14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCampioni la box, fără ring

Campioni la box, fără ring

Pugiliştii de la CSM Craiova s-au întors de la Campionatul Naţional de juniori de la Bucureşti cu patru medalii, una de aur şi trei de bronz.
Marius Păpuşoiu a devenit campion la categoria 57 de kilograme, o categorie la care s-a înscris un număr mare de pugilişti, 19.
Păpuşoiu a avut patru meciuri şi le-a câştigat pe toate. În finală, olteanul a învins categoric, la puncte, cu 3-0, un sportiv de la Conpet Ploieşti, Sorin Brejan. „A fost greu, dar, în final, a ieşit bine şi am cucerit medalia de aur. Nu ne aşteptam chiar la aur pentru că alţi băieţi au fost capi de serie, dar până la urmă am demonstrat că sunt cel mai valoros la această categorie“, a spus ieri Marius Păpuşoiu pentru GdS.
Alţi doi colegi ai săi de club au urcat pe a treia treaptă a podiumului. Este vorba despre Daniel Băran (categoria 69 de kilograme) şi Robert Stancu (categoria 48 de kilograme), iar Claudiu Codreşi (categoria 48 de kilograme) a luat medalie de argint. Băran şi Codreşi sunt antrenaţi de Ion Joiţa, iar Păpuşoiu şi Stancu – de Constantin Buzduceanu. Acesta din urmă consideră că a fost o competiţie puternică: „Anul acesta a fost un campionat foarte tare, atât ca număr de participanţi, 156, cât şi ca valoare a pugiliştilor. Am văzut şi o situaţie care până acum nu ne-o puteam imagina. Dinamo Bucureşti a dat un sportiv rivalei Steaua Bucureşti, este vorba de Marian Manea. În acest an, ne mândrim cu medalia de bronz cucerită de Leonard Curti la seniori, dar şi cu participarea lui la Centura de Aur“.

Sala, prea mică pentru ringul antrenorului

CSM Craiova, deşi este un club finanţat de stat, totuşi pugiliştii se confruntă cu diferite probleme. Una foarte importantă este lipsa unui ring. Antrenamentele se desfăşoară într-o încăpere de la etajul sălii „Matei Basarab“ – Voinţa. Sala are o lungime considerabilă, dar nu are lăţimea potrivită. Tocmai de aceea unul dintre antrenorii secţiei, Joiţa, nu a putut aduce ringul pe care îl are acasă, deoarece nu are loc.
„Ducem lipsă de ring şi este greu. Cât a fost cald, am chemat copiii la mine acasă, unde mi-am cumpărat un ring de la Turceni şi am făcut acolo antrenamente şi sparring-uri. L-aş fi adus la sală, dar este prea mare. Acum nu mai putem să-l folosim, că vine vremea rea. Am primit de la domnul Popeci promisiunea că ne dă o copertină pentru el, dacă nu se deteriorează şi ăsta de la ploaie şi zăpadă“, a explicat Ion Joiţa.
Cum secţia de box nu are un ring pentru ca sportivii să se pregătească pentru concursuri, directorul clubului CSM a găsit o soluţie de mijloc. „Neavând ce să fac pe moment, i-am trimis la cât mai multe sparring-uri, la Câmpulung, Balş, Târgovişte, Bucureşti şi alte localităţi, pentru că nu poţi merge la concurs antrenându-te doar pe parchet. Mă bucur să s-au întors cu patru medalii de la Campionatul Naţional, îi felicit şi le promit că voi căuta o soluţie ca ei să-şi desfăşoare antrenamentele într-un cadru decent“, a spus ieri Sorin Manda, directorul clubului craiovean.
Până la sfârşitul anului mai sunt de disputat două campionate naţionale, ambele luna viitoare. Cel de tineret va avea loc la Oradea, iar cel de cadeţi are şanse mari să se ţină la Craiova, în organizarea CSM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS