22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHai, România! Se poate!

Hai, România! Se poate!

Naţionala de fotbal a României va întâlni astăzi, de la ora 21.00 (Antena 1), pe „Arena Naţională“, reprezentativa Greciei, partida contând pentru manşa a doua a play-off-ului de calificare la CM din 2014. Pentru tricolori este mai mult decât un joc, ei trebuind să demonstreze prin fapte că nu sunt o generaţie „ratată“, având o misiune extrem de dificilă: trebuie să „întoarcă“ acel 3-1 încasat pe stadionul „Giorgios Karaiskakis“ din Pireu. Dificultatea este cu atât mai mare cu cât lipsesc şi câţiva jucători importanţi, fiind vorba de Costin Lazăr, care a văzut „roşu“ în meciul tur, şi de Alexandru Bourceanu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Sunt şi voci care se bucură de pierderile lui Victor Piţurcă, fostul selecţioner Ladislau Boloni fiind convins că aceste indisponibilităţi îi vor forţa mâna antrenorului naţionalei să folosească o echipă ofensivă. „Nu ştiu cât de mult ajută Bourceanu la fazele de gol… Situaţia pe care jucătorii au creat-o prin acele cartonaşe îl obligă pe Piţurcă să aleagă o soluţie mai ofensivă“, a spus Boloni, la Dolce Sport.
Ar putea lipsi, însă doar din primul unsprezece, Gabriel Torje, care l-a „deranjat“ pe Piţi în meciul tur cu pasele greşite şi faulturile inutile. Piţi l-ar putea utiliza în schimb pe Vlad Chiricheş, care a intrat în posesia măştii care îi va proteja faţa, însă acesta este sfătuit de fostul internaţional Miodrag Belodedici să nu forţeze revenirea pe teren. „Am avut şi eu nasul rupt. Nu eşti chiar la fel ca atunci când nu ai probleme. Şi cu mască am jucat. Nu joci la fel de concentrat. Când e lovitură liberă, te gândeşti să nu te loveşti la nas. Dacă nu e sigur şi ezită puţin, nu trebuie să joace!“, a punctat Belodedici, la Digi Sport.

Piţurcă: Băieţii şi-au revenit psihic

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, ieri, că jucătorii naţionalei au fost „dărâmaţi psihic“ după eşecul cu Grecia, însă şi-au revenit şi s-au pregătit bine pentru returul de pe „Arena Naţională“, subliniind că echipa trebuie să joace „pe viaţă şi pe moarte“. „Înfrângerea a fost grea, dar din fericire mai există meciul retur şi sper să revenim, să putem înscrie cel puţin două goluri şi să reuşim calificarea. Va fi dificil, dar cu atât mai mare va fi bucuria. La un astfel de meci trebuie să te autodepăşeşti din toate punctele de vedere. Nu există oboseală. Am discutat cu băieţii şi am pregătit bine meciul, care se va juca în faţa a peste 50.000 de oameni. Ne vom juca şansa noastră şi sper să reuşim. Băieţii şi-au revenit psihic, erau dărâmaţi după joc. Trebuie să marcăm goluri. Şi în Grecia am jucat ofensiv, am vrut să marcăm goluri. Într-un joc de asemenea importanţă, trebuie să marchezi şi să nu primeşti goluri. Trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte, dar trebuie să jucăm fotbal“, a declarat Victor Piţurcă.
La ultimele antrenamente s-a conturat următorul unsprezece: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ – Hoban – Nicoliţă, Stancu, Maxim, Tănase – Marica.

Tricolorii nu şi-au pierdut speranţa

Chiar dacă sunt afectaţi de eşecul de la Pireu şi de criticile ce au urmat, tricolorii nu şi-au pierdut speranţa că vor merge la turneul final din Brazilia.
„Sunt sigur că veţi vedea o altă echipă a României. Stadionul va fi plin, suporterii vor crea o atmosferă incendiară. Nu am jucat bine acolo, iar scorul putea fi mai mare. Dar asta nu reflectă cu adevărat diferenţa dintre cele două echipe. Am făcut greşeli copilăreşti în defensivă. Nu îmi place să vorbesc despre arbitraj, dar Proenca a părut de multe ori împotriva noastră şi asta a dus la frustrare. Vom încerca să ne luăm revanşa“, a spus atacantul Ciprian Marica.
„Şansele sunt de partea lor, dar suntem montaţi pentru a spăla rezultatul de la Atena. Faţă de 2001, sper ca soarta să fie de partea noastră de data asta. Important e ca publicul să aibă răbdare, să ne susţină, pentru că s-ar putea ca al doilea gol să vină prin minutul 70-80. Nu trebuie să ne gândim la arbitraj, important este ca sârbul să arbitreze corect“, a spus atacantul Marius Niculae.
Partida va fi arbitrată de o brigadă din Serbia, formată din Milorad Mazic (la centru), Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (asistenţi) şi Bosko Jovanetic (rezervă).

Preliminarii CM din 2014

Programul meciurilor de astăzi, din manşa a doua a play-off-ului: România – Grecia (21.00, Antena 1; în tur 1-3), Croaţia – Islanda (21.15; 0-0), Suedia – Portugalia (21.45, Digi Sport 2; 0-1), Franţa – Ucraina (22.00, Digi Sport 3; 0-2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS