9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlecarea lui Mandic, fără efect

Plecarea lui Mandic, fără efect

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au pierdut meciul de la Sibiu, cu CSU Atlassib, o echipă „pe val“, iar managerul Marius Toma a anunţat că se va face o analiză amănunţită. Nu este exclus ca unii jucători să fie puşi pe liber.

La primul meci fără antrenorul Andelko Mandic, care şi-a dat demisia marţi spre binele echipei, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au fost învinşi, sâmbătă, în deplasare, de către CSU Atlassib Sibiu, cu scorul de 82-70 (19-13, 17-25, 19-14, 27-18), în cadrul etapei a şaptea din Liga Naţională.
Al doilea eşec consecutiv la interval de o săptămână, l-a determinat pe managerul echipei, Marius Toma, să ia atitudine, acesta anunţând că oricine nu îşi doreşte cu adevărat să mai rămână la echipă poate pleca. Oficialul oltean a vorbit şi despre o analiză amănunţită, după care va comunica deciziile.
Ţinând cont că la mijlocul săptămânii trecute, după ce antrenorul Mandic a plecat, Toma a spus că cine nu va respecta echipa nu va mai fi tolerat, nu este exclus ca după analizarea prestaţiei jucătorilor din ultima vreme să se propună sancţiuni financiare sau chiar despărţirea de cei care nu au dat randamentul scontat.
Dacă în trecut, după un eşec, managerul echipei de baschet îşi cerea scuze publicului şi în numele jucătorilor, de data aceasta Toma şi-a făcut un reproş, acela că transferurile făcute în vară nu îşi arată roadele.
„După o analiză amănunţită vom comunica deciziile noastre. Nu este vorba de antrenor, am avut dreptate prin faptul că nu Andelko Mandic a fost principalul vinovat de până acum. Jucătorii sunt profesionişti şi trebuie să-şi respecte contractul. Craiova merită performanţă şi vor rămâne numai cei care o doresc cu adevărat. Nu avem voie să ezităm în aceste momente. Nu mai pot cere scuze şi iertare în numele lor. Îmi asum doar vina că am crezut în nişte sportivi care au venit la Craiova plini de rezultate şi cu un CV foarte bun. Din păcate, până acum nu au confirmat, nici ca individualităţi, nici ca joc de echipă. La fiecare meci apare câte ceva: cu Clujul am ratat 14 aruncări libere, cu Sibiul am recuperat mai puţin cu 16 mingi, cu Energia am înscris numai trei aruncări de trei puncte. Trebuie oprită această ruletă, trebuie să înţeleagă ceva din toate astea!“, a declarat Marius Toma.
La Sibiu, antrenorul interimar al oltenilor, Milan Nisic, a mizat pe jucătorii: LeVar Seals (19 puncte), Bogdan Popescu (22), Travis Bureau (10), Nemanja Maric (4), Rade Dzambic (10), Sten Sokk (1), Viorel Mocanu, Andrei Căpuşan şi Sasha Topchov (8). Pentru craioveni urmează două meciuri mai uşoare, cu Timba Timişoara (sâmbătă, acasă) şi apoi la Chiajna (23 noiembrie), în deplasare.

Victorii în Polivalentă pentru handbaliste
şi voleibalişti

Două dintre echipele de la SCM-U Craiova au jucat sâmbătă pe teren propriu, în Sala Polivalentă, ambele reuşind să se impună.
Echipa feminină de handbal SCM Craiova a trecut de CSM Ploieşti, cu 27-24 (15-11), aceasta fiind a treia victorie consecutivă pentru handbalistele pregătite de Carmen Amariei, care au disputat ultimul meci din 2013 pe teren propriu.
„Este o victorie meritată după un joc pe care l-am controlat de la un capăt la altul. Remarc atitudinea fetelor, care au dovedit că echipa este pe un trend ascendent“, a spus antrenoarea oltencelor. La SCM-U au jucat: Paşca-Nichita, Munteanu (portari), Ianaşi (un gol), Dincă, A. Amariei (4), C. Ilie (4), Pătuleanu, Han (6), Haşegan (2), Gogoriţă, Florica (1), Snopova (3), Cioaric (2) şi Goran (5). Următorul meci oficial pentru craiovence va fi după Crăciun, în deplasare, cu HCM Baia Mare.
Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au învins cu 3-0 (25-19, 25-16, 25-14) pe LPS Piatra Neamţ, obţinând a treia victorie consecutivă. „A fost un meci pe care l-am început mai greu, dar pe care băieţii l-au controlat în totalitate. A fost un joc dificil, în pofida scorului înregistrat la final“, a concluzionat antrenorul vicecampionilor, Dan Pascu.
Voleibalistele din Bănie au fost depăşite, la Bucureşti, de liderul Dinamo, cu 3-0 (25-10, 25-11, 25-22).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS