17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Rezultatele îţi aduc şi respectul, şi banii“

„Rezultatele îţi aduc şi respectul, şi banii“

FC Universitatea Craiova nu a reuşit decât un scor „alb“ cu ASA Târgu Mureş, la Severin, dar jocul alb-albaştrilor a fost bun şi asta le menţine încrederea oficialilor olteni, care sunt convinşi că lucrurile ar fi stat mult mai bine dacă era linişte la echipă. „Am întâlnit o echipă redutabilă, care se apără foarte bine şi este periculoasă pe contraatac, dar cu toate astea am fost mai buni. Am dominat partida cap-coadă, am avut două bare (Mârzeanu ‘30 şi Ciucă ‘70 – n.r.) şi un gol anulat (Stoianof ‘70 – n.r.), iar asta spune multe. Şi ei au avut şansele lor de a marca, dar nu atât de clare şi atât de multe ca noi. Iniţial am susţinut că nu a fost ofsaid la golul lui Stoianof, dar între timp câţiva prieteni au revăzut faza şi i-au dat dreptate arbitrului, iar eu îi creditez. Şi dacă nu era ofsaid, eu zic că meritam mai mult, asta în ciuda multelor probleme cu care ne confruntăm, începând cu exilul, pentru că nu e uşor să joci ba la Roşiori, ba la Severin, ba să te trimită la Petroşani FRF-ul. Băieţii au şi ei de primit nişte restanţe financiare, nu suntem singurul club aflat în situaţia asta, se întâmplă la aproape toate echipele din România, deci nu este uşor şi trebuie apreciaţi pentru efortul şi atitudinea din teren. În schimb, îi reproşez lui Bocăneală faza din minutul 5, când Bălan a fost faultat clar în careu şi el nu a acordat penalti“, a spus preşedintele grupării alb-albastre, Marcel Iancu, pentru GdS.

Dorel, scos din echipă de bătături

Conducătorul FC Universitatea a explicat şi absenţa lui Dorel Stoica de la jocul cu ASA Târgu Mureş, motivând că a fost cauzată de unele probleme medicale. „Dorel are nişte probleme la picioare şi din această cauză a lipsit. Nu vă gândiţi la alte scenarii că nu este cazul. Dorel a avut nişte probleme din cauza unor bătături şi a două unghii, care i s-au inflamat la ultimele antrenamente şi îl dureau când lovea mingea. Urmează un tratament şi, etapa viitoare, cu Olimpia Satu Mare, va reveni cu siguranţă. Sunt convins că, dacă era Dorel Stoica pe teren, altul era rezultatul final. De asemenea, Ripoli îşi va relua în această săptămână pregătirea şi ar putea fi o soluţie în atac. L-am pierdut în schimb pe Mârzeanu, care a încasat al patrulea «galben» şi va fi suspendat, dar cine îi va lua locul trebuie să se gândească la faptul că este o şansă să arate ce poate şi trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor“, a punctat preşedintele FCU.

„Trebuie să strângem rândurile“

Marcel Iancu a admis că starea de spirit de la echipă este bună, însă nu la fel de bună cum era până acum câteva etape, când FC Universitatea Craiova bifa victorie după victorie. Diriguitorul clubului alb-albastru le cere jucătorilor lui Nicolo Napoli să conştientizeze că doar ei sunt cei care pot readuce strălucirea echipei şi nu trebuie să fie mulţumiţi cu rezultatele mediocre. „Atmosfera nu este proastă, nici vorbă de aşa ceva. Este adevărat că după ultimele rezultate nu mai este ca înainte, dar ei trebuie să conştientizeze că doar prin muncă şi seriozitate vom ajunge acolo unde ne dorim. Acum, cu Târgu Mureş, a fost vorba şi de neşansă, dar trebuie să strângem rândurile, pentru că urmează două meciuri extrem de dificile, care vor conta enorm în play-off, şi cu o mare încărcătură morală. Primul este cel cu Satu Mare, apoi cel cu CSU, pe care nu concepem să-l pierdem. Rezultatele îţi aduc şi respectul, şi banii, ele ţin în viaţă această echipă, şi trebuie să lupte şi să demonstreze că merită să îmbrace tricoul Universităţii Craiova“, a punctat Marcel Iancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS