10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Turbo“ Rade şi-a dus legiunea spre victorie

„Turbo“ Rade şi-a dus legiunea spre victorie

SCM-U Craiova – 87
Teodo Tivat – 76

Liga Balcanică
SCM-U: Travis Bureau – 8 p, LeVar Seals – 2 p, Nemanja Maric – 7 p, Sten Sokk – 8 p, Mirko Kovac – 12 p, Viorel Mocanu – 2 p, Bogdan Popescu – 8 p, Andrei Căpuşan – 8 p, Sasha Topchov – 10 p, Rade Dzambic – 22 p.  Antrenori: Andelko Mandic şi Milan Nisic.
Teodo Tivat: Radomir Pekic, Nikola Vukurovic – 15 p, Igor Kunjic – 3p, 12. Savo Djikanovic – 18 p, Manuel Johnson – 11p, Srdjan Subotic – 9 p, Nikola Korac – 7 p, Takais Brown, Darrell Lamply – 9. Antrenor: Slobodan Savovic.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut a doua victorie în Liga Balcanică, acasă, cu formaţia muntenegreană Teodo Tivat. După trei etape, elevii lui Andelko Mandic ocupă locul doi în clasament.

La începutul lunii septembrie, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au realizat o şedinţă foto inedită. Pentru o oră au dat jos treningul şi s-au îmbrăcat în soldaţi romani, din Legiunea a XIII-a Gemina. Rade Dzambic a fost portdrapel, iar ideea era ca jucătorii să transmită suporterilor un mesaj de impact: vor lupta pentru Craiova până la epuizare. „Vom fi războinici pe teren“, declara atunci „Turbo“ Rade Dzambic.
Marţi seară, în Polivalenta din Craiova, jucătorii craioveni au învins formaţia muntenegreană Teodo Tivat, cu scorul de  87-76 (18-19, 19-16; 21-20, 29-21), în etapa a treia din Liga Balcanică.
Chiar dacă jocul alb-albaştrilor nu a fost convingător, victoria, care vine după o săptămână cu două înfrângeri (în Macedonia şi la Târgu Jiu), este extrem de importantă pentru moralul jucătorilor, în perspectiva partidei de duminică cu „U“ Mobitelco Cluj.
Chiar dacă unii componenţi ai echipei nu au avut o prestaţie strălucită, colegii lor i-au încurajat în permanenţă, fără reproşuri.
Rade Dzambic, preferatul publicului, a avut o contribuţie mare la victoria echipei sale. În cele 24 de minute cât a stat pe teren, sârbul oltenizat a fost cel mai eficient jucător din echipa lui Mandic. A înscris 22 de puncte, dintre care 12 de la distanţă, a dat şase pase decisive, a făcut cinci recuperări, a pierdut o singură posesie, având cel mai mare indice de eficienţă, 21. Cu toate acestea, Rade a spus că ar fi putut juca mai bine. „Am făcut un meci bun, dar am fi putut juca mult mai bine, începând cu mine. Popescu, Topchov, Sokk şi Kovac au evoluat foarte bine. Vine bine această victorie, după două eşecuri, şi aş vrea să mulţumesc fanilor“.

Mandic l-a lăudat
pe Djikanovic

Antrenorul Andelko Madic, care a început meciul cu formula Sokk, Maric, Topchov, Kovac, Căpuşan, a punctat faptul că mai sunt probleme de corectat, în special în apărare, şi l-a lăudat pe masivul pivot al oaspeţilor, Savo Djikanovic: „Dacă în atac jocul nostru a mers mai bine ca în meciurile cu Kumanovo şi Energia, în apărare nu am avut o zi tocmai bună. Am primit 76 de puncte şi trebuie să mai lucrăm la acest capitol. Am muncit timp de câteva minute şi ne-am distanţat pe tabelă, apoi am pierdut foarte rapid acest avantaj. Când joci acasă e uşor să revii, dar în deplasare este mai greu. Teodo este o echipă bună, iar Djikanovic, care are 38 de ani, a arătat cum trebuie să arate un jucător profesionist“.
Antrenorul oaspeţilor, Savovic, crede că echipa sa a avut şansă la Craiova şi că diferenţa s-a făcut la aruncările de la trei puncte: „Dacă vrem să ajungem în primele şase trebuie să luăm puncte şi din deplasare. Am avut şansă şi aici, dar Craiova este o echipă bună, cu jucători experimentaţi, care au luat decizii inspirate pe final şi au avut aruncări bune. Craiova a câştigat deoarece a aruncat mai bine de la 3 puncte“.
Craiovenii au avut 12 aruncări reuşite de la distanţă, iar muntenegrenii doar opt.
În faţa unui public mai puţin numeros ca la partidele anterioare, aproximativ 2.000 de spectatori, echipa din Bănie a obţinut a doua victorie în Liga Balcanică, competiţie în care evoluează în premieră.
Cu două victorii şi un eşec, SCM-U a urcat pe locul doi în clasament, cu cinci puncte, la fel ca liderul Kozuv (Macedonia). Următorul meci pentru SCM-U în Liga Balcanică va fi pe 15 noiembrie, în deplasare, chiar pe terenul echipei de pe primul loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS