14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCu gândul la primul loc

Cu gândul la primul loc

Runda a 8-a din Liga a II-a, seria 2, programată sâmbătă, se anunţă foarte disputată şi cu implicări în lupta pentru podium. Capul de afiş îl reprezintă confruntarea de la ora 13.30, de la Roşiori de Vede, unde FC Universitatea Craiova va întâlni liderul Gloria Bistriţa, o victorie, coroborată şi cu un joc al rezultatelor bun, însemnând trecerea pe prima poziţie a oltenilor. Optimismul este mare în tabăra alb-albastră, mai ales că a revenit şi mijlocaşul Dorel Stoica sub comanda lui Nicolo Napoli. „Ne-am pregătit foarte bine şi sperăm să facem o partidă bună cu Gloria şi să cantabilizăm toate cele trei puncte. Acum, că a revenit şi Dorel Stoica la echipă, putem spune că suntem mai puternici. Nu mă deranjază că s-a mărit concurenţa pe postul meu. Eu zic că este un lucru benefic atât pentru mine, cât şi pentru echipă. Sunt convins că vor veni foarte mulţi suporteri să ne susţină şi sper să-i mulţumim cu un joc bun şi un rezultat pe măsură“, a declarat mijlocaşul Vasile Gheorghe, în cadrul emisiunii „Ora de sport“ de la Radio Sud şi GdS TV.
Nicolo Napoli nu va putea miza în acest joc pe atacanţii Ovidiu Stoianof şi Michael Baird, ambii fiind suspendaţi.

CSU, pusă la încercare de FC Olt

Cealaltă formaţie a Craiovei, CS Universitatea, va întâlni, de la ora 21.00 (TVR 1), pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Olt Slatina. Echipa vine în Bănie după două remize „albe“, cu Olimpia Satu Mare (acasă) şi ASA Târgu Mureş (deplasare). Pleşan şi compania sunt decişi să-şi continue parcursul bun de la venirea lui Ovidiu Stângă, cu menţiunea că vor să arate un fotbal mult mai de calitate faţă de evoluţiile trecute. „Încercăm să creştem calitatea jocului şi implicit mulţumirea spectatorilor, pentru că fără ei fotbalul nu este frumos. Venim după o serie de rezultate pozitive, avem un efectiv mai bun, pentru că o să intre un jucător care a fost suspendat. Trebuie să mergem pe aceeaşi linie pozitivă ca şi atitudine, pentru că atâta timp cât nu e atitudine e greu să câştigăm“, a declarat antrenorul Ovidiu Stângă, care l-ar putea folosi în acest joc şi pe Silviu Izvoranu, care şi-a ispăşit etapele de suspendare venite în urma evenimentelor de la Târgu Mureş. În schimb, va lipsi Viorel Ferfelea, care se află sub tratament după o puternică răceală.

Vâlcenii au joc greu la Târgu Mureş

Ocupanta locului secund, CSM Vâlcea, va trebui să tragă tare în disputa de la Târgu Mureş, cu ASA, programată de la ora 18.00 (TVR 1), dacă vrea să rămână acolo sus în clasament. „Urmează meciul cu Vâlcea, un adversar ce pare mai bun decât FC Olt Slatina“, a spus tehnicianul ardelenilor, Neluţu Sabău. La rândul său, antrenorul vâlcenilor, Claudiu Niculescu, este mult mai liniştit înaintea acestui meci şi asta pentru că revine între buturi Florin Matache, suspendat după meciul cu FC Universitatea Craiova, de la Roşiori. „Popescu este un portar foarte bun, se pregăteşte bine, eu l-am avut elev şi în trecut, dar toată lumea este de acord că Matache are foarte multă experienţă, dă încredere echipei şi este opţiunea numărul unu. Să avem răbdare, o să vină şi victoriile în deplasare“, a declarat antrenorul echipei din Zăvoi, pentru site-ul oficial al grupării oltene.

Cernica: Suntem obligaţi să câştigăm

A cincea reprezentantă a Olteniei, Minerul Motru, va întâlni de la ora 11.00, pe teren propriu, pe UTA Arad, grupare care a reuşit în etapa trecută să pună la punct liderul Gloria Bistriţa. Conştienţi de importanţa punctelor puse în joc, motrenii anunţă că obiectivul lor este victoria. „Ei vin cu un moral bun, dar nu înseamnă că pornesc favoriţi. Ţinând cont că întâlnim una dintre echipele care vor juca alături de noi în play-out pot spune că este un meci de şase puncte şi nu avem decât varianta victoriei. Nici egalul nu ne avantajază, aşa că băieţii trebuie să facă tot ce-i posibil şi să câştige. Nu avem jucători indisponibili pentru această confruntare. Din contră, va fi în lot şi atacantul Patrian Trifu, care însă nu este refăcut sută la sută şi ar putea fi menajat“, a declarat directorul sportiv al oltenilor, Mihai Cernica, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS