi să susţină echipa oraşului. La ora actuală, banii joacă rolul. Am înţeles că la CSU sunt oameni cu bani. Eu am fost casier-plătitor de multă vreme şi am fost şi duminică la Severin să vând bilete pentru FC Universitatea“.

Bârzianu:
„Nu credeam că se va ajunge aici. Ştim cu toţii care e Craiova şi cei care merg la meciurile noii Craiove cine sunt, membrii de partid, apropiaţi ai primăriei şi câţiva tineri plătiţi. Ar fi bine să fuzioneze cele două echipe, dar nu ar fi bine acum. Oferta cade destul de prost. Dacă au vrut o singură echipă puteau să facă lucrul ăsta din vară, acum e prea târziu. Poate altui investitor i-ar da echipa Mititelu, dar lui Andrici cred că nu vrea. Sper să bată Ştiinţa sâmbătă“.

Iulian Gabriel Dincă:
„Un meci care nu trebuia să se desfăşoare. Regiunea Oltenia trebuie să aibă o singură echipă competitivă, care să lupte pentru cupele europene. Nu e bună oferta celor de la CSU. La un moment dat, ei spuneau că au continuitate, palmares. Acum trebuie să cumpere continuitatea şi palmaresul? Fuziune nu au cu cine, CSU este o echipă nou înfiinţată, fără istorie, fără tradiţie. Cel mai bine ar fi să găsească un investitor pentru fosta Craiova. Sper să bată cine e cel mai bun sâmbătă“.

Alin Luţă:
„Voi fi la meci. Ne-am luat bilete la peluză. Nu ar fi bună fuzionarea. Mi se pare o porcărie. Nu mi se pare cinstit şi corect nici să avem două echipe. Una e Craiova Maxima şi aşa va rămâne. Bate CSU Craiova, pardon, Ştiinţa Craiova cu 2-0, adică a lui Mititelu“.

Alin Mogoş:
„Ţin cu CS Universitatea. O să fim civilizaţi şi totul va decurge bine. Va fi un meci echilibrat şi se va demonstra valoarea echipelor pe teren. O fuziune ar fi benefică într-un fel, dar pot apărea unele discuţii că unul a luat mai mulţi bani şi celălalt nu. Totuşi, o colaborare ar fi benefică pentru fotbalul din Craiova. Pronosticul meu este 1-0 pentru CS“.

Bogdan Lazăr:
„Mi-am luat nouă bilete. Ţin cu FCU. Echipa noastră preferată este FCU şi cred că va bate FCU cu 2-0“.

Constantinescu:
„Propunerea e bună şi Adrian Mititelu ar trebui să se mai gândească. Ar fi bine să se facă din două una. Voi ţine sâmbătă cu CSU. Cred că va învinge cu 2-1“.

Nicu:
„Voi ţine cu Universitatea Craiova, adică cu ambele echipe. Cred că se va lămuri situaţia la acest meci. O fuziune ar fi benefică, dar nu se va întâmpla aşa pentru că nu va accepta Adrian Mititelu. A mai avut oferte pentru jucători, a pierdut mulţi bani, i s-a luat o echipă şi nu cred că are cineva bani să îi dea să plece. Cred că va câştiga CSU, are jucători mai valoroşi, deşi câţiva sunt indisponibili“.

Dumitru Busuioc:
„Va fi un meci interesant din punct de vedere al spectacolului, dar pentru oraş nu e bine. Mititelu trebuia să se gândească când i-a propus Olguţa să facă o echipă. După aia, când a făcut primăria echipă, Mititelu s-a ambiţionat şi a făcut şi el. Eu ce să strig la meci sâmbătă, Ştiinţa sau FCU? Ar trebui ca una să intre în prima ligă, iar cealaltă să devină «satelit» la Divizia B. Să fie o pepinieră de crescut jucători. Să zicem că intră FCU în Divizia A, pui satelit pe CSU. Să fie sub aceeaşi tutelă. Jucătorii de la echipele de juniori vor juca întâi la Divizia B, apoi vor promova la prima ligă. De când s-a desfiinţat Universitatea nu a mai apărut nici un jucător craiovean la prima ligă“.

Gigi Pârvan – Calafat:
„Nu ar fi trebuit să aibă loc acest derbi, dar orgoliile sunt mai presus de orice. Ar fi trebuit să fie o singură echipă. O fuziune ar fi singura posibilitate ca echipa Craiovei să renască. Altfel e foarte greu, niciodată două echipe nu vor face faţă. Cred că Adrian Mititelu se va răzgândi. Cred că CSU va câştiga acest meci“.

Florentina Buzatu:
„Şi eu, şi soţul am fost fanii Craiovei. Când eram tineri lucram la Braşov şi veneam la Craiova la meciuri, la Maxima, echipa de aur. Am privit la TV şi ştiu că avem două echipe, dar sunt imparţială. Nu ştiu exact care este situaţia, cine are dreptate. Pentru binele Craiovei şi pentru tinerii din oraş care nu au fost martori la marile performanţe, o singură echipă ar fi nemaipomenită. Vrem o echipă în prima ligă“.

Claudiu Iureş:
„Vin la meci. E un club de tradiţie (FCU – n.r.) care a rămas în ultimul timp de izbelişte. Ar trebui să se ajungă la un consens. Benefică ar fi unirea celor două echipe, dar posibilă nu cred. Sunt între ciocan şi nicovală. Ţin cu ambele echipe şi aş vrea să văd un meci frumos. Abia aştept ca fotbalul craiovean să revină în prima ligă, acolo unde am fost obişnuiţi“.

Maria:
„Merg la meci şi vreau să câştige echipa lui Mititelu. Este o echipă făcută înainte de CSU şi e normal să ţin cu ea“.

Ion Vultureanu:
„Fotbaliştii sunt oameni care dau cu un picior în minge şi cu unul în carte. Nu vreau să vorbesc de mizeria asta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS