16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul CS Podari – ACSVM Craiova se joacă şi la Comisia de Disciplină

Derbiul CS Podari – ACSVM Craiova se joacă şi la Comisia de Disciplină

Derbiul oltenesc din etapa a 13-a a Ligii a III-a, seria 3, CS Podari – ACS Viitorul Municipal Craiova, disputat sâmbătă, a fost câştigat de echipa gazdă, care s-a impus cu scorul de 1-0. Golul trupei antrenate de Bogdan Vrăjitoarea a fost marcat de Ţenovici (‘73) dintr-un penalti obţinut de Preda.
CS Podari: Purcea – Orban, Stoica, Geacă, Slavu – Sg. Popescu, Crângoiu, Ţenovici, Preda – R. Bălan (‘46, Neacşa), Stăncuţa (‘32, Afrem). Antrenor: Bogdan Vrăjitoarea.
ACSVM Craiova: Grecu – Epure, Chiriţă, Dreşcă, Ciocioană – Ştoiu (‘89, Gârbiţă), D. Stancu, Jianu, L. Scarlat – Copilescu, C. Scarlat. Antrenor: Nicu Năstasie.
Cartonaşe galbene: Geacă, Crângoiu, Orban, Preda / Ciocioană, L. Scarlat, D. Stancu, Dreșcă, Grecu.
Cartonaşe roşii: Surdu, Epure.
Au arbitrat: Florin Daniel Anca – Alin Gabriel Saraol, Alexandra Alina Dănăşel.

Ca la noi, la nimeni

Deşi jocul ar fi trebuit să se desfăşoare sub semnul fair-play-ului, mai ales că se întâlneau două echipe „înfrăţite“, s-au petrecut lucruri greu de imaginat, care nu au nici o legătură cu fotbalul. În prim-plan a fost fiul primarului Constantin Gheorghiţă, Aurel, care şi-a făcut dreptate într-un stil propriu, caftindu-l bine pe portarul de rezervă al oaspeţilor, Romulus Surdu.
Luând-o cronologic, totul a pornit de la o acţiune a lui Dorin Preda, care a trecut printre fundaşii oaspeţi Dreşcă şi Epure, ultimul faultându-l clar (’65). „Centralul“ întâlnirii a semnalizat infracţiunea cu cartonaş roşu, considerând că Epure ar fi fost ultimul apărător. Mai mult, a indicat punctul cu var, deşi jucătorii, oficialii şi antrenorii oaspeţilor au protestat, afirmând că faultul a fost comis în marginea careului de 16 metri, dar în afara acestuia, fapt susţinut şi de asistenta sa, Alexandra Alina Dănăşel. De aici a început nebunia. Florin Daniel Anca a mai arătat două cartonaşe roşii în meleul creat, dar a revenit asupra deciziei şi a rămas valabil doar al lui Romulus Surdu, al cărui comportament nu a fost deloc sportiv sau etic. Portarul de rezervă a pătruns pe teren, la început a vociferat la arbitrul central, apoi a fost la un pas de bătaie cu jucătorii gazdă, refuzând totodată să părăsească suprafaţa de joc în urma cartonaşului primit. Enervat de circul creat de câteva minute bune de portarul oaspeţilor, fiul primarului din Podari, Aurel Gheorghiţă, a ţâşnit din tribună, a intrat pe teren prin spatele porţii, l-a luat de gât pe Surdu şi a început să-i „care“ pumni acestuia în drum spre vestiare, spre stupoarea tuturor. După ce s-a „răcorit“, Aurel a revenit la locul său din tribună, fără să fie întrebat ceva de forţele de ordine, şi a vizionat meciul până la sfârşit.
Tensiunea s-a menţinut, mai ales că „centralul“ a cam pierdut meciul din mână, refuzându-le gazdelor un penalti clar în finalul jocului, dar, din fericire, nu s-au mai petrecut scene neplăcute.

Gazdele ar putea pierde la „masa verde“

Deşi au contabilizat toate cele trei puncte puse în joc, acestea ar putea fi pierdute de podăreni la „masa verde“. Arbitrul central a consemnat în raportul său de joc incidentul petrecut, la fel şi observatorul, şi cazul va fi analizat în şedinţa de miercuri a Comisiei de Disciplină. „Ne pare foarte rău de cele petrecute, Surdu a greşit grav, impardonabil, şi sigur va lua multe etape de suspendare, dar nici băiatul primarului nu a procedat corect şi, din păcate, echipa sa va avea de suferit. Nu putem trece cu vederea ce s-a întâmplat, pentru că nu este posibil să intre un spectator pe teren şi să-ţi ia la bătaie jucătorii“, a comentat unul dintre oficialii echipei ACS Viitorul Municipal Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS