23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMetalul Reşiţa, „nucă tare“ pentru FCU

Metalul Reşiţa, „nucă tare“ pentru FCU

FC Universitatea Craiova nu a reuşit să obţină nici un punct din deplasarea de ieri, din Banat, fiind depăşită de Metalul Reşiţa cu scorul de 1-0, în partida contând pentru etapa a 10-a din Liga a II-a, seria 2. Unicul gol al meciului a fost marcat de Staicu, în minutul 49.
Craiovenii au început meciul în „corzi“, Vătăjelu nimerind vinclul cu un şut de la 20 de metri (‘3), apoi Neagoe a tras peste poartă de la aproximativ 25 de metri (‘10). FC Universitatea ar fi putut deschide scorul chiar la prima ocazie creată, dar australianul Michael Baird, scăpat singur cu portarul, şi-a prelungit prea mult mingea şi nu a mai reuşit să şuteze, Pascal intervenind salvator (‘17). Cu moralul crescut, alb-albaştrii au continuat să preseze şi să-şi creeze ocazii de poartă, dar Săceanu (‘29), Mârzeanu (‘35), Ciucă (‘37) şi Vasile Gheorghe (‘44) nu au reuşit să finalizeze aşa cum şi-ar fi dorit.
La reluare, terenul foarte greu le-a dat bătăi de cap ambelor combatante, dar ocaziile nu au lipsit. Gazdele au reuşit să deschidă scorul la prima ocazie, Staicu a primit o pasă la limita ofsaidului, a driblat doi jucători craioveni şi a finalizat cu un şut pe centrul porţii (‘49). Replica oltenilor nu s-a lăsat aşteptată, Vasile Gheorghe a şutat de la circa 20 de metri puţin pe lângă poartă (‘50), Pascal scăpând fără gol şi la încercările lui Săceanu (‘61), Bălan (‘64) şi Stoianof (‘77). La rândul lor, bănăţenii au avut două oportunităţi de gol, şuturile de la distanţă ale lui Mureşan (‘68) şi Neagoe (‘74) trecând pe lângă poarta lui Hotoboc.

„A fost ofsaid la faza premergătoare golului“

Preşedintele FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, s-a împăcat greu cu înfrângerea suferită, acuzând o poziţie de ofsaid în faza premergătoare golului reuşit de Staicu. „Am întâlnit o echipă bună, iar jocul a fost echilibrat, cu destule ocazii în ciuda terenului foarte greu. Arbitrajul nu mi s-a părut OK, pentru că la faza premergătoare golului a fost ofsaid la Staicu. Ne-a dat cinci cartonaşe galbene nouă şi două lor, deşi nu a fost deloc un joc dur“, a declarat Marcel Iancu, pentru GdS.
Metalul Reşiţa: Pascal – R. Cristian, Apostol (‘56, Popescu), Plecanciuc, Vătăjelu – A. Neagoe (‘78, Danci), Breşeneni – O. Vasile, I. Szabo, Ad. Stoica – M. Staicu (‘66, Mureşan). Antrenor: Marian Pană.
FC Universitatea Craiova: Hotoboc – Mitic, Ciucă, Cosic, Buşu (‘71, Stoianof) – Mârzeanu, D. Stoica (‘60, Cruceru), V. Gheorghe (‘56, Goge), Săceanu – Baird, Cl. Bălan. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Staicu, Plecanciuc / Cosic, V. Gheorghe, Săceanu, Baird, Mitic.
Au arbitrat: Nicolae Cătălin Botaş – Iulian Szekely, Ferencz Tunyogi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS