13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni îşi măsoară forţele cu macedonenii

Baschetbaliştii craioveni îşi măsoară forţele cu macedonenii

Jucătorii lui Andelko Mandic întâlnesc astăzi, de la ora 18.30, în deplasare, echipa macedoneană KK Kumanovo, la care evoluează şi fostul jucător al SCM-U Craiova Ivan Miskovic. În primul meci din Liga Balcanică, oltenii au învins, săptămâna trecută, Levski Sofia (scor 73-71).

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova susţine astăzi, de la ora 18.30 (în direct TVR3), al doilea meci din Liga Balcanică, urmând să întâlnească formaţia macedoneană KK Kumanovo. După ce, în runda inaugurală, joia trecută, formaţia antrenată de Andelko Mandic a învins, pe teren propriu, pe Levski Sofia (scor 73-71), oltenii au plecat spre Macedonia cu gândul de a face un meci bun, încununat cu o victorie.
Echipa KK Kumanovo a debutat cu un eşec în Liga Balcanică, chiar pe teren propriu, macedonenii fiind învinşi de formaţia KB Sigal Priştina, cu scorul de 89-78. Pentru echipa din Kumanovo evoluează şi fostul jucător al Craiovei din sezonul trecut, sârbul Ivan Miskovic. Partida se va disputa într-o sală de 5.000 de locuri, iar suporterii echipei gazdă creează o atmosferă infernală pentru orice adversar.
Oltenii au un program infernal în această toamnă, cu minimum două meciuri săptămânal, iar jucătorii vor da un test de rezistenţă fizică. Travis Bureau şi colegii săi au plecat duminică noaptea din Bănie cu un autocar cu paturi, pentru a putea să se odihnească mai bine până la Kumanovo.
Cu doar două ore în urmă, craiovenii erau pe parchetul Sălii Polivalente, unde au întâlnit echipa CSM Oradea, în cadrul etapei a patra din Liga Naţională. Meciul a fost palpitant, cu multe răsturnări de scor, iar victoria a revenit craiovenilor, care s-au impus cu scorul de 69-64 (16-14, 17-19, 15-23, 21-8). Antrenorul Oradei, Cristian Achim, a expus într-o declaraţie cum au stat lucrurile în teren. „Am jucat un sfert în ritmul adversarului, dar a fost suficient să pierdem meciul. Noi am jucat bine trei sferturi, iar pe final am pierdut nişte mingi, am luat nişte decizii greşite şi i-am dat şansa Craiovei să-şi facă jocul. Cât am jucat în ritmul nostru, să jucăm baschetul nostru aşezat, totul a fost în regulă. În momentul în care ne-am pierdut luciditatea şi am acceptat jocul Craiovei, lucru care ştiam că ne va fi fatal, lucrurile s-au complicat pentru noi“, a spus Achim, conform Totalbaschet.
Sala Polivalentă a fost ca un vulcan duminică. Cei aproximativ 3.200 de spectatori au purtat echipa craioveană spre victorie, lucru recunoscut şi de tehnicianul celor de la CSM Oradea: „Întotdeauna în sălile de acest gen publicul are un rol determinant. Atenţie, nu mare, ci determinant! Publicul împinge Craiova spre victorie aproape de fiecare dată“.

Popescu: Publicul
ne dă un sentiment
de invincibilitate

Bogdan Popescu, cel mai bun om al echipei craiovene, cu 24 de puncte marcate şi 11 recuperări, a vorbit la superlativ despre fanii craioveni: „Publicul se identifică cu echipa, ne ajută extraordinar de mult. Sincer, nu ştiu dacă am mai jucat acasă într-o sală atât de «nebună» în sensul bun al cuvântului. Am tot timpul energie, publicul mă ajută şi îmi dă un sentiment de invincibilitate. Au fost fenomenali, merită tot respectul şi au meritul pentru o mare parte din victorie“.
Popescu a punctat că succesul cu Oradea aparţine grupului: „Mă bucură foarte mult că pot să ajut echipa, că pot să fac lucruri bune şi în apărare, şi în atac, dar să nu uităm că acest meci a fost unul în care s-a remarcat echipa. Eu am fost o bucăţică din asta. Suntem ca o familie. Aici ar trebui să fie toată echipa să dea declaraţii, nu numai eu“.
Jucătorul de la SCM-U a dedicat victoria şi antrenorilor săi, care au „citit“ jocul Oradei: „A fost un meci extraordinar de greu, împotriva unei echipe foarte puternice care aspiră la podium. Noi ne-am mobilizat mult, chiar dacă am avut meci acum câteva zile şi perioada de recuperare a fost mică. Antrenorii au făcut o treabă extraordinară în a ne pregăti şi a ne arăta exact ce face Oradea. Am avut sesiune video, ne-am antrenat exact pe ceea ce fac cei de la Oradea. A fost un meci de bătaie, de luptă, s-a văzut şi scorul. În Euroligă sunt aşa scoruri, ne-am concentrat pe apărare şi noi, şi adversarii. Meciurile de acasă trebuie câştigate, sunt foarte importante“.
Vorbind despre fluctuaţiile echipei sale din timpul unei partide, Popescu a spus, în stilu-i caracteristic: „Noi suntem enorm de proşti. Avem o echipă foarte experimentată. Toţi am jucat, ştim ce înseamnă să ai un pic de avantaj şi să îl măreşti. În meciul acesta iar am făcut trei-patru prostii şi au venit ei peste noi, apoi noi peste ei. A fost o chestie din asta în care noi, în loc să ţinem un nivel sus, avem căderile astea. Lucrăm la ele, dar mai avem de lucru. Acasă ar trebui să batem la zece puncte diferenţă. Oamenii, când vin la Craiova, să zică: ne bat ăia la 15 puncte“.

Mandic: Oradea a jucat foarte bine

Baschetbalistul craiovean, care deşi a jucat la rivala Steaua a intrat repede în inima suporterilor din Bănie, a reafirmat că vrea un trofeu cu SCM-U: „Este un început de sezon bun, cu toate că mă doare înfrângerea cu Steaua. Mai sunt o grămadă de meciuri. Avem o echipă lungă, dar se poate întâmpla orice. Mai avem mult de muncă. La sfârşit nu ştiu ce va fi, dar eu am venit aici să câştig un trofeu. Nu neapărat să se vorbească de mine, dar de echipă, că a câştigat un trofeu“.
Fost căpitan al Oradei, în urmă cu trei sezoane, antrenorul craiovenilor Andelko Mandic a punctat după meci că poate oaspeţii ar fi meritat victoria, după cum a decurs jocul: „Oradea a jucat foarte bine. Am câştigat, dar poate ei meritau. Au început mai concentraţi, au controlat meciul mai mult, dar noi am întors jocul pe final. Faţă de meciurile cu Steaua şi Levski am jucat bine sfertul patru. Băieţii au luptat pentru fiecare recuperare. Am avut momente când am jucat greşit şi nu mă refer neapărat la faptul că nu am înscris. Am luat decizii proaste“. Pentru SCM-U au jucat: Bureau (15 puncte), Seals (16), Maric (2), Sokk (2), Topchov, Dzambic (10) şi Bogdan Popescu (24).
După meci, Rade Dzambic şi Nemanja Maric au poposit minute bune la galerie, alături de care au cântat imnul Craiovei. Etapa viitoare, SCM-U Craiova va juca pe terenul echipei Energia Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS