12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii n-au timp de respiro

Pandurii n-au timp de respiro

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a învins, duminică seară, în deplasare, cu 3-2 (1-1), echipa ACS Poli Timişoara, într-un meci din etapa a 12-a a Ligii I. Golurile învingătorilor au fost marcate de Momcilovici (‘45+2), Eric (‘78) şi Distefano (‘82). Pentru gazde au înscris Szekely (‘6) şi Bărbuţ (‘75).
ACS Poli Timişoara: Nuno Claro – Nohai, Petrovici, Ov. Petre, Poparadu (‘53, Marovici) – Belu, Trandu – Popovici (‘46, Bărbuţ), Gorobsov (‘38, Boldea), Nanu – Szekely. Antrenor: Aurel Şunda.
Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Momcilovici, Paraskevas, Mamele, Unguruşan – Anton, Breeveld – Dos Santos (‘61, Ciucur), Eric, Buleică (‘77, Nicoară) – Matulevicius (‘71, Distefano). Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonaşe galbene: Ov. Petre ‘11 / Unguruşan ‘29.
Au arbitrat: Adrian Cojocaru – Bogdan Velicu, Laszlo Bucsi; Dorian Micloşină.
Observatori: Patriţiu Abrudan, Ion Turculeanu.

Eric, golgheterul Ligii I

Eric de Olivera a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor şi în partida de la Timișoara şi a devenit golgheterul Ligii I după etapa a 12-a, cu opt goluri, aflându-se la egalitate cu Szabolcs Szekely (ACS Poli Timişoara). „Era aproape să nu avem o zi fericită, că nu ne-a ieșit tocmai bine jocul. Din fericire, am egalat imediat după cel de-al doilea gol al lor. Am avut un meci greu cu Fiorentina și am avut puţine zile de recuperare, dar am demonstrat de ce am fost anul trecut vicecampioni. Trebuie să rămânem bucuroși. Oboseală este mereu, la fiecare meci, însă important este ca noi să nu ne lăsăm afectați inclusiv atunci când mai pierdem câte un meci, pentru că inevitabil o să mai apară şi asemenea momente“, a spus Eric, la Digi Sport.
Pe podiumul marcatorilor din Liga I se află încă un jucător de la Pandurii, atacantul Deivydas Matulevicius, care a marcat şase goluri în acest sezon şi ocupă locul al treilea. Pandurii Târgu Jiu este în acest moment echipa cu cele mai multe goluri marcate în Liga I, a punctat de 29 de ori şi a primit doar 15 goluri, pe locul doi regăsindu-se Steaua şi Astra, care au marcat câte 26 de goluri. Dintre cele 29 de goluri, aproape jumătate – 14, au fost marcate de Matulevicius şi Eric, iar alte zece au fost marcate de Momcilovici, Paraskevas, Dos Santos, Ciucur şi Breveld, care au marcat de câte două ori fiecare.

Pustai: Sunt nemulţumit de joc

Antrenorul echipei Pandurii, Cristi Pustai, s-a declarat nemulţumit de evoluţia elevilor săi de la Timişoara, dar s-a bucurat pentru punctele obţinute. „A fost un meci greu, pe care prin prestaţia noastră ni l-am făcut şi mai greu. Ştiam că o să apară un pic de oboseală firească şi că ne aşteaptă o echipă cu o agresivitate schimbată în bine. Au reuşit să înscrie la primul şut şi din acel moment meciul a devenit mult mai greu. Nu am reuşit în prima parte să intrăm în ritm de joc. Ambii închizători au schimbat greu direcţia de atac. Nu am creat acea superioritate pentru a veni cu ocazii de poartă. Pot să spun că am avut ceva şansă pentru că am revenit de fiecare dată. Asta dă o notă bună echipei, care a avut maturitate, încredere în ea. Sunt nemulţumit de joc şi vom vedea care sunt cauzele“, a spus Cristian Pustai. „Marcăm mult, dar, din păcate, noi şi primim goluri. În clasamentul golgheterilor, îl avantajează uşor pe Eric faptul că suntem o echipă ofensivă. Avem nevoie mai mult şi de Matulevicius, sper să îşi revină, pentru că azi a fost cam în afara jocului şi la propriu, şi la figurat“, a afirmat Pustai, conform Prosport.

Gorjenii vor folosi rezervele astăzi,
în Cupă

Pentru Pandurii Târgu Jiu nu există un moment de respiro, astăzi, de la ora 16.00, urmând să joace, tot la Timişoara, pe „Dan Păltinişanu“, cu Ripensia, în optimile Cupei României. Pentru că oboseala s-a instalat deja în rândul elevilor săi, Pustai a decis să folosească în acest duel jucătorii care au evoluat mai puţin. „O să apară şi jucătorii noştri cu minute foarte puţine în acest campionat, poate unii care au mai jucat doar în Cupă. E normal, de aceea suntem 24 în lot, să apară şi alţi jucători. Restul au jucat foarte multe meciuri, se resimt, cele din grupe sunt chiar cu intensitate foarte mare. Reprezentăm o echipă puternică în deplasare, am pierdut doar la Ceahlăul, un meci pe care doream să-l amânăm după Tel-Aviv, dar nu s-a putut. În rest, am reuşit să aducem puncte, victorii şi două rezultate de egalitate“, a spus antrenorul Pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS