17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuperechipa lui Pascu s-a distrat cu campioana

Superechipa lui Pascu s-a distrat cu campioana

\n

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au învins campioana Tomis Constanţa, cu 3-0, dovedind că sunt o formaţie puternică, îndreptăţită să aspire
la titlu, după ce sezonul trecut au ieşit vicecampioni.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a obţinut sâmbătă, pe teren propriu, o victorie mare în confruntarea cu echipa campioană, Tomis Constanţa, din cadrul etapei a şaptea din Divizia A1. Pentru cine nu a fost la meci sau nu a văzut jocul la televizor, scorul cu care s-au impus elevii lui Dan Pascu, 3-0 (25-16, 25-19, 25-23) pare surprinzător, dar realitatea a fost că oltenii şi-au dominat clar adversarul şi continuă şirul victoriilor. Practic, de o lună, de când au început meciurile oficiale, voleibaliştii din Bănie, vicecampionii României în sezonul trecut, au înregistrat un sigur eşec, în etapa inagurală pe terenul echipei din Zalău (scor 1-3), apoi au urmat şapte victorii, cinci în campionatul intern şi două (ambele cu 3-0) în Cupa CEV, unde oltenii s-au calificat în optimile de finală după ce au eliminat echipa olandeză Orion Doetinchem.
Revenind la jocul de sâmbătă din Sala Polivalentă, trebuie spus că echipa craioveană a făcut un joc aproape de perfecţiune în primele două seturi, iar în cel de-al treilea unele greşeli neforţate ale elevilor lui Pascu le-au permis constănţenilor să se apropie pe tabela de marcaj, dar apoi Laurenţiu Vânătoru şi colegii lui au reuşit puncte preţioase care nu le-au mai dat oaspeţilor nici o şansă.

Constanţa pierduse doar un set

Constanţa venea la Craiova din postura de echipă neînvinsă în acest sezon, care pierduse un singur set, la Dej, şi care la mijlocul săptămânii învinsese categoric liderul campionatului Remat Zalău, cu 3-0 (25-15, 25-17, 25-22).
Miercuri, în etapa intermediară, SCM-U Craiova avusese un meci mai greu decât se aştepta la Cluj, pierzând un set, iar pe celelalte le-au câştigat la mare luptă. Chiar şi aşa, constănţenii, care erau pe val şi sperau la a şasea victorie consecutivă, erau conştienţi că vor avea parte de un meci dificil în Bănie. „Mergem la Craiova cu un singur gând, acela de a câştiga, pentru că altfel am rămâne la Constanţa! E un calendar destul de dificil, pentru că jucăm de circa o lună câte două meciuri oficiale pe săptămână“, declara antrenorul bulgar Martin Stoev în avancronica partidei.
„Craiova este o echipă importantă din campionatul nostru, de aceea trebuie să ne concentrăm şi să abordăm meciul cu maximă atenţie. Este o echipă în formă şi mă bucur, pentru că va ieşi un meci frumos“, l-a completat antrenorul secund Radu Began.
După victoria mare de sâmbătă, Laurenţiu Lică, unul dintre cei mai buni jucători craioveni, a apreciat că el şi colegii săi au făcut un meci aproape perfect: „Am întâlnit o echipă extraordinar de puternică. Am făcut un meci aproape pefect şi trebuie să recunosc că nu ne aşteptam să batem chiar cu 3-0. E destul de devreme să vorbim despre titlu, mai sunt multe meciuri, multe obstacole, dar sperăm să o ţinem la fel de bine ca până acum. Etapa trecută, Zalău a pierdut 3-0 fără drept de apel la Constanţa, dar nici un meci nu seamănă cu altul, de aceea este foarte frumos.
Ar fi extraordinar să continuăm şirul victoriilor până la meciurile din Cupa CEV cu francezii de la Arago de Sete. Vă daţi seama ce moral am avea“.
Antrenorul Dan Pascu a recunoscut, fără să fie lipsit de modestie, că a pregătit foarte bine jocul cu campioana: „Le-am «citit» jocul şi unde au avut ei punctele slabe am speculat. Ne-a ieşit un joc foarte bun, iar în afara unei mici sincope în setul trei nu am ce să le reproşez băieţilor. Am spus înainte de meci că nu ne temem şi vrem puncte şi iată că am câştigat cu 3-0. Este greu să ne bată cineva într-o sală aşa frumoasă cu un public care chiar dacă nu a fost atât de numeros a fost inimos şi ne-a susţinut. Pentru SCM-U Craiova au evoluat următorii jucători: Laurenţiu Lică, Laurenţiu Vânătoru, Teodor Milotin, Mihai Dumitrache, Nemanja Stevanovic, Vladan Aleksic, Vladimir Jovic şi Florin Voinea.

Campionii au distrus vestiarul

Nervoşi după înfrângerea neaşteptată, jucătorii de la Constanţa au făcut pagube materiale în vestiarul unde au stat la Sala Polivalentă.
După ce, în timpul meciului, rupseseră trei tăbliţe cu numere pentru schimbări, la vestiar voleibaliştii campioni nu şi-au putut stăpâni nervii şi au rupt duşuri şi au îndoit uşi. „Nu mă aşteptam la un asemenea comportament de la o echipă campioană, mai ales de la nişte voleibalişti. Am găzduit aici meciuri de box, de K1, dar nu am avut parte de distrugeri, iar jucătorii de la Constanţa au arătat lipsă de respect faţă de o construcţie nouă cum este Sala Polivalentă. Au rupt duşuri, au îndoit uşi de la fişetele de metal, au rupt tăbliţe cu numerele pentru schimbări, care nu pot fi cumpărate decât la set, şi au smuls garnituri de la uşa de la intrare“, a declarat Aurelia Filip, directorul Sălii Polivalente.
Aceasta a adăugat că la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie, care a constatat distrugerile şi a făcut proces-verbal. În plus, a fost anunţat şi observatorul din partea FRV. „Organizatorul meciului a fost clubul SCM Craiova, nu Sala Polivalentă şi, conform protocolului ei sunt responsabili. Vom face şi noi o plângere la Federaţie, dar şi ei trebuie să facă demersuri, altfel sunt buni de plată“, a adăugat Aurelia Filip. Sezonul trecut, voleibaliştii constănţeni au primit medaliile de campioni în Bănie, după finala cu SCM-U Craiova. Atunci, spectatorii craioveni i-au aplaudat şi chiar le-au oferit flori jucătorilor din echipa de la malul mării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS